Klaas van Kaapse Brouwers is Bierista’s Best Beoordeelde Winterbier

26 november 2017 om 15:30

Klaas van de Kaapse Brouwers is het best beoordeelde Winterbier volgens Bierista. Het bier van de Rotterdamse brouwerij eindigde met ruime voorsprong op de nummers 2 en 3, die elkaar geen duimbreed toegaven. Gouden Carolus Christmas van Brouwerij Het Anker werd tweede, op de voet gevolgd door de Winterstout van Fortbrouwerij Duits & Lauret.

Klaas scoorde een dikke 7,8. Het panel van Bierista’s roemde de kruidigheid in de neus. De speculaaskruiden komen op aantrekkelijke wijze terug in de smaak. “Een topper”, “een fijn bier voor Sinterklaasavond”, aldus enkele omschrijvingen van de jury. Gouden Carolus Christmas van Het Anker uit Mechelen (België) en Winterstout van Fortbrouwerij Duits & Lauret uit Everdingen eindigden respectievelijk als nummer  2 en 3 met elk een 7,2.

Bierjungle

Tien Bierista’s hebben alle vijftien bieren blind beoordeeld. “Deze bierkenners hebben zich uitgesproken. Bierista helpt met een dergelijke competitie consumenten een keus te maken in de jungle van speciaalbier”, legt Alain Schepers van Bierista uit. “Brouwerijen schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond; vrijwel elke dag komen er nieuwe bieren op de markt. Het merendeel is zeker de moeite waard, maar helaas gaat het ook wel eens mis. Ben je op zoek naar een smaakvol Winterbier, dan ben je met deze prijswinnaars sowieso verzekerd van een uitstekend glas bier”.

Zondag werden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Grandcafé Pakhuis in Leiden.  “Wat een verrassing”, aldus Tsjomme Zijlstra van de Kaapse Brouwers. “Dit hadden we echt niet verwacht. We zijn hartstikke blij met deze onderscheiding, de eerste die we met onze brouwerij in wacht hebben gesleept!”

Niet te moeilijk doen

Bierista’s Best Beoordeelde Winterbierverkiezing is een serieuze competitie. We hebben onze bezoekers gevraagd mee te denken. Een kleurrijk gezelschap van bierkenners en -liefhebbers hebben blind geproefd. We nemen onze taak uiterst serieus, maar hebben verder weinig pretenties. Je kunt heel ingewikkeld doen over bier. In de ogen van Bierista draait het bij het drinken van mooie bieren naast kwaliteit vooral om plezier en genieten. Dat willen we met deze competitie uitstralen.

Bieren in de finale

Deze bieren stonden tijdens de finale op de proeftafel.

De Bierista’s

Dit zijn de Bierista’s die de vijftien bieren hebben beoordeeld:

Powered by Hopt.nl

De verkiezing Bierista’s Beste Beoordeelde Winterbier wordt mede mogelijk gemaakt door Hopt.nl, de nr. 1 in online speciaalbier.

Hopt Winterbier