Brouwerij Honsebrouck (Kasteelbier, Brigand)

In 1900 begint de brouwerij geschiedenis in Ingelmunster. Emiel en Louisa Van Honsebrouck kopen een oude boerderij en beginnen daar een brouwerij in. Het bedrijf blijft in de familie als Paul en Ernest Van Horsebrouck de brouwerij overnemen. Bij Horsebrouck worden vooral ondergistende bieren gebrouwen zoals: pils, bruin en export. In 1953 krijgt de brouwerij een groot succes onder andere door Luc Van Horsebrouck. Later besloot de brouwerij te laten specialiseren in bier met hoge gisting. Kasteel bier is één van de zwaardere bieren die de brouwerij produceert.

Bieren (13)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Kasteel Barista Chocolate Quad - Winterbier

8,5
Kasteel Barista Chocolate Quad, ook wel Kasteel Winterbier genoemd, zorgt ervoor dat je snel op temerpatuur bent. Een alcoholpercentage van 11% en smaken van kaneel en kruidnagel geven dit bier een stevig en vooral warm karakter. Dit is even rustig genieten, even de boel de boel laten en al die fantastische donkere aroma's tot je laten doordringen.
Van honsebrouck filou

Van Honsebrouck Filou

7,3
Van Honsebrouck Filou is een zware Belgische Ale, een smaakvolle Tripel van 8,5%. Volgens de brouwers is dit een ondeugend bier zonder kwade bijbedoelingen. Dat moet dan door de doordrinkbaarheid komen. Want ondanks het hoge alcoholpercentage drinkt dit bier lekker weg.
Bierflesje

Kasteel Donker

7,1
Kasteel Donker is een zwaar en donker degustatiebier. Dit warme en zeer complexe bier is uitermate geschikt om aan tafel te serveren. Deze zoete aroma's en het hoge alcoholpercentage maken dat deze Donker een vriend is van vele gerechten.
Kasteel blond

Kasteel Blond

6,4
Kasteel Blond is een fris en fruitige Blond. Aroma's van mout en fruit spelen om de gunst van de drinker. De finish is licht bitter.
Kasteel tripel

Kasteel Tripel

6,2
Kasteel Tripel heeft 11% alcohol. Geen gehaast bij dit bier. En dat wil je ook niet, want deze smaakvolle Tripel prikkelt de zintuigen. Mooie fruitige aroma's, tonen van mout en de warme zoetheid van alcohol zorgen ervoor dat dit speciaalbier staat als een huis, eh ... Kasteel.
Bacchus frambozenbier

Bacchus Frambozenbier

5,0
Bacchus Frambozen is een klassiek fruit uit Vlaanderen. De basis voor dit fruitbier is de Bacchus Vlaams Oud Bruin. Zorgvuldig geselecteerde frambozen werden te weken gelegd in dit friszure bier. Het resultaat is verbluffend smaakvol en fruitig. Een wereldberoemd Vlaams streekproduct.
Bierflesje

Winter Brigand

Winter Brigand van Brasserie Honsebrouck is een stevig winterbier. Het bier is donkerblond van kleur en heeft een stevige, mond vullende smaak. In de smaken een licht bittertje en een zachte hoppigheid.
Kasteel cuvee du chateau

Kasteel Cuvée du Chateau

Kasteel Cuvée du Chateau is het vlaggenschip van de brouwerij. Diepe, complexe aroma's laten je genieten en geven je warmte. Deze Cuvée de Chateau is een perfecte begeleider van stevige herfstgerechten en wildschotels.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket