Brouwerij Corsendonk

Corsendonk is opgericht in 1398 en ligt in Oud-Turnhout. Het Corsendonk bier werd geïntroduceerd in de Kempen. De monniken die brouwde voor Corsendonk brouwde niet alleen bier ze waren ook bekend om het schrijven en kopiëren van de bijbel. In 1784 sloot Keizer-Koster Jozef de Tweede de orde, omdat de activiteiten niet naar zijn zin waren. Na de Franse revolutie in 1789 werden de eigendommen van het klooster openbaar verkocht. In 1906 werd de brouwerij overgenomen door de Heer Henricus Keersmaekers.

Onze topbieren

7,8

Corsendonk Christmas Ale

Corsendonk

De Christmas Ale van Corsendonk is een roodbruin, donker bier. Gekruid met een vleugje koriander en gebrouwen met geroosterde mouten.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Corsendonk Bruin

Corsendonk

Corsendonk Bruin is een Brown Ale. Roodbruin van kleur, kristalhelder, levendig met een rijkelijk fijne witte schuim. Het is een zacht, rond evenwichtig bier met een verfrissende licht fruitige afdronk, met een lichte toets van karamel.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Corsendonk Blond

Corsendonk

Corsendonk Blond is een Blond abdijbier. Goudkleurig, kristalhelder, levendig met rijkelijk fijne witte schuim. Rond evenwichtig verfrissend met een licht bittere gehopte afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Corsendonk Dubbel Kriek

Corsendonk

Dubbel Kriek van brouwerij Corsendonk is een Kriekbier. Voor deze Lambic zijn oude en jonge bieren door elkaar gemengd om een solide basis te realiseren. Het bier rijpt op eiken vaten en bestaat voor maar liefst 25% van de grondstof uit ‘echte krieken’. Deze krieken zijn zuurder dan gewone kersen.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Corsendonk Gold Tripel 10

Corsendonk

Corsendonk Gold Tripel 10, de naam zegt eigenlijk alles. Dit is een zwaar bier, een Tripel of een Belgian Strong Ale. Lekker fruitig, de nodige koolzuur en toch zeer ook een karaktervol bittertje. Riemen vast en dan heerlijk genieten van dit krachtige bier.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Corsendonk Tempelier

Corsendonk

Corsendonk Tempelier is een bovengistend blond bier met hergisting op fles. Dit bier heeft een romige witte schuimkraag en een fijne bittere, ietwat droge afdronk.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Corsendonk Agnus

Corsendonk

Corsendonk Agnus is een Tripel. Dit bier heeft een enorme witte schuimkraag. Daaronder gaat een prachtig bier schuil vol citrusachtige fruitigheid. De finish zit vol bijna parfumachtige hopgeuren. Een zeer delicaat bier gebrouwen bij Brasserie Du Bocq.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Op de proeftafel: Corsendonk Tempelier

Op de proeftafel bij Bierista staat deze keer de Corsendonk Tempelier, een Belgisch amberkleurig bier met 6% alcohol.

Verder lezen