Brouwerij Corsendonk

Corsendonk is opgericht in 1398 en ligt in Oud-Turnhout. Het Corsendonk bier werd geïntroduceerd in de Kempen. De monniken die brouwde voor Corsendonk brouwde niet alleen bier ze waren ook bekend om het schrijven en kopiëren van de bijbel. In 1784 sloot Keizer-Koster Jozef de Tweede de orde, omdat de activiteiten niet naar zijn zin waren. Na de Franse revolutie in 1789 werden de eigendommen van het klooster openbaar verkocht. In 1906 werd de brouwerij overgenomen door de Heer Henricus Keersmaekers.

Onze topbieren

7,6

Corsendonk Christmas Ale

Corsendonk

De Christmas Ale van Corsendonk is een roodbruin, donker bier. Gekruid met een vleugje koriander en gebrouwen met geroosterde mouten.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Corsendonk Rousse

Corsendonk

Corsendonk Rousse is Amber Ale. Het bier heeft aroma’s van fruit en mout. In de smaak hinten van de hop en tonen van karamel, abrikozen en kaneel. Het bier is ook een klein beetje pittig van de suiker en gist.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Corsendonk Tempelier

Corsendonk

Corsendonk Tempelier is een bovengistend blond bier met hergisting op fles. Dit bier heeft een romige witte schuimkraag en een fijne bittere, ietwat droge afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Corsendonk Gold Tripel 10

Corsendonk

Corsendonk Gold Tripel 10, de naam zegt eigenlijk alles. Dit is een zwaar bier, een Tripel of een Belgian Strong Ale. Lekker fruitig, de nodige koolzuur en toch zeer ook een karaktervol bittertje. Riemen vast en dan heerlijk genieten van dit krachtige bier.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Corsendonk Pater

Corsendonk

Corsendonk Pater is een oud bier in een nieuw jasje. Bijna was Brouwerij Corsendonk ten onder gegaan. De familie Keersmaeker redde de brouwerij en liet de bieren brouwen door Brasserie Du Bocq. Deze Pater is een prachtig voorbeeld van een krachtig bier met veel diepgang.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Corsendonk Agnus

Corsendonk

Corsendonk Agnus is een Tripel. Dit bier heeft een enorme witte schuimkraag. Daaronder gaat een prachtig bier schuil vol citrusachtige fruitigheid. De finish zit vol bijna parfumachtige hopgeuren. Een zeer delicaat bier gebrouwen bij Brasserie Du Bocq.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Corsendonk Dubbel Kriek

Corsendonk

Dubbel Kriek van brouwerij Corsendonk is een Kriekbier. Voor deze Lambic zijn oude en jonge bieren door elkaar gemengd om een solide basis te realiseren. Het bier rijpt op eiken vaten en bestaat voor maar liefst 25% van de grondstof uit ‘echte krieken’. Deze krieken zijn zuurder dan gewone kersen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25