Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl is een familiebrouwerij uit Almere. De brouwerij wordt gedreven door familie Geraads. Raymond is brouwer en bierkeurmeester, Anneke het creatieve brein en verantwoordelijk voor de taken achter de schermen.

De bieren worden aan de hand van traditionele bierstijlen gebrouwen, maar krijgen altijd hun eigen twist. Die twist is vaak een bijzonder ingrediënt. Dit moet echter geen extremiteit zijn, maar juist een mooie toevoeging aan het bier. Zo blijven zij toegankelijk voor de onervaren bierdrinker, maar ook interessant voor de ervaren bierliefhebber die altijd op zoek is naar iets bijzonders.

De passie voor het bierbrouwen is ontstaan in het Bourgondische Zuiden van de jeugd van het stel. Na het proeven van de heerlijke Belgische bieren zijn zij zelf gaan brouwen. Hun reizen naar Amerika hebben hen geïnspireerd tot meer experimentele bieren.

Onze topbieren

7,8

Brouwerij Stijl Russian Imperial Stout

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl Russian Imperial Stout is een intens donker bier met veel geroosterde bitterheid. Je proeft de tonen van chocolade en koffie.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Stijl Geboortebier

Brouwerij Stijl

Stijl Geboortebier is een ondergistend speciaalbier met de smaak van beschuit met anijs. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5,5%.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Brouwerij Stijl Imperial Coconut Milk Stout

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl Imperial Coconut Milk Stout is een stevig bier. Door de lactose krijgt dit bier vol geroosterde bitterheid een zeer romig en zacht karakter. Een vleugje kokos rondt de bitterheid verder af. Een krachtig en intens bier met veel chocolade tonen en een zeer vriendelijk karakter.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Brouwerij Stijl Dennentoppen Blond

Brouwerij Stijl

Dennentoppen Blond van Brouwerij Stijl is een Blond bier. Het troebele bier ruikt moutig en naar dennentoppen. Het bier is en fris van smaak met een zoetige harsigheid van toegevoegde dennentoppen. Een bier waar je even aan moet wennen, en dat is ook precies de bedoeling.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Brouwerij Stijl Dubbel

Brouwerij Stijl

Brouwerij Stijl Dubbel heeft een fraaie donkerkoperen kleur. De smaak is zoet met aroma's van karamel en rozijnen.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Westmalle Tripel maakt status waar

Westmalle Tripel is een stijlicoon. Hét schoolvoorbeeld van een Tripel. Waar anders dan op nummer één in de Tripel Top 10 zou dit bier kunnen staan?

Verder lezen

Drie expert-reviews van populaire IPA's

India Pale Ale, kortweg IPA, is nog altijd een uitermate populaire bierstijl. We lichten drie IPA's uit aan de hand van expert-reviews.

Verder lezen

Tripel Kanunnik: Driedubbel genieten

Tripel is nog altijd een zeer populaire bierstijl. De Wilderen Tripel Kanunnik is een viergranen Tripel met een kruidig karakter.

Verder lezen

Vlaams Rood verdient meer

Vlaams Rood is een relatief onbekende bierstijl. En onbekend maakt vaak ook onbemind. Volkomen ten ontrechte!

Verder lezen