Brouwerij Hommeles

Brouwerij Hommeles is een bierbrouwerij in het Utrechtse Houten. Onder deze naam wordt sinds 2013 commerciële bieren van het Houtens Brouw Collectief uitgebracht. De naam Hommeles is een afgeleide van 'humulus', de Latijnse naam voor hop.

Hommeles bieren worden gebrouwen op basis van eigen recept recepten waarbij onder meer producten uit de streek worden gebruikt. Voor de commerciële brouwsels wijken de brouwers uit naar de installaties van professionele brouwerijen in Nederland. De bieren van Hommeles scoren goed; tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 slepen de Utrechtse brouwers verschillende medailles binnen, waaronder twee gouden plakken!

Onze topbieren

8,5

Hommeles Gluiperd

Brouwerij Hommeles

Hommeles Gluiperd is een Blond bier van 8%. Tijdens het brouwen zijn er appels, peren en vlierbessen uit de boomgaarden van Landwinkel De Lindeboom in een dorpje bij Houten toegevoegd. Let wel, dit kan een verraderlijk bier zijn. De frisse en fruitige smaak maskeert het stevige alcoholpercentage.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,5

Hommeles Goede Raat

Brouwerij Hommeles

Goede Raat van Brouwerij Hommeles is een amberkleurige Brown Ale. In dit bier is lindehoning van de Houtense imkerij Two Bee gebruikt. Dit honingachtige is niet zo zoet als je zou verwachten. De suikers van de honing zijn omgezet in alcohol. Wel zijn in de nasmaak honingtonen te proeven. Een bier om even de tijd voor te nemen en te ontdekken wat je hier allemaal in kunt ruiken en proeven.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,0

Hommeles Bokkepruik

Brouwerij Hommeles

Hommeles Bokkepruik is Donker & Rijke Dubbelbock. Deze eigenwijze dubbelbok is gebrouwen met rookmout en honing van de Houtense Imkerij Two Bee. Je kunt dus gerookte aroma's en tonen verwachting in een mooie zoete combinatie met honingtonen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Hommeles Hopdonder

Brouwerij Hommeles

Hommeles Hopdonder is een Farmhouse India Pale Ale. Kenmerkend voor deze stijl is het gebruik van Amerikaanse hoppen met citrustonen in combinatie met een saisongist. Het resultaat is een sterk gehopt, maar toch fris en doordrinkbaar bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Hommeles Dorstvlegel

Brouwerij Hommeles

Hommeles Dorstvlegel is een Saison. Het is een vrij droog bier met een milde hopbitterheid, waardoor het een heel fijne dorstlesser is. In 2014 won de Dorstvlegel de publieksprijs voor de "Lekkerste Meibock 2014" tijdens het PINT Meibockfestival.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Hommeles Kuitenbijter

Brouwerij Hommeles

Hommeles Kuitenbijter is een Blond bier van Brouwerij Hommeles in Houten. Dit bier is gebrouwen met gerst, tarwe en haver en gehopt met Amerikaanse hoppen. Perfect geschikt om te drinken tijdens een mooie lente- of zomerdag.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Hommeles Scharrelaar

Brouwerij Hommeles

Hommeles Scharrelaar is qua alcoholpercentage te vergelijken met het beruchte scharrebier uit vervlogen tijden. Het alcoholpercentage is dan ook het enige dat vergelijkbaar is. Deze Scharrelaar is blond, licht hoppig, barst van de smaak en heeft dus slecht een procentje alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,0

Hommeles Untaped #8 Don't Leave Me This Way

Brouwerij Hommeles

Don't Leave Me This Way is een Porter. Voor het bier zijn vier moutsoorten gebruikt, haver en louter Engelse hoppen. De Brexit Porter, een limited edition, is door Brouwerij Hommeles gebrouwen bij Huttenkloas Brouwerij in Albergen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Zeven medailles voor Nederlandse brouwers op BBC

Ook op dag 4 van de prijsuitreiking van de Brussels Beer Challenge was het weer raak voor brouwers uit ons land. Liefst zeven medailles werden behaald.

Verder lezen

Brouwerij Hommeles lanceert 'Don't Leave Me This Way' Brexit bier

Het eerste Nederlandse Brexit-bier is een feit. Het donkere bier van brouwerij Hommeles krijgt de naam Don't Leave Me This Way.

Verder lezen

Buurtbier viert derde verjaardag met een bierfestival

Buurtbier viert derde verjaardag met een bierfestival. Tien brouwerijen tappen op 1 september hun beste bieren Lombok.

Verder lezen