Brouwerij Hommeles

Brouwerij Hommeles is een bierbrouwerij in het Utrechtse Houten. Onder deze naam wordt sinds 2013 commerciële bieren van het Houtens Brouw Collectief uitgebracht. De naam Hommeles is een afgeleide van 'humulus', de Latijnse naam voor hop.

Hommeles bieren worden gebrouwen op basis van eigen recept recepten waarbij onder meer producten uit de streek worden gebruikt. Voor de commerciële brouwsels wijken de brouwers uit naar de installaties van professionele brouwerijen in Nederland. De bieren van Hommeles scoren goed; tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 slepen de Utrechtse brouwers verschillende medailles binnen, waaronder twee gouden plakken!

Onze topbieren

8,5

Hommeles Brewer’s Breakfast

Brouwerij Hommeles

Hommeles Brewer’s Breakfast is een gitzwart bier met bruine schuimkraag die mooi stabiel is, hoog in koolzuur! Aroma van cacao, koffie, Maple syrup, geroosterde mouten en geroosterd brood. In de smaak voert de Maple syrup de boventoon, maar het is een mooi samenspel met de cacao en op de achtergrond de koffie. Verder wat gedroogd fruit.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Hommeles Goede Raat

Brouwerij Hommeles

Goede Raat van Brouwerij Hommeles is een amberkleurige Brown Ale. In dit bier is lindehoning van de Houtense imkerij Two Bee gebruikt. Dit honingachtige is niet zo zoet als je zou verwachten. De suikers van de honing zijn omgezet in alcohol. Wel zijn in de nasmaak honingtonen te proeven. Een bier om even de tijd voor te nemen en te ontdekken wat je hier allemaal in kunt ruiken en proeven.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,4

Hommeles Gluiperd

Brouwerij Hommeles

Hommeles Gluiperd is een Blond bier van 8%. Tijdens het brouwen zijn er appels, peren en vlierbessen uit de boomgaarden van Landwinkel De Lindeboom in een dorpje bij Houten toegevoegd. Let wel, dit kan een verraderlijk bier zijn. De frisse en fruitige smaak maskeert het stevige alcoholpercentage.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Hommeles Bokkepruik

Brouwerij Hommeles

Hommeles Bokkepruik is Donker & Rijke Dubbelbock. Deze eigenwijze dubbelbok is gebrouwen met rookmout en honing van de Houtense Imkerij Two Bee. Je kunt dus gerookte aroma's en tonen verwachting in een mooie zoete combinatie met honingtonen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Hommeles Hopdonder

Brouwerij Hommeles

Hommeles Hopdonder is een Farmhouse India Pale Ale. Kenmerkend voor deze stijl is het gebruik van Amerikaanse hoppen met citrustonen in combinatie met een saisongist. Het resultaat is een sterk gehopt, maar toch fris en doordrinkbaar bier.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Hommeles Scharrelaar

Brouwerij Hommeles

Hommeles Scharrelaar is qua alcoholpercentage te vergelijken met het beruchte scharrebier uit vervlogen tijden. Het alcoholpercentage is dan ook het enige dat vergelijkbaar is. Deze Scharrelaar is blond, licht hoppig, barst van de smaak en heeft dus slecht een procentje alcohol.

Alcoholarm

Aroma
Zoet
Bitter

7,6

Hommeles Kuitenbijter

Brouwerij Hommeles

Hommeles Kuitenbijter is een Blond bier van Brouwerij Hommeles in Houten. Dit bier is gebrouwen met gerst, tarwe en haver en gehopt met Amerikaanse hoppen. Perfect geschikt om te drinken tijdens een mooie lente- of zomerdag.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Hommeles Mirabelle Brut

Brouwerij Hommeles

Hommeles Mirabelle Brut is door brouwerij Hommeles speciaal gebrouwen voor Grand Hotel Karel 5 in Utrecht. De ingredienten zijn: gerstemout, hop, water, champagne gist en mirabellen uit de tuinen van Karel 5. Het bier is in het hotel te krijgen in flessen en op de tap. Op het etiket staat het volgende gedicht van Leon Mazairac, bekend als kok bij binnenstebuiten en chef de cuisine van het restaurant van Karel 5: Je lijkt op een zonnetje. Mooi klein en rond en een beetje goudgeel. Een herinnering aan de zomer. Waar je als een paraplu boven onze tafels hing. Nu gevangen als smaak in een glas met het beste van wat ooit champagne was. Lieve Mirabelle je verdient het beste. Net als iedereen onder ons dak.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Op de koffie bij Brouwerij Hommeles

Brouwerij Hommeles heeft een bijzondere samenwerking met Nordkapp Coffee en dat levert fraaie bieren op.

Verder lezen

Jubileumbier in kader 900 jaar Utrecht

Brouwerij Hommeles en De Dorstlesser hebben een bier met gagel gebrouwen ter gelegenheid van 900 jaar stad Utrecht.

Verder lezen

Zeven medailles voor Nederlandse brouwers op BBC

Ook op dag 4 van de prijsuitreiking van de Brussels Beer Challenge was het weer raak voor brouwers uit ons land. Liefst zeven medailles werden behaald.

Verder lezen

Brouwerij Hommeles lanceert 'Don't Leave Me This Way' Brexit bier

Het eerste Nederlandse Brexit-bier is een feit. Het donkere bier van brouwerij Hommeles krijgt de naam Don't Leave Me This Way.

Verder lezen