Zeven medailles voor Nederlandse brouwers op BBC

26 november 2020
Op de vierde dag van de prijsuitreiking van de Brussels Beer Challenge haalden brouwers uit ons land liefst zeven keer eremetaal: Twee keer goud, twee keer zilver en drie keer brons.

De bronzen medailles gingen naar Troost Barleywine, met 10,5% een bier om lekker lang van te genieten. Ook brons voor Asparagus van Brouwerij Hommeles. De derde bronzen medaille ging naar Biere de Garde Brune van Fort Brouwerij Duits en Lauret. Eerder deze week viel deze brouwerij ook al in de prijzen met de Houtgerijpte Rook Dubbelbock, een bier dat een gemiddelde beoordeling van liefst een 7,9 krijgt van de Bierista Community.

La Trappe Puur

Twee zilveren medailles. De eerste is voor Amstel 0.0. Dit alcoholvrije bier finishte nipt voor Affligem 0.0, beide bieren die net buiten de Top 10 van Beste Alcoholvrije bieren vallen.  Tweede bier dat zilver veroverde is de La Trappe Puur, een zeer smaakvol en doordrinkbaar trappistenbier uit Berkel-Enschot.

Graan Geluk

En dan de twee gouden medailles. De eerste is voor onbekend bier: Gelders Graan Geluk. Man achter dit bier is Marcel van Silfhout. Deze voormalige onderzoeksjournalist legt zich toe op het terugbrengen van oude granen die goed zijn voor de biodiversiteit en de bodemgesteldheid. En dan wil je ook wat leuks doen met al dat graan. Bier brouwen is dan een prima optie en blijkbaar heeft Van Silfhout daar wel kijk op, want een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge win je niet zo maar!

Apfelstrudel

Uiltje Brewing Company uit Haarlem heeft deze week al twee keer eerder goud gewonnen. Bird of Prey en Dikke Lul 3 bier haalden al goud. Op de vierde dag werd ook de Uiltje Apfelstrudel Doppelbock met goud bekroond.