Brouwerij Hommeles lanceert 'Don't Leave Me This Way' Brexit bier

4 oktober 2019

Het eerste Nederlandse Brexit-bier is een feit. Het nieuwe donkere bier van Brouwerij Hommeles uit Houten is een porter en zal onder de naam Don't Leave Me This Way op de bierkaart prijken.

Brouwer Jos Eberson: “Porter is van oorsprong een Londens bier, dat gebrouwen wordt sinds de 18e eeuw. Het donkere, hoppige bier dankt zijn naam aan de porters of ‘dragers’ in Londen, onder wie dit bier erg populair was. Door de aanstaande Brexit kwamen we op het idee dit toepasselijke bier te gaan brouwen. Uiteraard zetten we een doosje apart voor Boris Johnson.”

Untaped #8

De Brexit-porter van Hommeles is alweer het achtste bier in de special-serie Hommeles Untaped. Deze Untaped-serie heeft zijn eigen etikettenlijn en de namen van de bieren zijn geïnspireerd op nummers uit de blues- en popmuziek. Dit jaar kwamen eerder al op de markt Don't You Want Me Baby (golden ale), Sunny Afternoon (lentebok) en Summer In The City (session ale).

Poster met Boris

Voor de Brexit Porter is weer een fraaie poster beschikbaar. De vierde inmiddels in een bijzondere reeks. De posters zijn een knipoog naar de vintage bierposters uit de jaren vijftig en worden vervaardigd door door tekenaar Frank Zuithof. Op de poster van de Brexit Porter figureert de verongelijkte “porter” Boris Johnson, die de bagage van een vertrekkende Miss Europe naar de trein draagt.

Nabrouwen

Bijzonder is dat van de Brexit Porter eerst twee proefbrouwsels zijn gemaakt met de MiniBrew. Bezitters van de MiniBrew over de hele wereld kunnen het recept straks zelf nabrouwen. Don't Leave Me This Way is een “robust porter” van 7% alc. met een bitterheid van 36 EBU en 146 EBC kleur. Voor de Porter zijn vier moutsoorten gebruikt, haver en louter Engelse hoppen. De Brexit Porter is door Brouwerij Hommeles gebrouwen bij Huttenkloas Brouwerij in Albergen.