Brouwerij De 7 Deugden

Bierbrouwerij De 7 Deugden is een bijzondere en uiterst productieve brouwerij in Amsterdam. Bij De 7 Deugden wordt gewerkt met mensen met een beperking of mensen die geen 'eerlijke kans' op de arbeidsmarkt hebben gekregen. Zij komen hier niet vanwege hun glanzende CV, in feite zeggen deze mensen: “Ik sta met lege handen, geef mij een kans”. Het vraagt moed om jezelf zo kwetsbaar op te stellen. Bij De 7 Deugden wordt dat vooral gewaardeerd.

Deze positiviteit zie je niet alleen terug in de bedrijfsvoering maar ook in de bieren van deze brouwerij. Nog iets leuks, de namen van hun bieren zijn altijd samengesteld uit twee delen zoals bijvoorbeeld Vuur + Gloed, Dubbel + Dik en Scherp + Zinnig.

Begin 2018 werd tijdens de proeverij 'Amsterdamse bierkaart', de winterbock Vuur+Gloed uitgeroepen tot één van de beste bieren van Amsterdam.

Onze topbieren

8,5

De 7 Deugden Wijs + Neuzig

Brouwerij De 7 Deugden

Wijs + Neuzig van Brouwerij De 7 Deugden is een Dunkel Weizen. Dit bier heeft een verrassend vol en kruidig karakter door de toevoeging van kardemom. Zo krijgt dit unieke bier een oosters tintje en een zachte afdronk.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

De 7 Deugden Spring + Bock

Brouwerij De 7 Deugden

Spring + Bock van Brouwerij De 7 Deugden is een smaakvolle Lentebock. Deze Lentebock heeft een bijzonder karakter door de combinatie van het eigen moutrecept en citroenmelisse, wat het bier een fris accent geeft. In de afdronk is hij zacht met een lichte bitterheid.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De 7 Deugden Bock + Sprong

Brouwerij De 7 Deugden

Bock + Sprong van Brouwerij De 7 Deugden is een smaakvol Bokbier. Dit bockbier heeft een bijzonder uitgesproken karakter van karamel en rozijnen. Hij smaakt vol en zoet, maar niet plakkerig. De afdronk blijft nog aangenaam lang hangen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De 7 Deugden Bezig + Bij

Brouwerij De 7 Deugden

Bezig + Bij van Brouwerij De 7 Deugden is een Herfstbier met honing. Dit zeer speciale herfstbier bestaat uit een zorgvuldig afgestemde combinatie van karamelmout en lokale honing uit Amsterdam. Het is een lichtzoet, moutig bier met een soepele, zachte afdronk.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De 7 Deugden Spring + Tijm

Brouwerij De 7 Deugden

Spring + Tijm van Brouwerij De 7 Deugden is een Amber Ale. Dit unieke lentebier bevat vier soorten mout met pure tijm als kruidige touch. Het is een verrassend vol en fris bier met een elegante afdronk.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De 7 Deugden Ruw + Bolster

Brouwerij De 7 Deugden

Ruw + Bolster van Brouwerij De 7 Deugden is een fruitig en lichtzurig Witbier. Dit Witbier is verrijkt met pure limoen, rechtstreeks uit de schil. Het aroma van de limoen geeft het een fruitig en lichtzuur karakter. Ruw+Bolster is een smaakvol bier met een opvallend frisse afdronk.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

De 7 Deugden Scheeps + Recht

Brouwerij De 7 Deugden

Scheeps + Recht van Brouwerij De 7 Deugden is een kruidige, maar licht zoete Tripel. Deze Tripel is verrijkt met een vleugje kruidnagel, wat het bier een zoet en kruidig karakter geeft. Het voelt rond en fluweelzacht in de mond met een lange afdronk.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

De 7 Deugden Stevig + Royaal

Brouwerij De 7 Deugden

De 7 Deugden Stevig + Royaal is een weldadige stout gebrouwen met whiskeymouten. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8,5%.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle

Drie blondjes in de spotlights

Uit de talrijke Bierista expert-reviews van deze week, heeft de redactie gekozen: drie blonde bieren in de spotlights deze week.

Verder lezen

Drie bieren om warm te blijven

Winterse dagen in het vooruitzicht. Daarom voor dit weekend drie kneiters van bieren om lekker warm bij te blijven.

Verder lezen

De Hoge Noot blijft!

De Hoge Noot lanceert vanuit Brouwerij De 7 Deugden een videoclip om opnieuw aandacht te vragen voor de groep.

Verder lezen

De 7 Deugden brouwt circulair bier voor Wasted

Onlangs werd er voor het eerst getoost met het sociaal circulaire speciaalbier van Wasted.

Verder lezen