Brouwerij De 7 Deugden

Bierbrouwerij De 7 Deugden is een bijzondere en uiterst productieve brouwerij in Amsterdam. Bij De 7 Deugden wordt gewerkt met mensen met een beperking of mensen die geen 'eerlijke kans' op de arbeidsmarkt hebben gekregen. Zij komen hier niet vanwege hun glanzende CV, in feite zeggen deze mensen: “Ik sta met lege handen, geef mij een kans”. Het vraagt moed om jezelf zo kwetsbaar op te stellen. Bij De 7 Deugden wordt dat vooral gewaardeerd.

Deze positiviteit zie je niet alleen terug in de bedrijfsvoering maar ook in de bieren van deze brouwerij. Nog iets leuks, de namen van hun bieren zijn altijd samengesteld uit twee delen zoals bijvoorbeeld Vuur + Gloed, Dubbel + Dik en Scherp + Zinnig.

Begin 2018 werd tijdens de proeverij 'Amsterdamse bierkaart', de winterbock Vuur+Gloed uitgeroepen tot één van de beste bieren van Amsterdam.

Onze topbieren

8,5

De 7 Deugden Bock + Sprong

Brouwerij De 7 Deugden

Bock + Sprong van Brouwerij De 7 Deugden is een smaakvol Bokbier. Dit bockbier heeft een bijzonder uitgesproken karakter van karamel en rozijnen. Hij smaakt vol en zoet, maar niet plakkerig. De afdronk blijft nog aangenaam lang hangen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

De 7 Deugden Wijs + Neuzig

Brouwerij De 7 Deugden

Wijs + Neuzig van Brouwerij De 7 Deugden is een Dunkel Weizen. Dit bier heeft een verrassend vol en kruidig karakter door de toevoeging van kardemom. Zo krijgt dit unieke bier een oosters tintje en een zachte afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

De 7 Deugden Scheeps + Recht

Brouwerij De 7 Deugden

Scheeps + Recht van Brouwerij De 7 Deugden is een kruidige, maar licht zoete Tripel. Deze Tripel is verrijkt met een vleugje kruidnagel, wat het bier een zoet en kruidig karakter geeft. Het voelt rond en fluweelzacht in de mond met een lange afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De 7 Deugden Bezig + Bij

Brouwerij De 7 Deugden

Bezig + Bij van Brouwerij De 7 Deugden is een Herfstbier met honing. Dit zeer speciale herfstbier bestaat uit een zorgvuldig afgestemde combinatie van karamelmout en lokale honing uit Amsterdam. Het is een lichtzoet, moutig bier met een soepele, zachte afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

De 7 Deugden Ruw + Bolster

Brouwerij De 7 Deugden

Ruw + Bolster van Brouwerij De 7 Deugden is een fruitig en lichtzurig Witbier. Dit Witbier is verrijkt met pure limoen, rechtstreeks uit de schil. Het aroma van de limoen geeft het een fruitig en lichtzuur karakter. Ruw+Bolster is een smaakvol bier met een opvallend frisse afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

De 7 Deugden Dubbel + Dik

Brouwerij De 7 Deugden

Dubbel + Dik van Brouwerij De 7 Deugden is een Dubbel gebrouwen volgens Belgische stijl. Dit bier is gebrouwen met zoethoet, steranijs en kruidnagel. Het bier smaakt exotisch en heeft een aangenaam lichtzoete ronde afdronk.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

De 7 Deugden Vol + Mondig

Brouwerij De 7 Deugden

Vol + Mondig van Brouwerij De 7 Deugden is een zoetkruidige IPA. Hij is vol, mild bitter en heeft een verrassend pittig karakter. Het samenspel van smakelijke hoppen, gember en sereh geeft dit bier een aangenaam verwarmende afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De 7 Deugden Stout + Moedig

Brouwerij De 7 Deugden

Stout + Moedig van Brouwerij De 7 Deugden is een Stout. Het volle, rijke karakter van deze Stout komt van de geroosterde mout en vers gebrande koffiebonen. Het is een lichtzoet en romig bier met een elegante afdronk. Ook herken je tonen van mokka en chocolade in dit bier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Proef+Beleef bij Brouwerij De 7 Deugden

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei wordt bij Brouwerij De 7 Deugden aan de Akersluis 8D in Amsterdam, de eerste editie van Proef+Beleef gehouden.

Verder lezen

Bierista op bezoek bij Brouwerij De 7 Deugden

Een groep Bierista's heeft een exclusieve rondleiding gehad bij De 7 Deugden. Aan het eind kwamen een aantal bijzondere bieren op tafel.

Verder lezen