Drie blondjes in de spotlights

14 augustus 2021
De redactie van Bierista heeft - zoals elke week - weer drie topbieren geselecteerd uit de geweldige hoeveelheid ingezonden expert-reviews. Duizenden bierliefhebbers met een Bierista Bierdiploma proeven veel bieren en schrijven hun bevindingen in expert-reviews. Zo weet jij precies welke bieren de moeite waard zijn. Met deze drie bieren zit je sowieso goed! Die beveelt Bierista van harte aan!

Scheeps + Recht

Brouwerij De 7 Deugden is een prachtige brouwerij met bevlogen biermensen. Al vele jaren worden hier bieren van topkwaliteit gebrouwen. In de omgeving van Amsterdam kom je de bieren veelvuldig tegen. In de rest van Nederland steeds vaker. Een van de toppers van Brouwerij De & Deugden is Scheeps + Recht. Dit is een Tripel van 7,5% met een vleugje kruidigheid dankzij een kruidnageltje. Dit karaktervolle zoete bier is fluweelzacht en heerlijk bij een fijn stukje kaas. De Bierista's geven deze Tripel gemiddeld een 7,9!

Texels Blond

In dit artikel zetten we drie blondjes in de spotlights. Dan kan de Texels Blond niet ontbreken. Dit frisblonde bier van het Waddeneiland is een smaakvolle dorstlesser na een dagje strand of na een flinke strandwandeling. Zacht, een beetje romig zelfs en met flink wat zachtzoete fruitige aroma's; elke slok is een feestje. Dit zusje van de wereldberoemde Texels Skuumkoppe scoort gemiddeld een 7,4.

Fancy Pants

De bieren van Uiltje Brewing Company zijn enorm in populariteit gestegen. De opvallende stripfiguren op de bierblikjes zijn een aparte verschijning in het bierschap. En de bieren ... die zijn stuk voor stuk eigenzinnig en smaakvol. Een prachtig voorbeeld is Uiltje Fancy Pants. Dit is een Brut IPA. Snel vertaald is dat een hopexplosie met een droge afdronk dankzij de vergisting met een champagnegist. Een genot voor alle zintuigen en simpel en eenvoudig te bestellen via de website van Uiltje Brewing Company.

Bierdiploma

Ben jij gek op het proeven van bier en wil je ook je stem laten horen? Doe dan de Bierista Bieropleiding en haal het officiële Bierista Bierdiploma. Als Bierista geniet je van tal van voordelen, zoals kortingen op je bieraankopen. Bovendien kun je expert-reviews schrijven en kun je met jouw mening andere bierliefhebbers inspireren en de weg wijzen naar goede bieren.