De Hoge Noot blijft!

15 december 2020

De Hoge Noot blijft! Dit voorjaar is De Hoge Noot opgericht als campagnebier om aandacht te vestigen op de moeilijke positie van freelance musici én geld op te halen voor die groep. Vandaag lanceert De Hoge Noot een videoclip vanuit Brouwerij De 7 Deugden om opnieuw de aandachte te vragen voor deze groep. In deze nieuwsupdate verder een verslag over wat stichting De Hoge Noot heeft gedaan de afgelopen maanden heeft én over het bier. 

Freelance slagwerkers in videoclip De Hoge Noot

Geinspireerd op Camille Saint-Saens' Le Carnaval des Animaux: Fossiles en wat techno hebben de mannen van Havelok een compositie en videoclip gemaakt voor De Hoge Noot. Een virtuoos staaltje slagwerk op locatie!

Meer musici

Inmiddels heeft De Hoge Noot een groep van 16 ensembles onder de hoede. De nieuwste aanwinsten zijn de energieke blazers van Gallowstreet, de pokerface slagwerkers van Havelok, de de zwoele swing van Astori én de strijkers van Dutch String Collective, Albertine en het Red Limo Quartet. Een compleet overzicht vind je op www.dehogenoot.com.

Samenwerking

Het platform voor freelance musici strijdt al jaren voor de verbetering van de positie van freelance musici in Nederland. Aangejaagd door de positieve aandacht van de lancering van De Hoge Noot brachten we samen met het platform een bezoek aan Den Haag waar we pakketjes De Hoge Noot uitreikten aan verschillende politici die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor cultuur.

Eigen viltjes

Brouwerij De 7 Deugden ging meteen aan de slag na de lancering om een nieuwe ketel te brouwen om in de onverwacht grote vraag te voorzien. De nieuwe batch Hoge Noot is nog lekkerder: het vertrouwde recept met een fris zuurtje erbij en extra prik! Eigenwijs als we zijn vroegen we de brouwerij ons bier te voorzien van een regenboog aan kleuren voor onze bierdoppen (zie hier) en ontwierpen we met onze designers Tim & Daan onze eigen viltjes die je nu gratis bij elke bestelling krijgt!