Drie bieren om warm te blijven

6 februari 2021
Het beloven winterse dagen te worden. Wat is er dan lekkerder dan bij een knsiperend haardvuur te zitten met een goed glas bier erbij?! De redactie heeft uit de vele expert-reviews van Bierista's drie bieren gekozen die je hart de komende week op temperatuur houden.

De eerste tip is Dikke Toon van Brouwersnös. Deze Imperial Stout heeft 8,2% alcohol. Dat kan gekker, maar zoals de naam al doet vermoeden heeft dit bier wel een goede body. Aroma's van chocolade en koffie en in de smaak wat geroosterde bitterheid, chocolade en ook weer een vleugje koffie. Opvallend is de doordrinkbaarheid van dit toch wel zware bier. Geen scherpe randjes, geen extreme smaken, maar vol en rond: Dikke Toon, met een 7,7 als gemiddeld rapportcijfer van de Bierista Community een bier dat we van harte aanbeleven.

Smeerolie

We gooien nog een Imperial Stout in de strijd. Deze zware jongen heeft 10% alcohol en is afkomstig van Brouwerij De Moersleutel in Alkmaar. Smeerolie is dan naam van dit bier en volgens Bierista Ton van der Koppel is dit bier inderdaad smeerolie voor de ziel. Dit is bier dat je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken. Dit is dik en vet en zit zo barstensvol smaak. Hier kun je lekker van nippen en met een fijn stukje pittige of oude kaas kan je weekend niet meer kapot. Bierista's waarderen dit bier met gemiddeld een 8,3. Meer hoeven we toch niet te zeggen over deze kneiter?

Vuur + Gloed

Winterse temperaturen? Vuur + Gloed helpt tegen de kou. Dit Winterbier van Brouwerijj De 7 Deugden drink je niet op koelkast temperatuur. Dat geldt zeker ook voor de hier eerder genoemde bieren. Een graadje of 12, minimaal. Pas dan proef je al die heerlijke aroma's, die vaak zo poëtisch worden beschreven in de expert-reviews van de Bierista's. Bierista Pascal Wevers, die meer dan 1000 reviews op zijn naam heeft staan, geeft deze warmhouder een dikke 8. Een heerlijk bier met power en kruidige smaken.

Expert-reviews

Wil je ook expert-reviews schrijven en profiteren van al die leuke extra's die Bierista je biedt? Meld je dan nu aan voor de Bierista Bieropleiding en start gelijk je bieravontuur in de richting van je officiële Bierista Bierdiploma!