Brouwerij Birra del Borgo

Birra del Borgo werd opgericht in 2005 door Leonardo Di Vicenzo. Deze brouwmeester reisde jaren lang door België, Duitsland en Groot-Brittannië om de geheimen van de verschillende bierculturen te ontdekken. Die kennis en ervaring legt hij nu in zijn eigen bieren. Bekende bieren van deze brouwerij zijn onder andere Birra del Borgo ReAle Extra, Birra del Borgo Duchessa en Birra del Borgo My Antiona.

Onze topbieren

8,6

Mega Moka

Birra del Borgo

Mega Moka is een Porter met een alcoholpercentage van 6,1%. Het bier is gebrouwen in samenwerking met Elysian Brewing. Fraaie diepbruine kleur, gekleurde schuimkraag en dikke aroma's van mout en chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,3

Birra del Borgo My Antonia

Birra del Borgo

Birra del Borgo My Antonia is een bier dat samen werd gebrouwen met de Amerikaanse brouwerij Dogfish Head. My Antonia is een donkere lager met 7,5%, gebrouwen met drie verschillende hopsoorten: Simcoe, Warior en Saaz. Het resultaat is een hoppig bier met behoorlijk wat bitterheid en een fruitige toets.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Birra del Borgo Duchessa

Birra del Borgo

Birra del Borgo Duchessa is een rijk schuimende saison. Dit goudkleurig bier heeft een volle fruitige smaak en een droge afdronk.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Birra del Borgo ReAle

Birra del Borgo

Birra del Borgo ReAle is een smaakvol blond bier met Amerikaanse invloeden. Lekker hoppig en fris.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Birra del Borgo Keto Reporter

Birra del Borgo

Birra del Borgo Keto Reporter is een Porter met een alcoholpercentage van 6,5%. Het bier is gebrouwen met tabak en heeft hierdoor gegrilde en gerookte toetsen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Birra Del Borgo Trap Yeast

Birra del Borgo

Birra Del Borgo Trap Yeast is een Belgian Ale. De brouwers van Del Borgo zijn dol op het vinden van nieuwe smaken en aroma's en zijn altijd in voor een experiment. Hopt doet graag mee zodat elk bier in onze adventskalender uniek is! Trapyeast heeft een rijk aroma met zoete tonen van broodmout en lichte honing vermengd met karamel. Verder ruik je misschien bloemige en kruidige noten?. Hoe zit het met de wilde gist? Deze zorgt voor een zeer lichte geur van leer, dat een contract vormt met de geuren bloemige en zoete tonen. Het is een makkelijk drinkbaar en soepel bier met een lichte zuurheid die afkomstig is van de wilde gist. Je proeft vervolgens de karamelzijde die typisch is voor een Amber Ale. Hier is er geen spoor van bitterheid, maar eerder een kruidig karakter. De leerachtige tonen van de gist komen terug om de smaken complexer te maken. De honingtoetsen komen terug aan het einde van het drinken met een volle zoetheid. Trapyeast is een hybride bier tussen Belgisch historie met de rijkdom van mout en Italiaans specialiteit met hun wilde gist!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Birra del Borgo Biga

Birra del Borgo

Birra del Borgo Biga is een Saison. Het bier is een mix van drie bier- en brouwstijlen: een Saison gebrouwen met spelt, met wilde gist en het een Italiaanse Grape Ale met druiven. Het geheel heeft gerijpt in eikenhouten vaten. De naam van dit unieke bier is dan ook Barrel aged Italian Grape Ale (BIGA)!

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Birra del Borgo Santa Punch

Birra del Borgo

Birra del Borgo Santa Punch is een volle rijke IPA met een enorm rijk smakenpallet dankzij de speciale melange aan hopsoorten.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle