Brouwerij Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Brewing Company is een bierbrouwerij in Boonville, Amerika. In 1987 werd deze brouwerij opgericht door Kenneth Allen. Zijn doel? De beste bieren ter wereld brouwen! Vanaf het eerste moment is deze brouwerij al succesvol geweest. Kenneth is een echte pionier op het gebied van craft bier en in die tijd zijn er maar twintig craft beer brouwerijen in heel Amerika te vinden. In 1996 verhuisde Anderson Valley naar een locatie dichtbij het centrum van Boonville en in 2000 werd een nieuw brouwhuis in gebruik genomen met ketels van Beierse makelij.

Anderson Valley Brewing Company werkt hard om een duurzame brouwerij te zijn en te blijven. Zo wekken zij 40% van de elektriciteit zelf op met zonnepanelen op het dak van de brouwerij en de bijgebouwen. Daarnaast wordt de hop hergebruikt als natuurlijke meststof en wordt het bierbostel als veevoer gebruikt. Slim en efficiënt watergebruik is ook erg belangrijk in het kurkdroge klimaat van Noord-Californië. Daarom gebruikt de brouwerij het water 3 tot 4 keer voor ze het op natuurlijke wijze filtert voor irrigatie. Water wordt eerst gebruikt voor het koelen en later voor het verwarmen van vloeistoffen tijdens het brouwproces, daarna voor het brouwen zelf en tenslotte wordt het gebruikt om er mee schoon te maken.

De bieren van Anderson Valley met de opvallende gehoornde grizzly op het etiket hebben al snel veel prijzen binnengehaald. En hoewel Anderson Valley nog steeds soepele bieren brouwt, sloten ze in 2011 een exclusief partnership met Wild Turkey Bourbon. Dankzij deze samenwerking beschikt de brouwerij over een constante stroom eikenhouten vaten voor haar assortiment barrel-aged bieren en worden er dus ook meer uitgesproken bieren gebrouwen zoals een Bourbon Barrel Aged Stout. Anderson Valley Brewing Company brouwt op zijn zachtst gezegd dus een breed scala aan bieren.

Onze topbieren

8,1

Anderson Valley Barney Flats Oatmeal Stout

Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Barney Flats Oatmeal Stout is gebrouwen met haver. Deze graansoort vormt een geweldige smaakcombinatie met de geroosterde gerst. Deze stout zit vol koffie, espresso en chocolade zonder de harde bitterheid. Een donker, karaktervol bier met een zacht karakter.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Anderson Valley Brother David Triple

Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Brother David Triple is welhaast een on-Amerikaans bier. Als je je ogen dicht doet en je neemt een slok, dan denk je aan een wereldberoemde Belgische tripel. Het hoge alcoholpercentage geeft nog meer karakter aan dit harmonieuze bier.

Tripel

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Anderson Valley Hop Ottin' IPA

Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Hop Ottin' IPA stuift je glas. Prachtige aroma's vol grapefruit, rozen en dennenaalden komen je tegemoet zodra je ook maar met je neus in de buurt van je glas komt. Dit is een van de klassiekers uit de Anderson Valley-collectie. Een stevige moutsmaak met een zeer aromatische hopbitterheid. Dit is een India Pale Ale, geen twijfel!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Anderson Valley Winter Solstice

Anderson Valley Brewing Company

Winter Solstice van de Anderson Valley Brewing Company is een traditioneel seizoensbier. Een diepe amberkleur en helder zicht. Zoete mout aroma's en hinten van karamel, rozijnen en kruiden. Een medium body maakt dit een fijn winterbier.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,3

Anderson Valley Poleeko Pale Ale

Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Poleeko Pale Ale heeft de frisheid en de doordrinkbaarheid die vergelijkbaar is met een pilsener. Deze Pale Ale heeft wel wat meer bitterheid. Aroma's van citrus geven een aangename frisheid.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Anderson Valley The Kimmie The Yink and the Holy Gose

Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley The Kimmy The Yink and the Holy Gose is een lange naam voor een bier. Het is ook niet zo maar een bier. Zoals het een goede Gose betaamt is dit bier zurig. Door koriander en zout aan het eind van het brouwproces toe te voegen ontstaat een zeer verfrissend bier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Anderson Valley G&T Gose

Anderson Valley Brewing Company

G&T Gose van Anderson Valley is een eigenzinnige Gose. Gebrouwen met jeneverbes en citroengras maakt het een smaakvol, fris bier. Ook verwarmende, zoete tonen van vanille en hout.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Anderson Valley Boont Amber

Anderson Valley Brewing Company

Anderson Valley Boont Amber is een amberkleurig bovengistend bier. Je mag deze Boont Amber vergelijken met een Belgische amber. Wat opvalt is dat de Boont Amber wat minder moutigheid in zich heeft, maar minstens net zo smaakvol is als zijn Belgische neef.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle