Anderson valley hop ottin ipa

Anderson Valley Hop Ottin' IPA

7,5 (5 beoordelingen)

Anderson Valley Hop Ottin' IPA stuift je glas. Prachtige aroma's vol grapefruit, rozen en dennenaalden komen je tegemoet zodra je ook maar met je neus in de buurt van je glas komt. Dit is een van de klassiekers uit de Anderson Valley-collectie. Een stevige moutsmaak met een zeer aromatische hopbitterheid. Dit is een India Pale Ale, geen twijfel!

7.0%
India Pale Ale Bovengistend
Blond en Krachtig
Kip en gevogelte, Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten
7 °C
35 cl
In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Beste keuze: Beerwulf
2,79
Gratis verzending vanaf 12 bieren
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Casper
Bierista
8,5

Casper Meenink

Een IPA met wat complexere en zwaardere smaken dan gewoonlijk. De hop komt zowel in de geur als smaak mooi naar voren met aromas van dennenaalden en iets bloemigs. De smaak is mooi complex met een erg prettige, marsepeinachtige finish.

Zicht 8,0

Mooie diep oranje kleur, al zou je dit haast amber kunnen noemen.

Neus 8,2

Complex! Onder andere dennenaalden, iets citrus, fris bloemig, en een hint van (rijpe) appel.

Smaak 8,6

Heerlijk complex, gedroogde abrikoos, dennenhout, maar ook iets honingachtigs. Een wat zwaardere IPA met een finish als een bittere marsepein die lang blijft hangen
Adjo
Bierista
7,0

Adjo Pot

De Hop Ottin wordt gebrouwen door de Anderson Valley Brewing Company uit California in de United States. Het is een typische Amerikaanse Indian Pale Ale. Dit bier heeft een sterk bittere smaak en een complexe hop geur met 7% alcoholpercentage. Hop Ottin’ schijnt in de locale taal “hard-working hops” te betekenen. Het doet in iedergeval zijn naam eer aan. Het is een prima zeer uitgesproken IPA.

Zicht 7,0

Een amber, bijna koperkleurig bier. Niet 100% helder. Een beige achtige schuimkraag met kleine belletjes die snel verdwijnt.

Neus 7,0

De frisse geur van hop overheerst. Een complexe hop geur, waarbij denneboom en grassige hars-achtige achtige geuren de overhand hebben.

Smaak 7,0

Zoals je van een IPA kan verwachten, een zeer bitter bier met een droge nasmaak die lang blijft hangen. De bitterheid overheerst in de smaak.

Spijs suggestie

Chinees, curry en pittige gerechten.
Piet
Bierista
6,0

Piet Tuinema

Balans wordt een beetje overschaduwd door de bitterheid waardoor de doordrinkbaarheid wordt beinvloed. Overall een goede IPA

Zicht 6,0

Helder, stevige schuimkraag, glasplakkend

Neus 6,5

Grapefruit, moutig, fruitig ,hoppig

Smaak 6,0

Zoetig, fruitig, citrus, moutigheid overgaand in een droge bitterheid

Spijs suggestie

Gekruide gerechten bv.Indische keuken
Kitty
Bierista
8,0

Kitty Hendrix

minder bekende hopsmaken , zoals met dennen en fruitig met abrikoos maken het een stevige complexe IPA

Zicht 7,0

Neus 8,0

Mooie stevige IPA, kruidig grassig met ook nog abrikoos, een volle neus

Smaak 8,0

Moutig, kruidig met dennen en fruitig met abrikoos maken het een stevige IPA
Alain
Bierista
8,0

Alain Schepers

Een zeer geslaagde India Pale Ale met een mooi samenspel tussen de mouten en de hop. De hop heeft de overhand en zorgt voor een redelijke straffe bitterheid in de smaak en de nasmaak. Wat mij betreft een schoolvoorbeeld van een prima IPA.

Zicht 8,0

Oranjekleurig bier, gaat een beetje richting amber. Bier is vrij helder en heeft een royale, licht gekleurde schuimkraag.

Neus 8,0

Complexe neus met veel variatie. Je ruikt moutige geuren, beetje karamel, citrusfruit in de vorm van grapefruit, naaldbomen en bloemige aroma's.

Smaak 8,0

De geuren komen veel terug in de smaak. Grapefruit, naaldbomen en de moutige smaken liggen onder een dikke deken van kruidige bitterheid, die tot lang na de finish bij je blijft.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket