Alfa Brouwerij

Tussen de heuvels van Zuid-Limburg is Alfa Bier gevestigd. Deze brouwerij werd in 1870 opgericht toen Joseph Meens besloot zijn boerenbedrijf uit te breiden met een kleine bierbrouwerij. Zelf geteeld gerstemout gebruikte hij voor de bereiding van het bier en de bostel diende prima als veevoer. Duurzaamheid ten top! Alfa Bieren worden al vier generaties lang ambachtelijk en authentiek gebrouwen, dit alles volgens familietraditie van de Familie Meens.

Op het boerenterrein had Joseph de beschikking over een natuurlijke bron. Deze bron ontspringt naast de brouwerij. Het bronwater is meer dan 6000 jaar oud en bevindt zich op een diepte van 152 meter. Dit bronwater is afkomstig uit het Eifelgebergte. Door de kiezel-, krijt- en mergellagen is het water zacht, heel zuiver en zo puur dat het regelrecht de brouwketel in gaat voor het brouwen van bier.

Het bier van Brand is dus absoluut een natuurproduct, als je dit bier met mate drinkt is gewoon gezond. De bieren krijgen bij Brand alle rust om te rijpen en worden bereid met de vier fijnste ingrediënten hop, gerstemout, gist én dus het eigen bronwater vol vitaminen en mineralen. Hierdoor krijgen de Bieren een heel specifiek karakter. Echt een herkenbare Alfa smaak.

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Alfa bokbier

Alfa Bokbier

8,4
De robijnrode kleur van Alfa Bokbier geeft onmiddellijk een herfstachtig gevoel. Dit bier met karamelachtige smaak is speciaal gebrouwen voor de wintermaanden. De speciaal geselecteerde moutsoorten geven dit bier zijn krachtige smaak.
Alfa lentebok

Alfa Lentebok

6,0
Een lekker fris voorjaarbier. Alfa Lentebok zit vol met frisse en zachtbittere smaken, die zowel een bloemig als fruitig karakter hebben. Dit dankzij het gebruik van schaarse en daardoor kostbare Amerikaanse hopsoorten.
Alfa super strong 92

Alfa Super Strong 9.2

Alfa Super Strong 9.2 is een ondergistend, zeer sterk bier. Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit aromatische bier zeer toegankelijk en doordrinkbaar.
Alfa super dort

Alfa Super Dort

Alfa Super Dort is een ondergistend bier met en alcoholpercentage van7,5%. De subtiele hopbitterheid dankt deze klassieker aan het gebruik van de beste Duitse en Tsjechische hopsoorten. Bijzonder is ook de lange lagertijd van ongeveer twee maanden. Ondanks zijn ferme body drinkt Alfa Super Dort lekker weg mede dankzij het fijne zoetje.
Alfa oud bruin

Alfa Oud Bruin

Volmondig en zachtzoet. Zo smaakt de originele Alfa Oud Bruin. Je proeft de karamel en de gebrande moutsoorten; het bier is gezoet met echte kristalsuiker. Mede door zijn lage alcoholpercentage wordt dit bier nogal eens gebruikt als isotone dorstlesser, bijvoorbeeld na een sportprestatie of na een dag hard werken.
Alfa edel pils

Alfa Edel Pils

Alfa Edel Pils, het paradepaardje van de brouwerij, is een verfrissende doordrinker. De volmondige smaak, het aromatische bouquet en de subtiele hopbitterheid zijn de kenmerken van dit natuurzuivere bier. Alfa Edel Pils is helder en wordt bereid uit gerstemout en hopsoorten uit Duitsland en de Verenigde Staten. De esters, die op natuurlijke wijze tijdens de vergisting worden gevormd, geven dit bier van 100% zuiver bronwater een geheel eigen karakter.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket