Alfa Brouwerij

Alfa bier, het bier van Limburg. Alfa Bier is uniek in Nederland. Het bier wordt gebrouwen met 100% bronwater uit eigen bron. Alfa Bieren worden al vier generaties lang ambachtelijk en authentiek gebrouwen, volgens familietraditie van de Familie Meens. Alle Alfa Bieren ondergaan een lange lagertijd waardoor het bier op natuurlijke wijze en in alle rust kan rijpen. Hierdoor krijgen de Bieren een heel specifiek karakter. Echt een herkenbare Alfa smaak. De speciaal bieren van Alfa brouwerij zijn: Alfa Bokbier, 6.5%, bok Alfa Edel Pils, 5.0%, pils Alfa Lente Bok, 6.5%, meibok Alfa Oud Bruin, 2.5%, oud bruin Alfa Puur Ongefilterd, 5.2%, speciaalbier Alfa Super Dortmunder, 7.5%, dort Brummen Lager Limbricht Herfst Bock, bok Limbricht Lente Bock, 6.5%, meibok Limbricht Premium Pilsener, 5.0%, pils

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Alfa lentebok

Alfa Lentebok

6,0
Een lekker fris voorjaarbier. Alfa Lentebok zit vol met frisse en zachtbittere smaken, die zowel een bloemig als fruitig karakter hebben. Dit dankzij het gebruik van schaarse en daardoor kostbare Amerikaanse hopsoorten.
Alfa super strong 92

Alfa Super Strong 9.2

Alfa Super Strong 9.2 is een ondergistend, zeer sterk bier. Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit aromatische bier zeer toegankelijk en doordrinkbaar.
Alfa super dort

Alfa Super Dort

Alfa Super Dort is een ondergistend bier met en alcoholpercentage van7,5%. De subtiele hopbitterheid dankt deze klassieker aan het gebruik van de beste Duitse en Tsjechische hopsoorten. Bijzonder is ook de lange lagertijd van ongeveer twee maanden. Ondanks zijn ferme body drinkt Alfa Super Dort lekker weg mede dankzij het fijne zoetje.
Alfa oud bruin

Alfa Oud Bruin

Volmondig en zachtzoet. Zo smaakt de originele Alfa Oud Bruin. Je proeft de karamel en de gebrande moutsoorten; het bier is gezoet met echte kristalsuiker. Mede door zijn lage alcoholpercentage wordt dit bier nogal eens gebruikt als isotone dorstlesser, bijvoorbeeld na een sportprestatie of na een dag hard werken.
Alfa edel pils

Alfa Edel Pils

Alfa Edel Pils, het paradepaardje van de brouwerij, is een verfrissende doordrinker. De volmondige smaak, het aromatische bouquet en de subtiele hopbitterheid zijn de kenmerken van dit natuurzuivere bier. Alfa Edel Pils is helder en wordt bereid uit gerstemout en hopsoorten uit Duitsland en de Verenigde Staten. De esters, die op natuurlijke wijze tijdens de vergisting worden gevormd, geven dit bier van 100% zuiver bronwater een geheel eigen karakter.
Alfa bokbier

Alfa Bokbier

De robijnrode kleur van Alfa Bokbier geeft onmiddellijk een herfstachtig gevoel. Dit bier met karamelachtige smaak is speciaal gebrouwen voor de wintermaanden. De speciaal geselecteerde moutsoorten geven dit bier zijn krachtige smaak.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket