Brouwerij Alfa Bier

Tussen de heuvels van Zuid-Limburg is Alfa Bier gevestigd. Deze brouwerij werd in 1870 opgericht toen Joseph Meens besloot zijn boerenbedrijf uit te breiden met een kleine bierbrouwerij. Zelf geteeld gerstemout gebruikte hij voor de bereiding van het bier en de bostel diende prima als veevoer. Duurzaamheid ten top! Alfa Bieren worden al vier generaties lang ambachtelijk en authentiek gebrouwen, dit alles volgens familietraditie van de familie Meens.

Eigen bron

Op het boerenterrein had Joseph de beschikking over een natuurlijke bron. Deze bron ontspringt naast de brouwerij. Het bronwater is meer dan 6000 jaar oud en bevindt zich op een diepte van 152 meter. Dit bronwater is afkomstig uit het Eifelgebergte. Door de kiezel-, krijt- en mergellagen is het water zacht, heel zuiver en zo puur dat het regelrecht de brouwketel in gaat voor het brouwen van bier.

Rust om te rijpen

Het bier van Alfa is dus absoluut een natuurproduct, als je dit bier met mate drinkt is gewoon gezond. De bieren krijgen bij Alfa alle rust om te rijpen en worden bereid met de vier fijnste ingrediënten hop, gerstemout, gist én dus het eigen bronwater vol vitaminen en mineralen. Hierdoor krijgen de bieren een heel specifiek karakter. Echt een herkenbare Alfa smaak.

Bescheiden portfolio

Het portfolio van Alfa Bier is zeer bescheiden. Er worden slechts vijf bieren gebrouwen, maar die zijn dan ook van topkwaliteit. Alfa Edel Pils werd in 2020 tijdens de London Beer Competition verkozen tot Best International Lager. Daarnaast is er de ondergistende Alfa Krachtig Dort, een krachtige Dortmunder met veel subtiele smaken. Alfa Lentebok en Alfa Herfstbok zijn de seizoensbieren en dan is er nog Alfa Donker Bruin, een zoet bruin bier dat in het zuiden een bekende dostlesser is en de basis vormt voor de Sjoes (een mix van Alfa Edel Pils en Alfa Donker Bruin).

Onze topbieren

8,7

Alfa Ongefilterd Pils

Alfa Bier

Alfa Ongefilterd Pils is een Pilsener van 5,0%. Vers, ongefilterd en ongepasteuriseerd Pils welke alleen verkrijgbaar op de tap bij de brouwerij.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Alfa Edel Pils

Alfa Bier

Alfa Edel Pils, het paradepaardje van de brouwerij, is een verfrissende doordrinker. De volmondige smaak, het aromatische bouquet en de subtiele hopbitterheid zijn de kenmerken van dit natuurzuivere bier. Alfa Edel Pils is helder en wordt bereid uit gerstemout en hopsoorten uit Duitsland en de Verenigde Staten. De esters, die op natuurlijke wijze tijdens de vergisting worden gevormd, geven dit bier van 100% zuiver bronwater een geheel eigen karakter.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Alfa Krachtig Dort 750ml

Alfa Bier

Alfa Krachtig Dort 750ml is een Blond bier. Deze versie van het bier mag niet ontbreken, in een mooie blauwe fles van 750 ml en een waar kunststuk van deze brouwerij. Mooi goudgeel, en mooie schuim kraag die wel snel minder wordt. Met heerlijk frisse smaak zoals een Blond bier behoort te zijn, lekker bij kip, vette vis, jonge kazen en witvis.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Alfa 150 jaar Krachtige Dort Limited Edition

Alfa Bier

Alfa 150 jaar Krachtige Dort Limited Edition is een Dortmunder. Het bier is gebrouwen ter ere van het 150-jarig bestaan van de brouwerij.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Alfa Krachtig Dort

Alfa Bier

Alfa Krachtig Dort is een ondergistend bier met een alcoholpercentage van 7,5%. De subtiele hopbitterheid dankt deze klassieker aan het gebruik van de beste Duitse en Tsjechische hopsoorten. Bijzonder is ook de lange lagertijd van ongeveer twee maanden. Ondanks zijn ferme body drinkt Alfa Krachtig Dort lekker weg mede dankzij het fijne zoetje.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Alfa Herfstbok

Alfa Bier

De robijnrode kleur van Alfa Herfstbok geeft onmiddellijk een herfstachtig gevoel. Dit bier met karamelachtige smaak is speciaal gebrouwen voor de herfst- en wintermaanden. De speciaal geselecteerde moutsoorten geven dit bier zijn warme en krachtige smaak.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Alfa Super Strong 9.2

Alfa Bier

Alfa Super Strong 9.2 is een ondergistend, zeer sterk bier. Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit aromatische bier zeer toegankelijk en doordrinkbaar.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Alfa Lentebok

Alfa Bier

Alfa Lentebok is een lekker fris voorjaarsbier. Dit bier zit vol met frisse en zachtbittere smaken, die zowel een bloemig als fruitig karakter hebben. Dit dankzij het gebruik van schaarse en daardoor kostbare Amerikaanse hopsoorten.

Maibock

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Prijswinnende bieren in het proefglas bij Bierista's

De Bierista Community heeft afgelopen week weer heel veel bieren geproefd, waaronder enkele prijswinnende bieren. Wat vinden zij?

Verder lezen

Gastvrij onthaal in nieuw proeflokaal Alfa Bier

Alfa Bier heeft een nieuw proeflokaal geheel in de sfeer van 1870. Met Bierista krijg je 50% korting op een rondleiding die start en eindigt in het proeflokaal.

Verder lezen

Geen '0.0 limonade' in nieuw proeflokaal Alfa Bier

Alfa Bier bestaat 150 jaar. Door corona ziet het jubileumjaar er wat anders uit dan gepland. Met een bescheiden feestje werd de opening van het nieuwe proeflokaal gevierd.

Verder lezen