Gastvrij onthaal in nieuw proeflokaal Alfa Bier

15 augustus 2020
Bij Alfa Bier in het Limburgse Schinnen hebben ze wat te vieren. De familiebrouwerij bestaat 150 jaar. Corona zorgt ervoor dat veel festiviteiten voorlopig zijn uitgesteld. Maar de opening van het nieuwe proeflokaal werd wel gevierd. 

Het nieuwe proeflokaal ademt de sfeer uit van 1870, het oprichtingsjaar van de brouwerij. Je voelt de gastvrijheid, de huiselijk sfeer. "We wilden een plek creëren, waar je even los kunt zijn van de hedendaagse snelle wereld. Hier kun je even tot rust komen en genieten van een goed glas bier", legt Michelle Meens van Alfa Bier. Eerder al kon je een uitgebreid verhaal lezen over het nieuwe proeflokaal.

Korting

Omdat er wat te vieren valt en omdat Alfa Bier natuurlijk trots als een pauw is op het nieuwe proeflokaal, mag Bierista 50% korting geven op de rondleiding. Normaal kost een tour door de brouwerij, inclusief het proeven van de bieren € 14,75. Met de kortingscode alfa50 betaal je slechts € 7,37 per persoon. Deze korting geldt voor maximaal tien personen per boeking. Reserveer voor 31 augustus 2020 op de website van Alfa Bier.

Alfa Edel Pils

De uitgebreide rondleiding begint en eindigt in het nieuwe proeflokaal. Tijdens de tour maak je kennis met de verschillende generaties Meens, die de bouwerij vanaf 1870 hebben opgebouwd. In de brouwerij krijg je uitleg over het brouwproces en zie je hoe het bier wordt gebrouwen. Extra aandacht is er voor het spatzuivere bronwater, dat het bier zo lekker maakt. Natuurlijk maak je kennis met de bieren, zoals de Alfa Krachtig Dort en het recent opnieuw onderscheiden Alfa Edel Pils. Dit bier staat al tijden fier aan kop in de Top 10 Pils.