Prijswinnende bieren in het proefglas bij Bierista's

28 november 2020
Er wordt wat afgeproefd! Steeds meer bierkenners bouwen hun eigen smaakbibliotheek op door het schrijven van expert-reviews. Deze week werden weer records gebroken. Deze week was ook de prijsuitreiking van de Brussels Beer Challenge. Wat vinden Bierista's eigenlijk van de prijswinnende bieren?

Het gaat te ver om alle prijswinnaars en alle gereviewde bieren van deze week hier de revue te laten passeren. Daarom hebben we een selectie gemaakt van drie bieren, die absoluut de moeite waard zijn. Hop zij met ons, de glutenvrije IPA van Jopen won een bronzen medaille bij de Brussels Beer Challenge. Daar kunnen Bierista's zich zeker in vinden. Zij geven dit bier gemiddeld een 7,6. "De fruitige en hoppige geuren vliegen je glas uit", is een kernachtige samenvatting van diverse expert-reviews.

Alfa Krachtig Dort

Een klassieker is Alfa Krachtig Dort. Dit bier is een van de pareltjes van Alfa Bier, de bierbrouwerij van de familie Meens. Alfa Krachtig Dort kreeg een zilveren medaille omgehangen tijdens de Brussels Beer Challenge. Dit stevige bier met 7,5% krijgt van Bierista's gemiddeld een 7,4. "Fris, zoet, moutig, krachtig en doordrinkbaar", zo zien we terug in de smaakomschrijvingen door Bierista's.

Uiltje Apfelstrudel

Je verwacht het niet; een bier met de smaak van apfelstrudel. Bij Uiltje Brewing Company doen ze wel meer dingen die je niet gelijk zou verwachten. Uiltje Apfelstrudel Doppelbock is volgens Bierista's een regelrechte aanrader. Dit bier won goud tijdens de Brussels Beer Challenge en krijgt van de Bierista Community een 8,3 als gemiddeld rapportcijfer. Dan mag je spreken van een top bier! Dit zware zoete bier van 11% is een waar genot tijdens de donkere dagen rond de feestdagen.