Wat is jouw favoriete Bockbier?

16 oktober 2022
Het bockbierseizoen is in volle gang. Je hebt er vast al een paar geproefd. Hoe smaakten ze? Is de oogst beter dan voorgaande jaren of maakt het niet veel uit. En natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar wat jouw favoriete Bockbier is.

Wist je dat Grolsch Herfstbok al jarenlang het meest verkochte Bockbier is. Vind je dit bier lekker of juist helemaal niet. Misschien gaat je voorkeur uit naar Hertog Jan Bockbier of Gulpener Herfstbock. Of waardeer je juist de Bockbieren van de craftbrouwers, zoals Brouwersnös, die dit jaar een collab brouwer met de Einbecker brouwerij, waar Bockbier oorspronkelijk vandaan komt. (Lees het artikel). Of misschien vind je zeer stevige Davo Weizenbock met 8,8% alcohol wel de lekkerste.

Beste Bockbier Top 10

De leden van de Bierista Biercommunity is vele duizenden liefhebbers groot. Zij maken proefnotities en die leiden een 10. Wil jij weten wat de beste Bockbieren zijn volgens de Bierista's? Check dan de Beste Bockbier Top10. Je kunt ook zelf heel eenvoudig proefnotities maken. Dat is niet alleen leuk, het is ook leerzaam. Zeker als je jouw bevindingen vergelijkt met die van andere bierliefhebbers. Hoe doe je dat? Ga naar je accountpagina en klik in het menu op expert-reviews. Nu kun je het bier zoeken dat jij hebt gedronken en je proefnotities invullen. 

Bierista Bieropleiding

Heb je nog geen accountpagina, maak er dan nu een gratis aan. Dat kan hier. De Bierista-beleving  is pas compleet als je je Bierista Bierdiploma op zak hebt. Dan ben je officieel Bierista en verdien je respect op basis van je bierkennis. Het is misschien wel jouw eerste stap op weg naar een job als biersommelier. Meld je vandaag nog aan voor de Bierista Bieropleiding.