Brouwersnös doet 't met Einbeck

24 september 2022
Dat Brouwersnös niet zo maar de eerste de beste brouwerij is, is zo langzamerhand wel bekend bij de meeste bierliefhebbers. De brouwerij uit Groenlo heeft weer wat bijzonders. Samen met Einbecker Brauhaus is een bier gebrouwen. En ja inderdaad, het is een Bockbier geworden.

Einbecker Brauhaus staat bekend als de brouwerij waar het Bockbier vandaan komt, de Moeder aller Bockbieren welteverstaan. Het verhaal gaat dat het bier uit Einbeck in de volksmond is verbasterd tot uiteindelijk 'ein Bockbier'. Daarom staat Einbeck, de stad 75 kilometer ten zuiden van Hannover, als geboortegrond van ons Bockbier.

Historische brouwerij

De eigenaren van Brouwersnös uit Groenlo onderhouden al lange tijd een warme band met de historische brouwerij. Ongetwijfeld met een biertje in de hand is het idee ontstaan om een collab te maken. En wat kan dat anders zijn dan een Bockbier. En dan wel een Bockbier zoals Bockbier bedoeld is.

Volmondig

Brouwersnös maakt hooggewaardeerde bieren, zoals Brouwersnös Mooien Muiter, Brouwersnös Frolijke Frans en Brouwersnös Zwaar Geschut. In het najaar gooit de brouwerij al jaren hoge ogen met Brouwersnös Bok op de Haverkist. Nu is er dus een eenmalig extra bier bijgekomen: de collab met Einbeck. Dit bier heeft 7,5% alcohol en heeft - volgens de makers - alle kenmerken van een klassieke Bock. Roodbruin, zacht, zoet , volmondig en fruitig. "Gewoon alderbarstend mooi bier", zoals ze in Groenlo zeggen. Zodra het bier de Bierista Proeftafel is gepasseerd zullen we vertellen wat wij ervan vinden. Dit bijzondere bier is vanaf nu te koop in de supermarkt, slijterij en horeca.