Verfrissend: De Leckere SonnenBorgh

22 april 2020
Als de lentekriebels weer toeslaan is het tijd voor blonde, verfrissende bieren. Een Saison is een bierstijl die uitstekend bij het voorjaar en de zomer past. Sonnenborgh van De Leckere zit op dit moment in het Bierista Bierpack, die je krijgt als je Bierista Bieropleiding volgt. Dit biologische bier uit Utrecht krijgt dagelijks lovende kritieken. Reden om deze Saison eens in het zonnetje te zetten.

De expert-reviews van Bierista's zijn positief over de toegankelijkheid en de verfrissende smaak van het bier. De Leckere Sonnenborgh is geen zwaar en ingewikkeld bier, het is juist een allemansvriend, lekker fris en niet te complex. Dat moet je niet verwarren met geen smaak, want dat heeft dit Utrechtse Saison juist heel veel. Aroma's van fruit worden vaak genoemd, maar ook kruidige toetsen en bloemige tonen komen naar voren. Niet voor niets staat dit bier heel hoog in de Top 10 Lentebieren.

In de zon

Dit biologische bier van brouwerij De Leckere wordt door de Bierista's gewaardeerd met liefst een 7,6. Dat is een garantie voor een goed glas bier. Lekker genieten in het zonnetje in de tuin, op het balkon en hopelijk snel weer op het terras.

Saison

De Leckere Sonnenborgh is een Saison. Deze bierstijl staat bekend om zijn fruitige smaken, kruidige tonen en vaak een droge afdronk. Andere bekende Saisons zijn Saison Dupont, Brand Saison, Grolsch Saison, Noordt Saison en de Maximus Saison. Een Saison is goed te combineren met visgerechten en smaakt ook heerlijk bij verse asperges.

Brouwerij De Leckere

Brouwerij De Leckere is een middelgrote brouwerij in Utrecht. Naast de brouwerij kun je in het Werkspoorcafé terecht voor een goed glas bier en voor een lunch, diner of borrelhapjes. De Leckere heeft zich toegelegd op het brouweren van biologische bieren en is daar al jaren erg succesvol mee. Behalve Sonnenborgh heeft De Leckere meer frisse bieren, zoals de Lichte Gaard en De Leckere Witte Vrouwen. Wil je een zwaarder bier dan is De Leckere Blauwe Bijl met 10% alcohol een aanrader.