Sint Bernardus Tripel: kwaliteit voor weinig

3 augustus 2020
Sint Bernardus Tripel heeft een stevige opmars gemaakt in de ranglijsten op Bierista. Het Belgische bier wordt vrijwel unaniem hoog beoordeeld door Bierista's. Een smakelijke Tripel, die de strijd aangaat met de absolute stijlicoon voor deze bierstijl.

Westmalle Tripel is de onbetwiste stijlicoon als het gaat om een Tripel. Veel brouwerijen hebben een voorbeeld genomen aan dit Belgische trappistenbier. Dit bier is dan ook hét bier om te verslaan in de Tripel Top 10. Maar lukt het de Sint Bernardus Tripel ook daadwerkelijk?

Tripel Top 10

Uit de expert-reviews van Bierista's blijkt dat vooral de fruitigheid een geliefd element. Daarnaast worden de frisheid en de rond bitterheid geroemd. Menig Bierista vindt dat ook het alcoholische karakter prettig. "Een niet te zoete Tripel met veel fruitigheid en een geweldige balans", is een zeer korte samenvatting van alle expert-reviews. Het levert dit bier een rapportcijfer op van een 8,2. Is dit gemiddelde voldoende om de Westmalle Tripel voor te blijven in Tripel Top 10?

Verkrijgbaarheid

Net als de Westmalle Tripel is de Sint Bernardus Tripel goed verkrijgbaar. De meeste slijterijen en supermarkten hebben deze evergreens in hun vaste assortiment. En dan de prijs ... deze kwalitatief geweldige bieren kosten in de meeste gevallen nog geen twee euro! Dan mag je gerust spraken van een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.

Veelzijdig

Een Tripel is een veelzijdig bier. Het smaakt heerlijk op het terras, aan het einde van de werkdag, bij een goede maaltijd of 's avonds met een fijn stukje worst of kaas. Op de site van Sint Bernardus vindt je recepten voor foodpairing met rundertartaar en een recept met pannenkoeken. Ook in combinatie met wafels is dit bier zeer aan te bevelen.

Aanraders

In de Tripel Top 10 vind je bieren, die je eigenlijk sowieso eens in je leven geproefd moet hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van Tripel Karmeliet, vandeStreek Turf 'n Surf en de Straffe Hendrik Tripel. Andere Tripels die zeer de moeite waard zijn, zijn La Trappe Tripel, Hertog Jan Tripel en als je van een spicy touch houdt Grolsch Kruidige Tripel.
- La Trappe