Nieuw: St. Bernardus Tokyo, een verfrissend avontuur

2 juli 2020
Een beetje bierliefhebber is bekend met de Belgische brouwerij St. Bernardus. Met name de St. Bernardus Abt 12 is bekend, omdat dit bier vaak vergeleken wordt met de iconosche Westvleteren 12. Nu komt St. Bernardus met een nieuw bier en die verschijnt in ... blik.

Het nieuwe bier is eigenlijk niet nieuw. Acht jaar terug brouwde St. Bernardus het Tokyo-bier. Dit eenmalig brouwsel werd destijds gemaakt ter gelegenheid van de opening van de eerste St. Bernardus themabar in de Japanse hoofdstad Tokyo. Nu is het bier opnieuw gebrouwen, onder andere voor Nederlandse bierliefhebber.

Belgische kunstenaar

Van dit nieuwe bier wilden ze bij St. Bernardus echt iets speciaals maken. Daarom werd het artwork van het blik gemaakt door de Belgische kunstenaar Jonas Devacht. Het is een impressie van het Japanse nachtleven van de iconische Kanda-straten, waar je ‘Brasserie St. Bernardus’ kan vinden. 

St. Bernardus Tokyo

Dan over het bier zelf. St. Bernardus Tokyo heeft 6% alcohol en houdt het midden tussen een Witbier en een Saison. Het bier combineert frisse citrus toetsen met een bloemig parfum van veldkamille en fruitige gistaroma’s van banaan en rode appel. Aandachtige proevers kunnen ook de geur van kruidnagel en vanille waarnemen, evenals de typische esters die afkomstig zijn van de unieke St. Bernardus-gist. Kortom, een verfrissend bier met een kruidig aroma en licht zure en bittere nasmaak. Een waar feest voor de avontuurlijke bierliefhebber.

St. Bernardus Tripel

St. Bernardus verwachtingen over dit nieuwe bier zijn hooggespannen. Logisch, want St. Bernardus heeft een naam hoog te houden. Alle bieren van deze brouwerij worden extreem hoog beoordeeld door Bierista's. De St. Bernardus Tripel bijvoorbeeld is een vaste waarde in de Bierista Tripel Top 10. Andere bieren met eenzelfde hoge waardering zijn bijvoorbeeld de St. Bernardus Abt 12, St. Bernardus Pater 6, St. Bernardus Prior 8 en de St. Bernardus Wit.

Foodsuggesties

Bij de brouwerij hebben ze St. Bernardus Tokyo natuurlijk uitgebreid getest in combinatie met verschillende gerechten. Foodsuggesties vanuit de brouwerij zijn vis en zeevruchten, shio ramen en verfrissende desserts, zoals een panna cotta met limoen of passievrucht.

St. Bernardus Tokyo is vanaf nu verkrijgbaar. Ben jij de eerste die een expert-review op Bierista over dit bier schrijft?!