Over de Top 10 van Beste Blond bieren

22 januari 2023
Blond bieren zijn een lust voor het oog. Goudgeel van kleur, fijne koolzuurbelletjes die de vaak forse witte schruimkraag van de onderkant voeden. Een Blond bier kan het hele jaar, zowel zomer als winter. Wat zijn de lekkerste Blond bieren volgens de kenners uit de Bierista Community?

Het complete overzicht van de Top 10 Beste Blond bieren vind je op natuurlijk op Bierista. In die ranglijst vind je een aantal verrassende bieren terug en een aantal Blond bieren die je vast wel had verwacht. Voor deze ranglijst kijken we overigens naar de kleur van het bier, waardoor je bieren tegenkomt die niet vallen onder de bierstijl Blond. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld St-Feuillien Grand Cru Dry Hopping. Met 9,5% valt dit bier niet binnen de bierstijl Blond, maar toch is het zeker een Blond bier. En met een gemiddelde waadering van een 7,9 is dit bier meer dan de moeite waard.

La Chouffe

Welke bieren vinden we dan nog meer terug in de Top 10 Beste Blond bieren? Wat dacht je van de Westvleteren Blond. Dit bier is niet makkelijk verkrijgbaar, maar heb je eenmaal een flesje te pakken, dan kan het grote genieten beginnen. Ook La Chouffe vind je terug in deze lijst, net als Duvel Tripel Hop Cashmere en Duvel 6,66. Andere bieren in deze lijst, zoals de Wilderen Goud, zijn meer verrassend.

Laat je inspireren door de Top 10 Beste Blond bieren of door een van de andere toplijstjes zoals de Top 10 Beste Bockbieren en Top10 Bestel Alcoholvrij bier.