Oedipus Thai Thai is de Tripel van de week

22 februari 2020
Bierista's hebben de afgelopen week weer veel bieren onder de loep genomen. Vele tientallen beschrijvingen passeerden de revue, waaronder een groot aantal expert reviews over Tripels. Oedipus Thai Thai kreeg deze week een 9!

Bierista van hete eerste uur - Carlo de Leeuw - zette deze week zijn tanden in de schuimkraag van de Tripel Karmeliet. Hij roemt vooral de fruitigheid en de frisheid van deze 3-granen Tripel. Carlo geeft dit bier een 8,1 en dat is een fractie hoger dan de 8 die dit Belgische bier gemiddeld van de Bierista's krijgt. De Tripel Karmeliet staat al tijden derde in de Bierista Tripel Top 10!

Hertog Jan Tripel

Theo Schilder is afgelopen week ook druk geweest met het reviewen van diverse bieren. Onder meer het assortiment van Hertog Jan stond op de proeftafel. Hertog Jan Tripel kreeg met een 7,5 een ruime voldoende. Theo is verliefd op de prachtige schuimkraag en vindt de citrustonen, vooral de sinaasappel-aroma's, een fijne frisheid geven aan het bier.

Tricky Tripel

Rebecca van Middendorp dronk de Tricky Tripel van Gebrouwen door Vrouwen. Die vond ze lekker, getuige haar beoordeling van een 8,5. Ook een gewaardeerde Tripel is de Verre Vriend van Berghoeve Brouwerij. John Kuster geeft dit bier, vooral vanwege de fruitige aroma's, een 8,2.

Oedipus Thai Thai

Topper van de week is toch zeker Oedipus Thai Thai. Mariska Ottink vindt de geur indrukwekkend. Vooral de fruitigheid van deze Tripel spreekt haar aan. Een bier met 8%, de kenmerken van de traditionele Tripel, maar vooral met de kenmerkende kleurrijke twist van deze Amsterdamse brouwerij!

De Thai Thai vind je ook in het Bierista Bierpack. Wil je meer kennis over bier en ook bieren reviewen? Dan is de Bierista Bieropleiding iets voor jou. Onderdeel van de cursus is het proeven van bieren. Je ontvangt het Bierista Bierpack met twaalf verschillende bierstijlen, waaronder dus het veel geprezen bier van Oedipus.

Schrijf ook reviews

Het reviewen van bieren is leuk en leerzaam. Vooral samen proeven is een prettig tijdverdrijf! Je kunt gratis kennis maken met de mogelijkheden van Bierista. Maak een account aan en je kunt gebruik maken van het proefformulier. Handig, want zo heb je al snel je eigen smaakbibliotheek. Wil je echt alles uit je bier halen en profiteren van alle voordelen die Bierista je biedt? Bestel dan de Bierista Bieropleiding! Ook leuk om cadeau te geven.