Nieuwe nummer 1 in Top 10 Alcoholvrije bieren

7 april 2020
Wekenlang stond Jever Fun trots aan kop in de Bierista Top 10 Alcoholvrije Bieren. In een harde strijd om de nummer 1-positie heeft deze topper uit Noord-Duitsland voorlopig zijn meerdere moeten erkennen in een alcoholvrij bier uit Zuid-Duitsland, nl. de Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei.

Jever Fun heeft wekenlang aan kop gestaan. Deze droge, kruidige Pilsener staat heel hoog aangeschreven. Het is een smaakvolle dorstlesser met subtiele tonen van kruiden. Nu is dit bier van de troon gestoten door Weihenstephaner Alkoholfrei. Deze Weizen is zacht, vol van smaak en herbergt die typische aroma's van kruidnagel en rijpe banaan, die je in een goede Weizen mag verwachten. Met een gemiddelde waardering van een 7,6 is dit bier de nieuwe nummer 1.

Top 10-lijsten

De verschillende Top 10-lijsten worden samengesteld door de community van Bierista. Enkele duizenden gediplomeerde bierliefhebbers houden hun proefervaringen bij op de Bierista-site. Al die proef-ervaringen komen bij elkaar in de verschillende Top 10-lijsten. Naast de Alcoholvrij Top 10 is er een Dubbel Top 10, een Tripel Top 10, Een Weizen Top 10 en een Top 10 met de beste Lentebieren. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Iedere Bierista heeft door middel van zijn of haar expert-reviews invloed op de samenstelling van deze lijsten.

Alcoholvrije IPA

Terug naar de Top 10 Alcoholvrije bieren. Die lijst bestaat uit een groot aantal bierstijlen. Er staan momenteel twee Pilseners in, alletwee van Duitse komaf. Ook Blond, zoals de Sportzot en de Affligem Blond 0.0 en Witbier, zoals de Bavaria 0.0 Wit zijn vertegenwoordigd. Populair blijken zeker ook de hoppige bieren zonder alcohol. In de lijst staan meerdere IPA's. De Bavaria IPA 0.0 is geliefd, net als de Brand IPA 0.0 en natuurlijk de Playground non-alcoholic IPA van vandeStreek bier.

Expert-reviews

Wil je ook het plezier ervaren van expert-reviews schrijven? Meld je dan nu aan voor de Bierista Bieropleiding. In deze opleiding vergroot je je bierkennis en haal je je officiële Bierista Bierdiploma. Bovendien ontvang je een bierpack, waarmee je aan de hand van de lesstof leert proeven als pro. Na het behalen van je online examen heb je een schat aan bierkennis en bepaal jij samen met die duizenden andere Bierista's de inhoud van de Top 10-lijsten op deze site.

Alcoholvrij

In deze Top 10 van alcoholvrije bieren zijn alle bieren opgenomen met een alcoholpercentage van 0,5%. Nederlandse bieren mogen echter alleen alcoholvrij heten als er maximaal 0,1% alcohol in zit. Belgische bieren en Duitse bieren die in Nederland op de kaart staan heten tot 0,5% nog alcoholvrij. Om een gelijk speelveld te creeren hebben we ook Nederlandse bieren tot 0,5% in deze lijst toegelaten. Wil je alles weten over alcoholvrije bieren? Kijk dan op onze alcoholvrij pagina.