Hertog Jan wint 5 medailles op de Word Beer Awards 2021

26 augustus 2021
Liefst vijf bieren van Hertog Jan zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards 2021. Tijdens de blindproeverij werden drie Hertog Jan bieren bekroond met goud en twee met zilver.

De World Beer Awards is een prestigieuze biercompetitie. Bierkenners over de hele wereld proeven en beoordelen de ingezonden bieren blind, dat wil zeggen dat ze niet weten welk bier ze proeven. Zo komen ze zo onbevooroordeeld mogelijk tot een objectieve beoordeling.

Hertog Jan Weizener

Een van de bieren die aan de haal ging met een gouden medaille was Hertog Jan Weizener. Dit verfrissende tarwebier houdt het midden tussen een Weizen en een Witbier en wordt ook door Bierista's hoog gewaardeerd. Deze frisse dorstlesser krijgt een gemiddeld cijfer van een 7,4.

Hertog Jan Bockbier

Erg trots zijn ze bij Hertog Jan op het winnen van het goud in de categorie Bockbier. Hertog Jan Bockbier staat bij liefhebbers al jaren hoog aangeschreven. Bierista's prijzen dit bier zelfs aan met een gemiddelde score van 7,5. Nog heel even geduld, want voordat je er erg in hebt zijn de schappen in slijterijen en en supermarkten weer gevuld met het kostelijke herfstbruine bier. Nu weet je in ieder geval met welk Bockbier je sowieso goed zit!

Hertog Jan Tripel

Gediplomeerde bierkenners van Bierista geven Hertog Jan Tripel al jaren torenhoge waarderingen. Het gemiddelde staat op een 7,7. Deze krachtpatser van 8,5% schurkt aan tegen een plek in de Top 10 Beste Tripel. Dit bekroonde Nederlandse bier kan zich prima meten met de iconen als Westmalle Tripel en Tripel Karmeliet. Zilveren medailles waren er voor Hertog Jan Lentebock en Hertog Jan Dubbel.