Brand Dubbelbock wint goud op Brussels Beer Challenge

25 november 2020
De organisatie van de Brussels Beer Challenge heeft nieuwe serie prijswinnaars bekend gemaakt. Ook nu weer waren er diverse Nederlandse brouwerijen die met eremetaal aan de haal gingen.

De Haarlemse brouwerij Jopen had deze week al eerder prijs met de glutenvrije IPA Hop zij met ons. Nu is het opnieuw raak. Jopen Witte Kerst heeft goud behaald in de categorie Imperial White. Dit zijn frisse tarwebieren met een wat hoger alcoholpercentage. De Witte Kerst heeft 7,5% en wordt door de Bierista Community gewaardeerd met een 7,5.

Bliksem Blitz

Ook Blitz van Brouwerij Bliksem heeft goud behaald. Deze hoppige Weizen liet in zijn categorie de concurrentie ver achter zich. De gouden medaille is een prachtige opsteker voor Brouwerij Bliksem.

Brand Dubbelbock

Goud is er ook voor Brand Dubbelbock. Een mooie onderscheiding voor de brouwers uit het Limburgse Wijlre. Dit stevige Bockbier is al jarenlang een gewaardeerd bier bij de liefhebbers. En ja, met een 7,7 als gemiddelde waardering van Bierista, kun je als brouwer ook wel thuiskomen. Brand Dubbelbock wordt dus van harte aanbevolen. Het zal je niet verbazen dat dit bier een vaste klant is in de Bockbier Top 10.

Alfa Krachtig Dort

Even verderop in de Limbrugse heuvelen was ook een vreugdekreet te horen. Dat waren de leden van de familie Meens en het team van Alfa Bier. Hun bier, Alfa Krachtig Dort, is bekroond met een zilveren medaille. Dit klassieke ondergistende bier heeft al heel veel medailles in de wacht gesleept. Ook tijdens de Brussels Beer Challenge wordt dit kwalitatieve bier op waarde geschat.

Davo Weizenbock

Ook in koekstad Deventer hangt de vlag uit. Davo scoort wederom met de Davo Weizenbock, een krachtig en toch doordrinkbaar Bockbier met liefst 8,8% alcohol. Een fijn glas bier, zo oordelen de Bierista's. Zij geven met een 7,6 een positief drinkadvies. De Davo Weizenbock eindigde vlak achter Schneider Weisse Aventinus TAP 6.