Feestje van bierpionier Peter van der Arend vol biernieuws

7 maart 2019
Peter van der Arend is bierpionier van het eerste uur. Hij is eigenaar van de Amsterdamse biercafé's Arendsnest, Craft & Draft en de BeerTemple. Ook is hij de man achter Cause Beer Loves Food, een prettige plek waar bier en spijs op kundige wijze met elkaar gecombineerd worden. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij ook zijn eigen brouwerij Morebeer.nl.

Waar een beetje ondernemer een heel leven voor nodig heeft, heeft Peter het al voor zijn vijftigste voor elkaar. En wat doe je dan als je Abraham ziet? Dan vier je een klein feestje en zet je collega's in het zonnetje die veel voor de bierwereld betekenen. Om zijn waardering uit te spreken voor collega-bierpioniers heeft Peter van der Arend een bierprijs in het leven geroepen. De Bier Arend werd onlangs uitgereikt aan SNAB Bierbrouwers.  SNAB ontving deze prijs in het bijzonder om één van hun bieren, de SNAB Pale Ale. Een uniek bier ten tijde van zijn introductie, nu een klassieker van de Europese biercultuur. De Bier Arend wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt. Peter van der Arend en zijn team vormen telkens de jury.

Nieuwe bieren

Er was meer heuglijk nieuws te melden tijdens het verjaardagspartijtje. Zo werden er ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Peter twee bieren gebrouwen: de Abraham Eagle in samenwerking met Poesiat & Kater en de Fifty Punk Eagle samen met BRUUT. Dit laatste bier is gebrouwen naar het oude recept van de BrewDog Punk IPA, met persoonlijke goedkeuring van James Watt, mede-oprichter van BrewDog.

Big Fat 5

Tot slot gingen de eerste blikjes van de Big Fat 5 Double IPA weer over de toonbank. Dit bier - ooit gebrouwen ter gelegenheid van het eerste lustrum van de BeerTemple - is nu verkrijgbaar in kekke blikjes. Ze zijn verkrijgbaar bij de eerder genoemde café's voor € 3,75.