8,4

Spencer Monks' Reserve Ale

Spencer Brewery (6)

Spencer Monks' Reserve Ale is een Belgian Quadrupel. Dit Amerikaanse trappistenbier is moutig, kruidig, lichtelijk zoet en heeft een vleugje karamel met pure chocolade en een klein bittertje.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.2%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,4

Het oordeel van de Bierista's

Spencer Monks' Reserve Ale is beoordeeld met een gemiddelde van 8,4 door onze Bierista's

8,6

Smaak

8,3

Zicht

8,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"Zwaar beetje zoet en kruidig. Erg prettig bier om te drinken. Op het gemak en genieten"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,1 Zicht Donkerbruin weinig schuim

8,3 Neus Mout en kruiden en alcohol

9,0 Smaak Zwaar en moutig en kruidig. Tikje karamel en chocolade

Spijssuggestie Zoete desserts belegen kazen en gekruide gerechten

8,5

"Smaakvolle Quadrupel, zoet, rond, vol smaak en verwarmend in de keel. Lekker!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker bruin, vrijwel helder bier met flinke, licht bruine, romige en houdbare schuimkraag.

8,0 Neus Geroosterde mout met een stevige kruidigheid gecombineerd met een zoete fruitigheid.

8,5 Smaak Zoet, met lichte koolzuurprikkeling op de tong. Ronde, volle smaak van geroosterde mout met een aangename koffie noot, en een vleugje karamel. Afdronk vol en intens, lang aanhoudend.

Spijssuggestie Zoet dessert, of puur van genieten

8,5

"Mooi stevig trappistenbier. Die paters weten wel hoe het moet. Koffie, gebrande mout, karamel en tonen van koek kruiden. Als het bier warmer wordt komt er een ‘dropje’ in de afdronk. Bier blijft mooi en het schuim blijft continue aanwezig. Het bier is prachtig in balans."

Ben Maas

8.285

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Donker bruin met robijn-rode gloed. Beige schuim van fijne belletjes wat heel lang blijft staan.

8,0 Neus In de vrij intense neus geuren van gebrande mout, iets kruidachtigs, gedroogde pruimen en rozijnen.

8,5 Smaak Smaken van koffie, gebrande mout, karamel. Ook iets rokerigs. Een lange afdronk.

Spijssuggestie Hachee met pompoen

8,4

"Heerlijk smaakvolle (en verwarmende) Quadrupel trappist. Zonde als het glas leeg is"

Roy Spanjer

2.725

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder donkerrood/bruin bier met donkere schuimkraag. Verder midden in het glas een constante stroom kleine koolzuurbelletjes (niet storend of vervelend)

8,0 Neus Aangename geur van gebrande mout en iets van rozijnen

8,3 Smaak Koffie met karamelsmaak

Spijssuggestie lekker bij een dessert

Met deze bieren geniet je meer van zomerse dagen

Het zonnetje schijnt, het is warm, tropisch en de avonden zijn lang en zwoel. Wat drink je dan? Wij hebben een aantal dorstlessende tips.

Verder lezen

De UEFA Champions League Trophy bij de Heineken® Experience

Op 25 en 26 juli 2024 staat de UEFA Champions League Trofee in de Heineken® Experience in Amsterdam.

Verder lezen

Niet halen EK-finale dubbel bitter voor biersector

Niet alleen de Oranjesupporters waren zwaar teleurgesteld dat het Nederlands Elftal de finale van het EK niet heeft gehaald.

Verder lezen

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen