Rigters ptch blck
7,3

Rigters Ptch Blck

Rigtersbier (12)

Ptch Blck is de Black IPA van Rigtersbier uit Buurse. Deze Black IPA is pikzwart, heeft weinig moutbitterheid maar veel hopbitterheid en heel veel hoparoma.

Details

Brouwerij
Alcohol
7.6%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek
7,3

Het oordeel van de Bierista's

Rigters Ptch Blck is beoordeeld met een gemiddelde van 7,3 door onze Bierista's

8,0

Smaak

9,0

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Iets totaal anders dan ik verwacht had met deze naam. Het bier is mooi donker, maar ik weet niet of ik dit nog een raszuivere IPA zou noemen. Misschien is dit juist de charme van dit bier. Neem voor deze de tijd."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

8,5 Zicht Ptch Blck doet in dit opzicht zijn naam eer aan. Het bier is donkerder dan menig ziel. Mooi beige gekleurde schuimkraag.

7,0 Neus Fruitige hoptonen.

8,5 Smaak Geroosterde smaak met een goede bitter en een hint van fruit. Smaakt alsof ik stout en IPA door elkaar gemixed heb, maar dat is niet per definitie een slechte combi blijkt nu. Nasmaak is lang en droog.

Spijs suggestie Vlees van de BBQ

7,0

"geen slecht bier maar een slechte naam, het is te stout voor een black IPA. ook is het aroma niet intens genoeg voor dit biertype."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

9,5 Zicht zwart bier met intens romig lichtbeige schuim

6,5 Neus iets zurig moutaroma met heel in de verte een vleugje hop. het zuurtje gaat richting paardedeken van de Saisons.

7,5 Smaak in de smaak voornamelijk een stout met de dropachtige bitters van de zwarte mout, voor een black IPA mist dit bier het karakter van de amerikaanse hoppen. aandronk is zacht zoetig om over te gaan in een samentrekkende moutbitter. in de nasmaak blijft de bitter lang hangen en komt uiteindelijk iets van het hopkarakter vrij.

Kerel, de wedergeboorte van een prachtig streekbier

Belgie is voor velen het bierland bij uitstek. Tussen alle Trappisten, abdijbieren en bieren uit 'gewone' brouwerijen zitten - als je goed zoekt - potentiële klassiekers.

Verder lezen

Bierfestival Groningen vier dagen bierplezier in de Martinikerk

Op 3, 4, 5 en 6 april wordt het Bierfestival Groningen gehouden. Dit festival vindt ook dit jaar plaats in de prachtige Martinikerk in het centrum.

Verder lezen

Hertog Jan Vatgerijpt 2019 overtreft verwachtingen

Hertog Jan heeft de nieuwe serie Vatgerijpt 2019 gepresenteerd. Deze nieuwe serie is tot stand gekomen samen met jeneverstokers. Hoe pakt dat uit?

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2019 staat voor de deur

Woensdag beoordelen bierexperts 441 bieren van Nederlandse brouwerijen. De prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge worden op 18 april bekend gemaakt.

Verder lezen