Brouwerij Rigtersbier

Brouwerij Rigtersbier is in 2014 opgericht in Enschede en is brouwer van het bier Lust.

Onze topbieren

8,6

Rigters Fresh as Hop

Rigtersbier

Fresh as Hop van Rigtersbier is een Tarwebier. Dit Tarwebier is gebrouwen met zwarte mouten voor een extra touch. Leuk detail is dat het bier uitsluitend met Cascade hop uit de Achterhoek is gebrouwen.

Tarwebier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Rigters Poar Neem

Rigtersbier

Poar Neem van Rigtersbier is een laag alcoholische India Pale Ale. Deze Session IPA bevat slechts 3,5% alcohol maar heeft wel de smaak van een volle IPA. Door extreem veel hop en speciale moutsoorten te gebruiken smaakt deze session IPA toch als een volwaardige IPA.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Bitter

8,2

Rigters Please Don't Feed the Goat

Rigtersbier

Rigters Please Don't Feed The Goat is een rogge Dubbelbock. Dit ondergistende Bockbier heeft een vleugje op turf gerookte mouten en bestaat voor 7,5% uit roggemout. Deze combinatie maakt het bier subtiel rokerig, zoetig en vol van smaak. Door de hergisting op fles is hij erg lang houdbaar en zal de smaak zich verder ontwikkelen.

Dubbel

Aroma
Zoet
Bitter

8,0

Rigters IPA

Rigtersbier

De IPA van Rigtersbier is een India Pale Ale. Het bier is oranje van kleur en smaakvol bitter in de mond. Aroma's van citrus en mandarijntjes en in de smaak lekker zoet met een fijne bittere toon.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Bitter

8,0

Rigters WNTR Bowmore B/A

Rigtersbier

WNTR Bowmore B/A van Rigtersbier is een Barrel Aged versie van de Brown Ale WNTR van deze brouwerij. Voor dit Barrel Aged project heeft men een zwaardere versie van de WNTR gebrouwen met de Schotse Islay single malt Whisky Bowmore. Deze whisky bevat ook een vleugje rook. Tonen van melkchocolade en een klein zuurtje in combinatie met de kenmerkende whisky smaken maken dit tot een mooi vol bier.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,8

Rigters The Beauty Of Silence

Rigtersbier

Rigters The Beauty Of Silence is het derde bier in de Classic Trance Collection. Hiermee worden de Trance tracks uit de jaren 90 geëerd. (en in dit geval 2000). Het bier is een op hout gelagerde Black IPA. Svenson & Gielen - The Beauty Of Silence (2000)

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Rigters Oud Barrel

Rigtersbier

Oud Barrel van Rigtersbier is een Amber Ale gerijpt op whiskyvaten. Na het succes van de WNTR Bowmore Barrel Aged hebben zij de vaten nog eens gebruikt voor dit experiment. Het basis bier is een Amber Ale met veel rook-en whiskymout. Deze is extra op smaak gebracht door lagering op Bowmore-barrels.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Rigters Lust

Rigtersbier

Rigters Lust is een Witbier. Fris en fruitig van smaak en gebrouwen door de dames van Rigters. Het is een heerlijk smaakvol witbier met Amerikaanse hopsoorten, citroenschil, vlierbloesem en een vleugje tijm geworden.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle