8,2

Rigters Please Don't Feed the Goat

Rigtersbier (19)

Rigters Please Don't Feed The Goat is een rogge Dubbelbock. Dit ondergistende Bockbier heeft een vleugje op turf gerookte mouten en bestaat voor 7,5% uit roggemout. Deze combinatie maakt het bier subtiel rokerig, zoetig en vol van smaak. Door de hergisting op fles is hij erg lang houdbaar en zal de smaak zich verder ontwikkelen.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
7.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7-10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

8,2

Het oordeel van de Bierista's

Rigters Please Don't Feed the Goat is beoordeeld met een gemiddelde van 8,2 door onze Bierista's

7,9

Smaak

6,0

Zicht

8,5

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,2

"best aardig bier maar het zoete had wat meer hopkarakter als tegenwicht mogen hebben. jammer van het slechte schuim!"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht donker roodbruin bier met knetterend en snel inzakkend schuim.

8,5 Neus zoetig gebrand iets rokerig aroma met tonen van chocolde en caramel.

7,9 Smaak zoet bier met voornamelijk veel gebrande mout, iets rokerigs en een beetje kruidig. tegenover het zoete staat een (te) zwak bittertje. mondgevoel is een beetje plakkerig, warm en zacht. in de nasmaak vooral zoet en gebrand.

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen