Peter van Raalte Beets, Nederland

Bierista - 1 Badge - 2620 Biercoins - 5 Reviews - #bedanktPeter
Bierista Bierdiploma

Review badges 5 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
7,7

"Het is een complex bier. Maar je moet er wel moeite voor doen om het te ontdekken. De hop is in eerste instantie erg overheersend, maar als je een beetje moeite doet zal Je ook de kruidigheid en de kardemom, karamel , citrus etc. er uit kunt halen. Proef dus met diepgang. ;-)"

Review : Chimay Wit
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Stevige kraag die langzaam inzakt en ook na lange tijd nog steeds aanwezig is. Mooi helder en blond van kleur. Na het uitschenken van gistdepot wordt het mooi troebel waarbij de deeltjes zich heel mooi gelijkmatig over het glas verdelen en niet snel neerdalen waardoor de troebele mist lang blijft hangen.

7,0 Neus Ik waan mij in de Warmoesstraat in Amsterdam. Alsof je een white widow aaan het roken bent. Bij dit bier is het onmiskenbaar dat hop familie is van de wietplant. Om de andere geuren te ontdekken moet je je neus wat hoger van het glas houden. Je ruikt dan kardemom, citrus, karamel, koriander. De fijnproever zal Er waarschijnlijk nog meer uit kunnen halen, maar ik kan ze ip dit moment niet determineren.

7,5 Smaak Complex. Hop, mout, citrus, kruidig, licht zoetig. Net als de neus overheerst de hop, maar zonder de hopbitterheid. In de nasmaak blijven vooral de hop en nog een vleugje kardemom hangen.

Spijssuggestie Ik zag veel kazen voorbijkomen in de recensies, maar de enige kaassoort die ik zou aanraden is een echt pittige (blauw)schimmelkaas. De hop vraagt hier om meer pit. Surinaamse hete kip is hier het ideale recept. De frisheid van het bier neutraliseert het vet en de hopbitterheid en het vleugje karamel en kruidigheid gaan hier door de hete smaak van de pepers heen. Top combinatie.

8,2

"De beoordeling is enigszins vertroebeld. Het was weer de vrijdagse biljart avond. Een echte gezelligheids club. D Pauwel Kwak was dan ook niet mijn eerste bier van de avond, maar wel eentje die een beoordeling waard is. MOUT, het schreeuwt het bijna. Zowel neus als smaak is dat meteen de eerste indruk. Laat je het wat beter op je inwerken en neem je de tweede neus en slok dan proef je duidelijk de karamel die nog lang blijft plakken op je gehemelte. De mout die je eerder rook en proefde is nu bijna geheel overgenomen door de karamel. Je hebt dan ook gelijk zin in een derde slok. Hier veranderd er niet veel meer, hoewel de karamel nu meer naar honing neigt ook laurier komt nu licht naar boven. Wel een gevaarlijke doordrinker. "

Review : Pauwel Kwak
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Helder amber met een mooie stevige schuimkraag van kleine gelijkmatige belletjes, die langzaam inzakt.

8,5 Neus Eerste neus mout. Tweede neus wordt dit overgenomen door karamel en honing.

8,0 Smaak In eerste instantie moutig. De tweede slok neemt de karamel en honing het over.

Spijssuggestie Frisse salade. Tosti geitenkaas of brie met rucola, cherrytomaatjes en een honing mosterddressing. Klassieke Italiaanse carpaccio met druppels v

7,0

"Mijn favoriet voor de vrijdagse biljart avond. Niet dat ik er beter van ga spelen, maar het niveau gaat ook niet te snel achteruit. Een bier die je geniet met maten ;)"

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Helder, donker geel goede goede stevige schuimkraag.

6,0 Neus Mout, hop. Kan niet veel meer zeggen, niet echt bijzonder.

7,5 Smaak De neus mag dan zwak zijn, dat wordt verassend genoeg met smaak goedgemaakt en overstijgt het het gemiddelde waardoor het een echte allemansvriend is. Fruitig, kruidig, hoppig, misschien zelfs een vleugje Texels zilt.

Spijssuggestie Bitter-, kaas en vlees garnituur.

7,5

"Rokjesdag is een mooi moment om weer een hefe weisse te openen. Zacht bijna romig bier en als je het uitserveren goed beheerst heb je een mooie hoge schuimkraag, die lang blijft staan.. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Licht geel en troebel met een volle schuimkraag, precies zoals je van een weissbier verwacht.

8,0 Neus Licht moutig en de kenmerkende geur van banaan/

7,5 Smaak Zacht en soepel en mooie balans van zoet zuur en bitterheid.

Spijssuggestie Franse room en milde witschimmelkazen. Wit vis en frisse salades.

9,0

"Al jaren een van mijn favoriete tripels. Echt een geniet bier met een volle body en intense smaak."

Review : Tripel Karmeliet
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,0 Zicht Mooi helder bier

9,0 Neus Licht moutig en fruitig Citrus met een hint van banaan.

9,0 Smaak Licht zoet zuur, citrus, intens, warm alcohol gevoel, langdurige nasmaak.

Spijssuggestie Milde kazen, osseworst, olijven, lamsvlees