Daniel Renaud Purmerend

Bierista - 2 Badges - 2755 Biercoins - 7 Reviews
Bierista Bierdiploma
Badge Bierquiz 2020

Review badges 7 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,8

"Goede dorstlesser als het snikheet is, of na iets intensiefs. zelfs voor maar 4,5% heel licht. Heel schoon gebalanceerd bier."

Review : La Trappe PUUR
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Bleekgeel, lichtroebel bier, met veel fijn parelende koolzuurbelletjes

6,7 Neus Citroengras, lichthoppig, lichtfruitig

6,5 Smaak Fijne dorstlesser, sprankelend, clean, crisp, lichthoppig/bitter, droge afdronk, citrus, wel dun

Spijssuggestie Lichte salade met rucola, hele jonge kazen, kipfilet

7,6

"Verwarmend zoet bier, dat verrassend gevaarlijk wegdrinkt ondanks de alcohol."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht donker blond helder met een lichte witte schuimkraag

7,9 Neus Karamel, kruidig, zoetje, rijpe banaan, fruitig, toast, moutig

7,5 Smaak Zoet, warm door de alcohol, toffee, licht bitter in de afdronk.

Spijssuggestie wild, dessert, tiramisu

7,7

"Merkt idd aan alles dat dit steviger is dan een gewoon wit bier/weizen. meer alcohol, kruidiger, lange afdronk. Mooi origineel bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,2 Zicht Oranje/amber troebel bier, met een mooie volle romige schuimkraag

8,1 Neus zoet, weeig. Banaan, kruidnagel, koriander, beetje citrus, caramel.

7,7 Smaak Begint een beetje als een weizen (zoetig, karamel, banaan, vanille van de gist) en gaat over in een lange kruidige droge afdronk, goede volle body.

Spijssuggestie Belegen franse kaasjes, vette vis, gerookte zalm, gegrilde kip.

7,6

"Een lekkere frisse dorstlesser. Lekker bij een licht gerecht, maar als Weizen wat vlakker."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Voor een Weizen een vrij licht stro/licht amber kleurig bier. Troebel door de gist, met een romige dikke schuimkraag en snel en veel bruisend koolzuur. Tijdens het schenken zie je al een wat vollere body

7,4 Neus Citrus, mis een beetje de banaan/kruidnagel, kruidnagel nog een beetje, maar het fijne banaan aroma mis ik bij deze echt, beetje bloemig

7,6 Smaak In de smaak komt de banaan heel licht terug, zoetje, verfrissend, wel een stuk vlakker dan een Weihenstephaner of een Paulaner helaas. lichte citrussmaak. Veel gemeen met een witbier en minder een echte goede Weizen in mijn optiek. Echt een dorstlesser, is een Paulaner bijv ook wel, maar die is ook wat complexer.

Spijssuggestie Nachos, Brie, Garnalensalade, Scholfilet, Kalkoen

6,7

"Typisch macro pils. dorstlessend, niet te veel van verwachten, maar voor de prijs een oke pils. voor op een feestje of in de hitte oke te doen."

Review : Chang Beer
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,5 Zicht Heel bleek, kraakhelder, schuimkraag verdwijnt vrijwel meteen, langzaam bruisend koolzuur.

7,2 Neus grassig, licht afgebakken wit brood, licht moutig, beetje een zoete weeige geur.

6,4 Smaak zoetig, licht prikkelend, licht bittertje en beetje een metaalachtige afdronk, droog.

Spijssuggestie gegrilde kipfilet, lichte salade. licht Aziatisch gerecht.

7,5

"Lekkere toegankelijke doordrinkbare stout. Nitro is ook wel is leuk voor de afwisseling. Ook op een hete dag is deze lekker, wat je niet snel verwacht van een stout misschien. Goed als slaapmutsje ook."

Review : Guinness Draught
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,3 Zicht Dit is toch wel een mooi bier om te aanschouwen. Dat nitro effect bij het inschenken blijft gaaf, en dan die romige gebroken witte schuimkraag erop. Tegen zwart aan, maar donker robijnrood als je hem tegen het licht houd, wat er dan nog een beetje doorheen komt.

7,4 Neus Melkchocolade, geroosterde van de mout, maar lichter dan de kleur zou doen denken, zoetig, karamel/bruine suiker. erg subtiel op de neus.

7,2 Smaak Toegankelijk. lichte ietwat waterige body, maar wel romig. Zoet, chocolade, licht moutbittertje. Heel dorstlessend voor een stout, ook doordat de koolzuur ontbreekt. Wel een heel licht fijn prikkeltje door het stikstof.

Spijssuggestie Eend, licht wild, zou persoonlijk geen wild met een hele heftige smaak aanraden. Bij een chocolade dessert of bonbon. stoofpotje.

8,0

"Begint mooi gebalanceerd en eindigt in een mooie lange bittere afdronk. Goed om langzaam van te genieten, maar ook als dorstlesser op een hete dag of na een lange werkdag."

Review : Saison Dupont
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,6 Zicht Eerste wat me opvalt is de stevige mooie romige witte schuimkraag, fijn maar zeer stevig schuim. Hij is ook erg stabiel en zakt nauwelijks in. Verder een troebel bier, kan er nog net doorheen zien, met snel maar fijn koolzuur. In dit licht gaat het een beetje richting amberkleurig, wat donkerder oranje, maar vermoed dat hij in het daglicht een beetje meer donkere stro kleur heeft. Vooral zeer te spreken over de schuimkraag

8,1 Neus Frisse groene appeltjes, gemengd met die typische belgische gist aromas van kauwgom en fruitsnoepjes. Bloemige hoparomas, Beetje licht kruidig op de neus. Heel licht zuurtje/paardenluchtje erbij.

7,7 Smaak licht sprankelend. Begint een beetje licht zoet en rond/vol voor in de mond, en gaat dan over naar een stevige bittere en vooral droge afdronk. Bittere backend van de hop blijft mooi hangen, lange afdronk. Medium body. Zou lekker dorstlessend zijn in het zonnetjes als het heel warm is.

Spijssuggestie Zeker bij wat romige franse kaasjes die ook wat bitters hebben: Camembert, Brie, Port salut. Salades of gerechten met bijvoorbeeld grapefruit of cranberries. Wellicht visgerechten, maar wel iets stevigere vis vind ik persoonlijk, anders overheerst de bittere afdronk van het bier te veel ben ik bang.