Casper.meenink

Casper Meenink Achterhoek

Bierista
64 Reviews

Beoordelingen (64)

Casper
Bierista
7,1

Grolsch Puur Weizen

Grolsch heeft met deze Weizen een mooie balans gevonden tussen fruit en kruidigheid in samenspel met een verrassend frisse body. De kruidigheid laat zich pas aan het einde echt doorgronden en blijft prettig lang hangen. Een erg fijne doordrinker op een zomers terras.

Zicht 7,0

Troebel bier met een mooie donkergele kleur. Romige witte schuimkraag met fijne bellen.

Neus 7,0

Een mooie zachte kruidnagel-toon gaat goed samen met de frisse bananengeur. Wat frisser dan het oog doet vermoeden.

Smaak 7,2

Fris, iets zurig en redelijk fruitig van smaak. De kruidigheid (met name kruidnagel) komt pas in de afdronk omhoog en blijft prettig hangen.

Spijs suggestie

Frisse salade met gerookte kipreepjes.
Casper
Bierista
5,2

Grolsch Radler 0,0%

Erg zoet en met weinig tot geen bier-achtige kenmerken. Het lijkt alsof er iemand met een fles aanmaaklimonade uitgeschoten is. De elementen van bier (toch een belangrijk element van Radler) zijn nagenoeg volledig uitgevaagd.

Zicht 6,0

Bleek geel en licht mistig. De witte schuimkraag zakt erg snel weg.

Neus 5,7

Zoet en fruitig. Met name citroen en sinaasappel komen naar voren, maar erg spannend is het niet.

Smaak 5,0

Zoet, erg zoet. Alsof je te sterke citruslimonade drinkt. Na heel veel zoeken is de mout heeeel ver weg in de afdronk waar te nemen.
Casper
Bierista
6,1

Grolsch 0.0%

In eerste instantie lijkt dit geen gek alternatief voor gewoon Pils. Wel komen de granige, wat weeïge aromas redelijk snel op waardoor de frisheid wat achter blijft. Hierdoor zal het voor mij geen doordrinker worden, aangezien deze zoetheid na een tijdje wat tegen gaat staan. De bitterheid zwelt in de afdronk licht aan en geeft het bier alsnog een prettige finish.

Zicht 7,0

Kraakhelder goudgeel bier met een een fijne schuimkraag die redelijk snel wat inzakt.

Neus 6,0

Een mooie zoete mouttoon schuift naar voren. Vrij granig met weinig hopkarakter.

Smaak 5,7

Moutig en erg granig in eerste instantie. Weinig tot geen bitterheid, behalve in de afdronk.

Spijs suggestie

Pastasalade met witvis
De frisse, wat lichte amberkleur van dit bier verhult de kracht van deze IPA een beetje. Na de eerste keer ruiken komen zoet-bittere tonen van grapefruit en sinaasappel naar voren, welke in de smaak duidelijk hun sporen nalaten. De bitters hadden wat mij betreft wel iets beschaafder gemogen, aangezien deze nu de fruitige elementen aardig overheersen. Al met al geen slecht bier, maar met ruimte voor verbetering.

Zicht 7,0

Licht amberkleurig bier met een redelijk grove schuimkraag

Neus 6,5

Duidelijke hoptonen, sinaasappel/grapefruit, enigszins zoet.

Smaak 6,2

Grapefruit komt duidelijk naar voren, behoorlijk bittere afdronk.

Spijs suggestie

Pittige aziatische vissalade
In de serie ''Hello, my name is...'' maak je kennis met een double IPA met verschillende infusies. In dit bier is vlierbloesem toegevoegd voor een wat Ierse twist. Deze komt echter niet heel sterk uit de hoek, waardoor het karakter van de double IPA volledig overeind blijft. Voor mij had de bloesem wat meer kracht mogen hebben.

Zicht 6,9

Oranje, heel licht mistig bier met een fijne off-white schuimkraag

Neus 6,5

Hoppig, citrusvruchten, wat bitter. Redelijk licht karakter, wat bloemig zonder erg duidelijk uit de hoek te komen.

Smaak 7,1

Een iets scherpe bitterheid waarbij de frissere, bloemige aromas behouden blijven. Een wat lange afdronk met een rondbittere afdronk. Ondanks de toevoeging van vlierbloesem niet gek veel bloemiger dan een ''gewone'' double IPA.
Een donker, uitnodigende uitstraling trekt al snel de aandacht, maar in deze porter zitten wat onverwachte aromas verstopt. Kokos vliegt je in de geur als eerste om de oren, maar al snel volgt een geur van zoete koffie en mokka. In de volle body pakt de kokos kort de aandacht, maar deze wordt al snel overschaduwd door koffie, gebrande mout en zoetigheid. De afdronk is dan ook karamel-mokka welke lang blijft hangen. Erg mooie balans tussen zoet, koffie en natuurlijk de kokos.

Zicht 7,0

Diepe kastanjebruine kleur, nagenoeg zwart met een fijne karamelkleurige schuimkraag

Neus 7,7

De kokos vliegt je als eerste om de oren, maar al snel volgt een geur van zoete koffie en mokka. Heel in de verte wat geroosterde mouttonen.

Smaak 8,3

Kokos, koffie, mokka, en gebrande mout.

Spijs suggestie

Zoet dessert met bijvoorbeeld vanille-ijs en karamel
De geroosterde mout in deze porter geeft een krachtige smaak en geroosterde bitterheid mee. Hierdoor worden andere aromas in eerste instantie wat verdrongen, maar wanneer dit bier iets opwarmt openen zicht ook fruitige tonen van onder meer bramen, zwarte bessen en bosbessen. Deze aromas bieden een frisser tegenwicht aan de geroosterde aromas.

Zicht 7,0

Diep donkerrood bier, haast kastanjebruin met een fijne karamelkleurige schuimkraag

Neus 6,7

Geuren van geroosterde granen, maar niet zwaar/vol. Ook aromas van zwarte bessen, bramen en bosbessen zijn licht aanwezig.

Smaak 7,1

Donkere, gebrande mout geeft het bier een mooie geroosterde bitterheid. Daarnaast komen wederom de donkere vruchten naar voren, met bramen in de hoofdrol. Niet erg volmondig van smaak, maar door de geroosterde tonen krachtig aanwezig.

Spijs suggestie

Pure chocolade met bosbessen
Innis & Gunn Oak Aged heeft een zacht karakter waarin vele complexe aromas zich verschuilen. De houtrijping op vaten waarin Bourbon whiskey heeft gerijpt geeft een rijk aroma van deze whiskey mee, evenals een duidelijke houttoon in de afdronk.

Zicht 7,0

Erg donkerbruin bier, nagenoeg zwart, met een karamelkleurige fijne schuimkraag

Neus 7,7

De vanillearomas van bourbon whiskey vliegen direct naar voren en worden vergezeld door duidelijke houttonen. Karamel en een vleug aarde zijn op de achtergrond aanwezig. Naar mate het bier opwarmt wordt het complexer en zachter van smaak.

Smaak 8,1

Deze ale heeft een erg zacht mondgevoel met nagenoeg geen bitterheid. In plaats daarvan nemen krachtige aromas van bourbon whiskey, karamel en donkere mouten het voortouw. In de lange afdronk geeft de houtrijping een complexe houttoets mee.

Spijs suggestie

Gebraden rundvlees, blauwschimmelkazen
Over het algemeen ben ik geen liefhebber van (zwaar) gerookte bieren, omdat deze in mijn beleving vaak een sterk overheersend rookaroma hebben. Ninkasi Smoky Oak Ale is echter erg mooi in balans en brengt geturfde rookaromas op een mooie manier samen met zachtzoete karameltonen. Geslaagde combi!

Zicht 7,2

Diep koperkleurig bier met een crèmekleurige, fijne schuimkraag

Neus 6,8

De rokerigheid is niet overheersend sterk aanwezig maar brengt tonen van turf, eikenhout en een wat medicinaal/spicy randje. Verder is karamel ook terug te vinden.

Smaak 7,5

Rook en eikenhout nemen het voortouw, en worden gevolgd door een zachtzoete karameltoon. Het geheel is erg mooi in balans! De afdronk is enigszins bitter en droog.

Spijs suggestie

Gebraden rundvlees
Bier gebrouwen met wasabi en groene thee. Dat klinkt als een spannend reisje naar het verre oosten! Tijdens de reis door dit bier valt op dat de wasabi vooral in de geur erg nadrukkelijk aanwezig is, waardoor de hop minder ruimte krijgt dan deze verdient. Was dit iets verfijnder geweest, dan had het tot een mooi samenspel kunnen komen. In de smaak neemt de groene thee het stokje over van de wasabi, waardoor het bier een licht romig mondgevoel krijgt met een redelijk frisse body. Al met al niet gek, maar meer verfijning is wat mij betreft op z'n plaats.

Zicht 6,5

Licht amberkleurig, troebel bier met een vrij grove witte schuimkraag.

Neus 5,5

Onprettige indruk, mist verfijning... Wasabi en kruidigheid nemen het grootste deel van de geur voor hun rekening, waarbij de wasabi sterk lijkt te overheersen. Eenmaal hier doorheen geprikt komt ook een klein beetje hoppigheid (als een IPA) naar voren.

Smaak 6,3

De groene thee neemt hier het stokje over van de wasabi, en geeft een enigszins romig mondgevoel. Body redelijk fris en sprankelend. De afdronk is mooi zachtbitter en houdt niet erg lang aan.

Spijs suggestie

Sushi!

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket