Casper.meenink

Casper Meenink Achterhoek

Bierista
12 Reviews

Beoordelingen (12)

Dit mistig gele bier is aardig complex en aardig hoog in koolzuur. Friszure geuren doen denken aan een echte dorstlesser, aangevuld met een weizen-achtig banaantje en onmiskenbaar wat koriander. Qua smaak is de volmondige en ietwat zoete ervaring is wat minder dorstlesssend dan ik in eerste instantie verwachtte. Echter, de prikkelende hoeveelheid koolzuur zorgt ervoor dat deze saison niet te zwaar blijft hangen. En dat vindt je ook terug in het aardig lage alcoholpercentage.

Zicht 7,2

Mistig lichtgeel bier met een stevige en fijne witte schuimkraag

Neus 7,5

frisZurig, koriander, fruit, banaan, kruidig

Smaak 7,3

Volle smaak, koriander komt terug, prikkelend fris koolzuur, wat zoetigheid
Casper
Bierista
7,0

Brewdog Dead Pony

Bij het ruiken van deze Pale Ale vliegen de tropische fruitgeuren je om de oren. Met zo'n fruitige geur verwacht je stiekem dat de smaak ook relatief fruitig is. Dat valt toch wat tegen. Hoewel het bier fris smaakt en redelijk hoppig is vindt je van de fruittonen (helaas) niet veel terug. De hopbitter is aardig zacht, maar prettig aanwezig. Een doordrinker, zeker ook gezien het lagere alcoholpercentage.

Zicht 7,0

Een helder bier, goudblond van kleur. Snel verdwijnende, lichtgele schuimkraag.

Neus 7,7

Erg tropisch, met ananas, passievrucht, mango. Aardig wat (frisse) hopgeuren.

Smaak 6,7

Fris hoppig, wel wat zoeter dan verwacht. Weinig koolzuur. Nasmaak niet bijzonder lang, maar wel met een prettig bittertje.
Hou je vast voor een ontdekkingsreis naar het onbekende land. In dit diep amberkleurige bier zitten heel wat fruitige geuren en kruidige hints verstopt. De zoete geuren van bourbon whiskey zijn duidelijk terug te vinden in dit bier. Deze worden aangevuld met rijke smaken van geroosterde amandel, met vleug bitterkoekjes en iets spicyness die doet denken aan een hoestsnoepje. Ook zijn zoetere smaken zoals vanille en rijpe banaan te ontdekken in het onbekende. Tijdens het proeven komen er zo enorm veel verschillende smaken tevoorschijn dat je aan dit bier blijft snuffelen en er kleine slokjes van blijft nemen. Voor mij had er iets zoetigheid vervangen mogen worden door een wat sterkere (hop)bitter. Al met al is dit een prachtbier om rustig van te genieten op een rustige avond. Een ontdekkingsreis, op je eigen tempo.

Zicht 7,5

Troebel bier met een diepe amberkleur. Amper een blijvende schuimkraag

Neus 8,3

Erg complex, onmiskenbaar bourbon whiskey, fruit (appel, iets peer, rijpe banaan), maar ook karamel en zoetigheid. Je blijft eraan ruiken om nieuwe aromas te ontdekken.

Smaak 8,6

Herkenbare zoete smaak van bourbon whiskey, vanille, geroosterde amandel, bitterkoekjes, lange, iets bittere afdronk. Stroperig zoet mondgevoel.
De hop zij inderdaad met deze IPA! De geuren vliegen je glas uit. Zoals de naam al doet vermoeden is de hop goed aanwezig, met citrusgeuren en een vleug dennenaalden. Ook tropische vruchten, onder andere passievrucht zijn te herkennen. Bij het proeven van deze IPA wordt de frisse smaak al snel opgevolgd door een boeket aan kruidige en prettig bittere aromas. Persoonlijk werd ik erg verrast door de ''donkere'' aromas van salmiak en zoethout. De afdronk is plezierig lang, zonder scherpe bitterheid

Zicht 7,6

Goudgeel tot amber, ietwat mistig bier met redelijk fijne witte schuimkraag.

Neus 7,9

Friszure, prettige geur. Citrus, hop, dennenaalden, passievrucht

Smaak 8,2

Begin fris, maar al snel ook kruidige en bittere smaken (salmiak, zoethout). Plezierig lange afdronk.
Casper
Bierista
7,3

Jopen Malle Babbe

Malle Babbe verrast door zo op het eerste gezicht erg op een ''normale'' dunkelweizen te lijken. In de neus komt dan ook de banaan duidelijk naar boven, aangevuld met een vleugje karamel en wat gemout graan. Bij het proeven valt direct op dat de hop vanaf het begin vrij aanwezig is. Hierdoor heeft Malle Babbe niet de volmondige romigheid van sommige andere weizens, maar een wat frisser en sprankelender karakter. Dit frisse, in combinatie met de karakteristieke fruitaroma's van weizen maken Malle Babbe tot een fijn doordrinkbaar bier op bijvoorbeeld een zwoele zomeravond.

Zicht 7,1

Troebel en donkeroranje bier met een stevige schuimkraag.

Neus 7,2

Banaan, citrus, gemout graan, vleugje karamel.

Smaak 7,4

Banaan, fris, hop, karamel, mout

Spijs suggestie

Kip, salade, gegrilde witvis
Casper
Bierista
7,5

Westmalle Tripel

Mooie kleur en stevige, fijne schuimkraag. Hoewel de geur mij wat tegenstaat is de smaak mooi in balans. Niet te zoet, ietwat fruitig en met een prettig licht bittere afdronk.

Zicht 7,8

Troebel geeloranje met een fijne witte schuimkraag.

Neus 5,9

Fris, ietwat chemisch, haast alsof je een opblaasbootje nieuw uit de verpakking haalt (ja, echt :-D ) Persoonlijk had ik wat meer fruittonen verwacht.

Smaak 7,6

Niet te zoet, fruit en hop zijn mooi in balans. Afdronk wat bitter, maar niet vervelend.
Casper
Bierista
6,6

Kasteel Donker

Redelijk toegankelijk bier met een aantal herkenbare smaken (koffie, chocolade). Helaas overheerst de zoete smaak voor mij te veel, waardoor het bier niet echt uit de verf komt.

Zicht 7,3

Donkerbruin, schuimkraag licht van kleur, niet erg stevig schuim

Neus 6,9

Smaak 6,4

Chocolade, iets koffie en vanille. Een zoetheid die redelijk overheerst. Het lijkt alsof dit bier is aangezoet.
Wat een geweldig complex en smaakvol bier is dit! In deze donkere stout zitten heel wat verrassingen verstopt. Vele smaken wisselen af, waarbij vooral chocolade en koffie op de voorgrond treden. De hop komt wat later in de smaak tevoorschijn, duidelijk aanwezig maar zeker niet te scherp. De vanille zorgt ervoor dat de vele smaken tot een tof en rond geheel wordt. Geweldig bier om aan het eind van de dag met de benen omhoog voor de kachel te genieten.

Zicht 9,1

Heel donker bier, bijna zwart. Een stevige donkerbruine schuimkraag. Haast als een goede kop espresso

Neus 8,7

Complex en donker. Koffie, chocolade worden afgewisseld door vanille en iets friszure tonen.

Smaak 9,2

Geweldig complex, cacao, koffie, vanille. Volmondig en iets zoet. Bitter komt laat inzetten en blijft prettig lang hangen. Enigszins een hint van geturfde mout.

Spijs suggestie

Een donkere chocolademousse, stuk heel pure chocolade
Casper
Bierista
6,4

Pauwel Kwak

Omschrijving volgt nog.

Zicht 8,1

Amberkleurig, iets rode tint. Licht gekleurde schuimkraag

Neus 7,0

Zoet, karamel, stroop

Smaak 6,3

Wederom zoet, rozijnen, vijg. Ook de karamel is weer aanwezig, zeker in de (redelijk lange) afdronk

Spijs suggestie

Blauwe kaas,
Casper
Bierista
7,8

Tripel Karmeliet

Graan en koriander komen met name naar voren in de geur van deze tripel. Tijdens het proeven valt direct op dat er een aardige hoeveelheid koolzuur aanwezig is. Dit versterkt de volmondige smaak nog verder. Een fijn bier om rustig van te genieten.

Zicht 7,4

Troebel geel met een stevige witte schuimkraag. Vooral in het bijbehorende glas schuimt het prachtig hoog op.

Neus 7,7

Graan, iets fruitig (ananas), koriander, licht hoppig

Smaak 8,2

Hoog in koolzuur, volmondige smaak, koriander, weinig fruit uit de geur is te bekennen in de smaak

Favoriete bieren

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket