7,4

Omer LeFort

Brouwerij Omer vander Ghinste (7)

Omer LeFort is een complexe Belgian Ale. Een donker degustatiebier van hoge gisting met zoete, fruitige en zachte toetsen. Aroma's van chocolade en karamel.

Details

Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Omer LeFort is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,4

Smaak

7,8

Zicht

7,2

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,6

"Zoet, licht fruitig, lichte karamel"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Bruin, helder, bruisend, goede schuimkraag

6,8 Neus Zoetig, bruine suiker

7,2 Smaak Zoet, licht fruitig, lichte karamel

7,6

"Een fijne fruitige belgische ale"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,1 Zicht Donkerbruin rode kleur met creme kleurige schuimkraag

7,6 Neus Licht fruitig, rozijnen

7,7 Smaak Rozijnen, chocolade

Spijssuggestie Stampot, stoofpot

7,1

"Deze Belgische Brown Ale herbergt een alcoholpercentage van 9% en is vrij zoet van smaak. Mooi donker van kleur met een beige volle laag schuim en aroma’s van chocolade en karamel. In de smaak komt de gebrande mout naar voren met tonen van karamel, chocolade en rozijntjes."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Donker bruin met een rode gloed en een beige volle laag schuim dag langzaam inzakt.

7,1 Neus Gebrande mout, karamel, rozijnen.

7,0 Smaak Zoetheid, karamel, rozijntjes, chocolade en in de verte iets van rood fruit.

Spijssuggestie Boerenkool met komijnzaad, uitgebakken spekjes, worst en een donkere jus.

7,5

"Mooi winters biertje"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Roodbruin, licht troebel, schuimkraag snel weg

7,5 Neus Fruitig en chocolade aroma’s

7,5 Smaak Zwaar, Vleugje rozijnen. Vermoedens van koffie/chocolade aroma. Vluchtige zurige smaak.

Spijssuggestie Een winterse stoofpotje. Kaasplank.

7,2

"Bier mist iets een diepergaande zwaardere ondergrond en blijft daarmee redelijk lichtvoetig. Vooral drinken bij eten (pittige kazen en worsten ook (chorizo)). Geen solist. "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Tegen zwart aan met zeer rode weerschijn, beperkt ondoorzichtig en met koolzuur. Vol beige en medium tot grof schuim, dat geleidelijk afneemt.

7,0 Neus Geur van geroosterde mout.

7,3 Smaak Licht fris rood fruitig (kersen, rode besjes) van smaak met karamellige invloed lijkt het. Wat rozijntjes en krentjes en milde kruidigheid. Er manifesteert zich lichte zurigheid in zachte romigheid. Over de bodem tonen van gebrande mout. In de nasmaak vermoedens van mokka (chocolade met name). Licht plakkerig.

Spijssuggestie Bij geroosterd goed rood vlees van de bbq/grill.

7,4

"Lekker Hoog alcoholisch, zoet tripeltje"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Mooie roodbruinige kleur

7,0 Neus Enige tonen van chocolade en fruit

7,6 Smaak Smaakt zoet, fruitig met tonen van karamel en chocolade

Spijssuggestie Stoofvlees, stoofpot

Brouwers Verenigen Zich voor Beer Geeks Beat ALS bij Poesiat & Kater

Op 15 januari 2025 komen brouwers uit Nederland en België samen bij Poesiat & Kater in Amsterdam voor een unieke, gezamenlijke brouwdag: de Beer Geeks Beat ALS-mega-collab.

Verder lezen

De toekomst van alcoholvrij bier: Een revolutie in smaak en innovatie

Dit uitgebreide artikel duikt diep in de wereld van alcoholvrij bier, van de geschiedenis en brouwtechnieken tot de nieuwste smaakprofielen en markttrends. Ontdek hoe innovatie en veranderende consumentenvoorkeuren een revolutie teweegbrengen in de bierindustrie.

Verder lezen

Abdij Koningshoeven viert 140-jarig jubileum bierbrouwerij met verlicht openluchtmuseum

Abdij Koningshoeven viert 140-jarig jubileum met bijzondere wandeling.

Verder lezen

Zomerse dorstlessers maken pas op de plaats

De verandering van weer was terug te zien in het drinkgedrag van de Bierista Community. Tijdens de storm en regen kozen zij duidelijk voor wat zwaardere bieren.

Verder lezen