Brouwerij Omer vander Ghinste

Omer vander Ghinste is een Belgische bierbrouwerij. Remi Vander Ghinste kocht in 1892 een huis met brouwerij voor zijn zoon Omer. Uiteindelijk trouwde Omer één van de brouwersdochters en mede dankzij haar ideeën wordt de brouwerij een groot succes. In 1901 wordt hun eerste zoon geboren, die ze ook Omer noemen. Zo start een traditie, de brouwerij wordt sindsdien namelijk telkens geleid door "een Omer".

In de eerste wereldoorlog moest Omer Vander Ghinste vluchten naar Parijs, ondertussen daar deed hij zijn inspiratie op voor een van de bekenste bieren van de brouwerij: Omer Blond.

De West-Vlaamse Brouwerij Omer Vander Ghinste startte in de zomer van 2016 een ambitieus investeringsprogramma op om de brouwerij uit te kunnen breiden. Sindsdien wordt er hard gewerkt aan een vernieuwings- en vergrotingsslag van de brouwerij.

Onze topbieren

8,1

Lefort Tripel

Brouwerij Omer vander Ghinste

Lefort Tripel is een zoete Tripel van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Zacht, zoet en krachtig! Vergis je dus niet wanneer je deze smaakvolle Tripel proeft.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Omer Vander Ghinste Cuvee des Jacobins Flemish sour ale

Brouwerij Omer vander Ghinste

Cuvée des Jacobins van Brouwerij Omer Vander Ghinste is een zuur bier, een oude lambiek om wel te zijn. Het bier is minimaal 18 maanden gerijpt op houten vaten uit de Franse cognacstreek. Dit zure bier is mooi in balans en heeft een robuust karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Omer LeFort

Brouwerij Omer vander Ghinste

Omer LeFort is een complexe Belgian Ale. Een donker degustatiebier van hoge gisting met zoete, fruitige en zachte toetsen. Aroma's van chocolade en karamel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter