7,8

IV:UUR Blauwst'rig

IV:UUR (11)

IV:UUR Blauwst'rig is een Black IPA. Het bier heeft veel hoppige en gebrand tonen van fruit en chocolade. Heerlijk voor de koude winterdagen!

Details

Brouwerij
Alcohol
7.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,8

Het oordeel van de Bierista's

IV:UUR Blauwst'rig is beoordeeld met een gemiddelde van 7,8 door onze Bierista's

8,0

Smaak

8,2

Zicht

7,7

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,8

"Deze Black IPA is krachtig en heeft tonen van gebrande mout, koffie, pure chocolade en een lange hopbittere afdronk. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,0 Zicht Ontzettend donker tegen het zwart aan, met een rode gloed en een dikke laag mokkakleurig grof schuim.

7,2 Neus Gebrande mout, chocola en een mooi hoparoma.

8,0 Smaak Geroosterde mout, pure chocolade, koffie, hop met een lange en vrij intense hopbittere afdronk.

Spijssuggestie Pancakes met honing of maplesyrup.

8,1

"Dikke black Ipa met tonen van chocolade en hop"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Erg donker bruin wel helder

7,8 Neus Gebrand en toch ook fruitig

7,8 Smaak Hop en chocolade en gebrande mouten

Spijssuggestie Vette vis zoete desserts en gebraden vlees gerechten

7,5

"Een mooi gebrouwen dark IPA. Donker bruin en troebel van kleur met een crème kleurige en stevige schuimkraag. Ik proef duidelijk donkere bittere chocolade, koffie en caramel smaak. Lichte tinteling op de tong."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,2 Zicht Diep donkerbruine kleur. Deze dark IPA is troebel door de nagisting in de fles en heeft een stevige koffie creme kleurige schuimkraag

8,2 Neus Ik ruik sterke chocolade tonen en caramel geur. Een belevenis om te ruiken die ervoor zorgt dat je graag overstapt op de volgende stap, namelijk het proeven!

8,2 Smaak Duidelijke tonen van donkere bittere chocolade, koffie en caramel.

Spijssuggestie Deze dark IPA zou goed passen bij een ijsdessert of bonbon assortiment

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen