7,5

Insel-Brauerei Meerjungfrau

Rügener Insel-Brauerei (26)

Insel-Brauerei Meerjungfrau is zeer geschikt als een welkomstdrank. Het is een feestelijk, sprankelend bier, dat verkwikt en verfrist. Prima om te drinken met kleine snacks op tafel, maar misschien wel beter om stand-alone van te genieten. Drink dit bier niet te koud, want dan blijven veel aroma's onder de oppervlakte.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Zuur Bier Sauer Welkomstbier
Spijzen
Kip en gevogelte, Witvis, Gekruide gerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
12 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,5

Het oordeel van de Bierista's

Insel-Brauerei Meerjungfrau is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,7

Smaak

7,9

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"De Meerjungfrau heeft een frisse zuurheid, die erg mild en daardoor aangenaam is. De smaak is fluweelzacht en smooth. Dit bier heeft kenmerken van champagne en is mede daardoor geschikt als aperitief. De Jungfrau is rijk aan aroma's en heeft toch maar 5,5% alcohol. De doordrinkbaarheid van dit feestelijke bier is uitstekend."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,0 Zicht De Meerjungfrau is bleekgeel en heeft een dichte nevel. De witte schuimkraag is weelderig en heeft mooie fijne belletjes. Het licht als een soort mousse over het bier.

8,0 Neus Citroen is overduidelijk, daarnaast wat frisse zuren van groen, onrijp fruit en meer citrus, zoals limoen.

9,0 Smaak De aanzet is zoet en fruitig. Dan neemt het friszure aroma het over. Je proeft een mildzuur citroensap. De romige finish is smooth en gaat weer richting zoet met toets van amandel.

7,6

"Een subtiele zuur biertje die lekker smaakt"

Review
Aroma
Zuur
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Lichtgeel wat mistig bier me een behoorlijke schuimkraag

8,0 Neus Wat sinaasappel en citrus geuren komen naar boven

8,1 Smaak Frisse zure smaak, van citrus en sinaasappel zijn aanwezig

Spijssuggestie Stevig Vlees,, jonge kazen.

6,0

"Sour in niet mijn biertype, dat voorop gesteld. In dit bier zijn duidelijke citrus tonen herkenbaar, maar het zure is naar mijn idee te overheersend. Toch noch net goed genoeg voor een voldoende."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Vrij bleek geel bier, bijna helder, met een flinke witte, romige, houdbare kraag.

6,0 Neus Nogal zurige lucht met een fruitige ondertoon.

6,0 Smaak Fruitig en nogal zuur bier met een duidelijke citrus smaak. Het bier heeft een aangename, lichte prikkeling op de tong. Afdronk is droog, citrus tonen zijn ook blijvend in de nasmaak. Het bier heeft wel iets, maar voor mijn smaak is het zure te overheersend ten opzichte van het (citrus) fruit.

Spijssuggestie Uitgebreid worst- en kaasplankje, dit levert wellicht mooie combinaties op.

Sint Bernardus Tripel op de proeftafel

Sint Bernardus Tripel staat bekend als een typische Belgische Tripel met alles er op en er aan. Bij Bierista hebben we er zin in!

Verder lezen

Hertog Jan Proeftuin blijft verrassen

De experimentele reeks bier uit de Hertog Jan Proeftuin wordt dit jaar uitgebreid met vier bijzondere bieren. Die wil je als echte liefhebbers niet missen.

Verder lezen

Moersleutel Macaroon Machine Coconut Pastry Stout - Dik, dikker, dikst

Je hebt bieren die je spreekwoordelijk met mes en vork moet drinken, omdat ze zo dik zijn. We hebben er weer een gevonden!

Verder lezen

Consumptie alcoholvrij in tien jaar tijd verviervoudigd

De consumptie van alcoholvrij blijft maar doorgroeien. In de afgelopen tien jaar steeg de consumptie tot 819.000 hectoliter per jaar.

Verder lezen