Brouwerij VBDCK

De Verbeeck-Back brouwerij bestaat al sinds het eind van de 19e eeuw. Toen al was dit één van de meest geliefde onafhankelijke familiebrouwerij in het noorden van België. In 1966 werd het stil rondom de brouwerij. Maar in 2015 pakte een nieuwe generatie het weer op. De Verbeeck-Back bloedlijn kreeg een duwtje in de rug van De Cock familie en zo werd de naam van de brouwerij verandert in VBDCK. Wat natuurlijk te herleiden is vanuit Verbeeck-De Cock.

Onze topbieren

8,0

VBDCK Kerel Rye High

VBDCK

Een Wuadrupel van 9,5% gebrouwen op basis van roggemout waardoor het een iets vollere smaak krijgt.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Kerel Pink Imperial

VBDCK

Kerel Pink Imperial heeft alles wat je van een goede Russian Imperial Stout mag verwachten. Geroosterde bitterheid, een flinke body en een hoog alcoholpercentage. De makers hebben er een eigen touch aan toegevoegd, een zijdezachte fruittouch van frambozen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Kerel Dark IPA

VBDCK

Kerel Dark IPA lijkt misschien op een Porter of een Stout, maar dit bier is totaal iets anders. Lichtvoetig en hoppig dat zijn de karakteristieken van dit bier. Geroosterde tonen, hoppige aroma's en een stevige bittere nasmaak.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Kerel Organic Wit

VBDCK

Kerel Organic Wit, de kijk van de brouwers van VBDCK op het beroemde 'witbier'; gekruid met citroen en koriander om wat frisse vibes toe te voegen en je goed gehydrateerd te houden!

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Kerel Grapefruit IPA

VBDCK

Kerel Grapefruit IPA is een bier verrijkt met een puree van grapefruit. Het geeft een smaakvol en verfrissend bier met de natuurlijke smaak van citrusfruit met uiteraard grapefruit in de hoofdrol.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Kerel New England Session IPA

VBDCK

Kerel New England Session IPA is een New England Session IPA. Een bier met fruitige smaken en een subtiele bitterheid.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Kerel India Pale Ale

VBDCK

Kerel India Pale Ale is een IPA met veel hop en veel smaak. Een bier met een alcoholpercentage van 'slechts' 4,5%.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Kerel Kaishaku

VBDCK

Kerel Kaishaku is een bier van 15%. Het staat voor een Japans zelfmoord-ritueel. Het hoge alcoholpercentage wordt bereikt doordat de brouwers naast de oude gist ook nog een magische Japanse Sake gist hebben gebruikt. Een pittig bier dat je met aandacht moet drinken.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Kerel, de wedergeboorte van een prachtig streekbier

Belgie is voor velen het bierland bij uitstek. Tussen alle Trappisten, abdijbieren en bieren uit 'gewone' brouwerijen zitten - als je goed zoekt - potentiële klassiekers.

Verder lezen