Brouwerij VBDCK

De Verbeeck-Back brouwerij bestaat al sinds het eind van de 19e eeuw. Toen al was dit één van de meest geliefde onafhankelijke familiebrouwerij in het noorden van België. In 1966 werd het stil rondom de brouwerij. Maar in 2015 pakte een nieuwe generatie het weer op. De Verbeeck-Back bloedlijn kreeg een duwtje in de rug van De Cock familie en zo werd de naam van de brouwerij verandert in VBDCK. Wat natuurlijk te herleiden is vanuit Verbeeck-De Cock.

Onze topbieren

7,3

Kerel Dark IPA

VBDCK

Kerel Dark IPA lijkt misschien op een Porter of een Stout, maar dit bier is totaal iets anders. Lichtvoetig en hoppig dat zijn de karakteristieken van dit bier. Geroosterde tonen, hoppige aroma's en een stevige bittere nasmaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Kerel Grapefruit IPA

VBDCK

Kerel Grapefruit IPA is een bier verrijkt met een puree van grapefruit. Het geeft een smaakvol en verfrissend bier met de natuurlijke smaak van citrusfruit met uiteraard grapefruit in de hoofdrol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Kerel Kaishaku

VBDCK

Kerel Kaishaku is een bier van 15%. Het staat voor een Japans zelfmoord-ritueel. Het hoge alcoholpercentage wordt bereikt doordat de brouwers naast de oude gist ook nog een magische Japanse Sake gist hebben gebruikt. Een pittig bier dat je met aandacht moet drinken.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Kerel Stout

VBDCK

Kerel Stout heeft alle kenmerken van een klassieke Stout, maar heeft net dat beetje extra. De brouwers hebben koffie en chocolade toegevoegd en dat zorgt voor een fijnzinnige mokka-toets.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Kerel New England Session IPA

VBDCK

Kerel New England Session IPA is een New England Session IPA. Een bier met fruitige smaken en een subtiele bitterheid.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Kerel India Pale Ale

VBDCK

Kerel India Pale Ale is een IPA met veel hop en veel smaak. Een bier met een alcoholpercentage van 'slechts' 4,5%.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Kerel Saison

VBDCK

Kerel Saison heeft verschillende hopsoorten en granen in zich. Zij geven deze dorstlesser een fruitig en droog karakter. Je ontdekt ook een mild zuurtje terug!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Kerel Bière de garde

VBDCK

Kerel Bière de garde is een dorstlesser met een rijke geschiedenis. De smaak is vooral fris en fruitig. De afdronk is licht droog.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Kerel, de wedergeboorte van een prachtig streekbier

Belgie is voor velen het bierland bij uitstek. Tussen alle Trappisten, abdijbieren en bieren uit 'gewone' brouwerijen zitten - als je goed zoekt - potentiële klassiekers.

Verder lezen