Brouwerij The Musketeers

The Musketeers is een Belgische brouwerij die in 2000 werd opgericht in Stekene, net over de grens bij Zeeland. De brouwerij is door 4 brouwingenieurs opgericht: Kristof De Roo, Rikkert Maertens, Stefaan Soetemans en Sven Suys. De heren laten zich laten inspireren door verschillende smaken en stijlen bier.

De brouwerij staat bekend om hun Troubatourbieren. Hun eerste bier werd verkocht onder de naam Troubadour Blond, later gevolgd door Troubadour Obscura. Het vlaggenschip van de brouwerij is Troubatour Magma, een bier van 9% met een bitter karakter. De brouwerij heeft onder andere ook vele prijzen gewonnen. Een prijs in 2010 op het Zythos Festival en nog één in 2010 voor de beste Belgische Pale Ale.

Onze topbieren

8,5

Troubadour Imperial Stout

Brouwerij The Musketeers

Troubadour Imperial Stout is een donkere, volle Stout. Het bier donkerbruin tot bijna zwart bier van kleur en heeft een beige, romige schuimkraag. Verwacht tonen van zoete en geroosterde mouten en aroma's van chocolade, koffie en geroosterde bitterheid.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

7,8

Troubadour Westkust

Brouwerij The Musketeers

Troubadour Westkust is een Black IPA, een bovengistend bier met tonen van gebrande mout, maar vooral met stevige hoparoma's. De hopsoorten die gebruikt zijn, zijn afkomstig van de Amerikaanse westkust. Een pittig en krachtig bier voor de gevorderde bierdrinker.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Troubadour Speciale

Brouwerij The Musketeers

Troubadour Spéciale van de Belgische brouwerij The Musketeers is een amberkleurig bier met een licht kruidige, moutige geur en smaak. De lichte body met toetsen karamel dat je doet denken aan een Engelse Ale of Spéciale Belge. De afdronk is vrij droog en licht bitter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Troubadour Magma

Brouwerij The Musketeers

Troubadour Magma is een amberkleurig bier met een weelderige schuimkraag. Voor dit bier werden bakken met hop gebruikt. Het heeft daarom ook de kenmerken van een Amerikaanse India Pale Ale. Aan de andere heeft deze Troubadour Magma ook het nodige Belgische DNA dankzij de gebruikte gist. Is dit de eerste Tripa, een kruising tussen een Tripel en een IPA?

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Troubadour Obscura

Brouwerij The Musketeers

Troubadour Obscura is een donker en rijk bier van Brouwerij The Musketeers. Met 8,2% is dit een bier waar je rustig de tijd voor wilt nemen. Dat kan bij de open haard, maar ook prima aan tafel. Dit bier is een fijne begeleider van pittige kazen en stevige vleesgerechten.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Troubadour Blond

Brouwerij The Musketeers

Troubadour Blond van Brouwerij The Musketeers is een elegant goudkleurig bier met witte schuimkraag. Aroma’s van abrikoos en tropisch fruit komen naar boven in de neus. Het bier heeft een medium bittere afdronk en dat geeft dit soepele bier een lekkere bite.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Run through a field of wheat

Brouwerij The Musketeers

Run Through A Field Of Wheat van The Musketeers is een hoppige tarwe-IPA. Het bier is licht troebel en bleekblond. De typische volmondigheid van tarwebieren is gecombineerd met een milde bitterheid van een IPA. Het aroma is kruidig en lekker hoppig door de combinatie van het typische tarwe-aroma en het florale citruskarakter van de gebruikte hoppen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bier! Magazine neemt een kijkje bij Westvleteren

In het herfstnummer van Bier! Magazine onder meer aandacht voor Brouwerij Wentersch en Westvleteren.

Verder lezen

Gloednieuwe brouwerij The Muskteers trekpleister voor Waasland

The Musketeers opende deze week de deuren van de nieuwe brouwerij. Het Waasland heeft er een trekpleister bij.

Verder lezen

Nieuwe fermentatietanks The Musketeers

Bij brouwerij The Musketeers wordt stevig gebouwd. Nieuwste aanwinst zijn vier fermentatietanks die via het dak werden geplaatst.

Verder lezen