Brouwerij Terschellinger Bieren

Hoe het is begonnen
Terschellinger Bieren zag het levenslicht in 2011 toen eigenaren Jolle Dijkstra en Ria Baldee op het idee kwamen om een 'eigen biertje' te serveren op het terras van het dagcafé dat ze toen nog bij hun Bed&Breakfast en Appartementen-boerderij De Stormvogel hadden.

Uitgebreid assortiment
Inmiddels brouwen ze negen bieren: de Zegelbieren serie Scelling 4 t/m 8 en de Streekbieren serie Duindoorn Tripel, Gagel Goud en Cranberry Quadrupel. Deze nieuwste bieren zijn gebrouwen onder het label 'Smaaklik', een initiatief dat telkens een ander streekingrediënt centraal stelt. Naast deze series ontwikkelen ze ook nog andere Wereldse pareltjes, omdat het zo leuk is. Bijvoorbeeld de Tripel Favoriet Xperience met tropische vruchten en 5 wereldse hops erin verwerkt. De ontwikkeling van de bovengistende bieren is naar eigen recept en van hoge kwaliteit. Alleen dan mogen ze het label "Scelling" dragen.

Bieren proeven?
Dat kan bijvoorbeeld tijdens een bierproeverij in het proeflokaal en informatiecentrum ‘de Korenmaat’ (naast vakantieboerderij de Stormvogel). Uw gastheer Jolle Dijkstra en gastvrouw Ria Baldee doen in een mooie presentatie precies uit de doeken hoe Scelling bier wordt vervaardigd. En natuurlijk is geen enkele proeverij compleet zonder onze heerlijke eilander hapjes.

Onze topbieren

7,9

Scelling 8

Terschellinger Bieren

Scelling 8 is een strong dark ale bier, donkerbruin bordeauxkleurig met een stevige gebroken witte schuimkraag. Het bier heeft een aangenaam aroma waarin je o.a. peer en geroosterde noten proeft. De smaak is zogezegd nootachtig. Het bier heeft daarnaast chocolade impressies gecombineerd met toetsen van exotisch fruit. Dit karaktervolle bier heeft een mooie afdronk met wat hopbitter en karamel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Scelling 4

Terschellinger Bieren

Scelling 4 is een weizenbier met een volle, romige schuimkraag. De geur is fris met een hint van citrusfruit. De smaakbeleving is volmondig en fris met een klein bittertje. In de afdronk proef je de hop, gemoute tarwe, een klein beetje koriander en sinaasappelschil. Dit alles samen maakt Scelling 4 een heerlijk eigenzinnig weizenbier.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Scelling Cranberry Quadrupel

Terschellinger Bieren

Scelling Cranberry Quadrupel is een Quadrupel. Het bier heeft een rijke, complexe smaak. De smaak van de Terschellinger cranberry is duidelijk herkenbaar.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Scelling 5

Terschellinger Bieren

Scelling 5 van Terschellinger bieren is een Blond bier met een mooie schuimkraag. De geur van deze zomerse verfrisser is bloemig van de gebruikte hopsoorten. In de smaak is hij voornamelijk fruitig en verfrissend. Dit bier is gebrouwen met gerst en tarwe van Terschelling, dat zorgt voor een verkwikkende afdronk. Scelling 5 heeft de herkenbare blonde smaak, maar een lager alcoholpercentage. Het bier is gewild door fietsliefhebbers want dat trapt een stuk lichter naar huis!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Scelling 6

Terschellinger Bieren

Scelling 6 is een goudgeel bier met een volle en compacte schuimkraag. In de geur herken je verschillende soorten zomerfruit dat je doet denken aan Sauvignon Blanc. In de smaak vind je abrikoos, perzik en een droge bitterheid terug wat dit bier een groot dorstlessend vermogen geeft. In de afdronk proef je sinaasappelschil gecombineerd met een vleugje alcohol. Scelling 6 is gebrouwen met havermout, gerstemout en pilsmout

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Scelling 7

Terschellinger Bieren

Scelling 7 is een strong golden ale bier met een mooie, vaste witte schuimkraag. In de geur vind je vanille, witte peper en fruit terug. De smaakbeleving is voornamelijk lichtzoet, volmondig en prikkelend. In de afdronk herken je steenfruit (perzik, nectarine) en een elegante bitterheid. Kortom: een zachtaardig blondje met een zeer gewillig karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Scelling Gagel

Terschellinger Bieren

Scelling Gagel van Terschellinger Bieren is een zomers bier, met een witte en luchtige schuimkraag. In de geur kun je de wilde gagel herkennen; dit doet wat kruidig aan. Terschellinger wilde gagel, gerst en tarwe van Terschelling en Lublin hop uit Polen maken dit bier bijzonder. Deze ingrediënten zorgen voor een fijne afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25