Brouwerij Terschellinger Bieren

Terschellinger Bieren is een bierbrouwerij op het eiland Terschelling in het plaatsje Baaiduinen. Eigenaar Jolle Dijkstra brouwt sinds 2011 onder de merknaam Scelling Bieren zijn ambachtelijke bieren.

De bieren van Terschellinger Bieren worden gebrouwen met gerst, tarwe en sinds 2017 ook wilde gagel van Terschelling. Deze gewassen worden grotendeels ambachtelijk gedorst met de hulp van de plaatselijke, eilander dorsvereniging ‘Helpt Elkander’. Deze gewassen worden vervolgens vervoerd naar - met zorg uitgekozen - brouwerijen in België waar de bieren worden vervaardigd.

Er zijn zeven verschillende Scelling bieren: van lichte zomerse bieren via de meer klassieke pils tot lekker donker herfstbier. Scelling bieren worden geschonken in veel cafés en restaurants op Terschelling maar zijn ook verkrijgbaar bij verschillende winkels op het eiland, aan de wal en online.

Onze topbieren

8,2

Scelling 8

Terschellinger Bieren

Scelling 8 is een strong dark ale bier, donkerbruin bordeauxkleurig met een stevige gebroken witte schuimkraag. Het bier heeft een aangenaam aroma waarin je o.a. peer en geroosterde noten proeft. De smaak is zogezegd nootachtig. Het bier heeft daarnaast chocolade impressies gecombineerd met toetsen van exotisch fruit. Dit karaktervolle bier heeft een mooie afdronk met wat hopbitter en karamel.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Scelling 4

Terschellinger Bieren

Scelling 4 is een weizenbier met een volle, romige schuimkraag. De geur is fris met een hint van citrusfruit. De smaakbeleving is volmondig en fris met een klein bittertje. In de afdronk proef je de hop, gemoute tarwe, een klein beetje koriander en sinaasappelschil. Dit alles samen maakt Scelling 4 een heerlijk eigenzinnig weizenbier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Scelling 7

Terschellinger Bieren

Scelling 7 is een strong golden ale bier met een mooie, vaste witte schuimkraag. In de geur vind je vanille, witte peper en fruit terug. De smaakbeleving is voornamelijk lichtzoet, volmondig en prikkelend. In de afdronk herken je steenfruit (perzik, nectarine) en een elegante bitterheid. Kortom: een zachtaardig blondje met een zeer gewillig karakter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Scelling 6

Terschellinger Bieren

Scelling 6 is een goudgeel bier met een volle en compacte schuimkraag. In de geur herken je verschillende soorten zomerfruit dat je doet denken aan Sauvignon Blanc. In de smaak vind je abrikoos, perzik en een droge bitterheid terug wat dit bier een groot dorstlessend vermogen geeft. In de afdronk proef je sinaasappelschil gecombineerd met een vleugje alcohol. Scelling 6 is gebrouwen met havermout, gerstemout en pilsmout

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Scelling Gagel

Terschellinger Bieren

Scelling Gagel van Terschellinger Bieren is een zomers bier, met een witte en luchtige schuimkraag. In de geur kun je de wilde gagel herkennen; dit doet wat kruidig aan. Terschellinger wilde gagel, gerst en tarwe van Terschelling en Lublin hop uit Polen maken dit bier bijzonder. Deze ingrediënten zorgen voor een fijne afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Scelling 5

Terschellinger Bieren

Scelling 5 van Terschellinger bieren is een Blond bier met een mooie schuimkraag. De geur van deze zomerse verfrisser is bloemig van de gebruikte hopsoorten. In de smaak is hij voornamelijk fruitig en verfrissend. Dit bier is gebrouwen met gerst en tarwe van Terschelling, dat zorgt voor een verkwikkende afdronk. Scelling 5 heeft de herkenbare blonde smaak, maar een lager alcoholpercentage. Het bier is gewild door fietsliefhebbers want dat trapt een stuk lichter naar huis!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25