Brouwerij Terschellinger Bieren

Terschellinger Bieren is een bierbrouwerij op het eiland Terschelling in het plaatsje Baaiduinen. Eigenaar Jolle Dijkstra brouwt sinds 2011 onder de merknaam Scelling Bieren zijn ambachtelijke bieren.

De bieren van Terschellinger Bieren worden gebrouwen met gerst, tarwe en sinds 2017 ook wilde gagel van Terschelling. Deze gewassen worden grotendeels ambachtelijk gedorst met de hulp van de plaatselijke, eilander dorsvereniging ‘Helpt Elkander’. Deze gewassen worden vervolgens vervoerd naar - met zorg uitgekozen - brouwerijen in België waar de bieren worden vervaardigd.

Er zijn zeven verschillende Scelling bieren: van lichte zomerse bieren via de meer klassieke pils tot lekker donker herfstbier. Scelling bieren worden geschonken in veel cafés en restaurants op Terschelling maar zijn ook verkrijgbaar bij verschillende winkels op het eiland, aan de wal en online.

Onze topbieren

8,2

Scelling Stout

Terschellinger Bieren

Scelling Stout is een donker bier met veel smaak. Zoals je mag verwachten van een goede Stout overheerst de gebrande bitterheid. Mooie volle smaak, heerlijk in combinatie met een pittige kaas of een goed stuk vlees.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Scelling Hefeweizen 4

Terschellinger Bieren

Scelling Hefeweizen 4 is gebrouwen met graan van Terschilling. Dit is een fijne dorstlesser, die je het best geniet op een terrasje in de zon. Volle fruitige aroma's en slechts 4% alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Scelling Blond

Terschellinger Bieren

Scelling Blond van Terschellinger Bieren is is een goudblond bier. Het bier heeft een mooie, vaste witte schuimkraag en een licht goudgele kleur. In de geur vooral vanille, witte peper en fruitigheid. In de smaak lichtzoete tonen, en een volmondig en prikkelend gevoel. In de afdronk herken je perzik, nectarines en een elegante bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Scelling Koan

Terschellinger Bieren

Scelling Koan is een krachtig blond bier met fruitige aroma's. Ronde en soepele smaak met niet al te veel bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Scelling 5

Terschellinger Bieren

Scelling 5 van Terschellinger bieren is een Blond bier met een mooie schuimkraag. De geur van deze zomerse verfrisser is bloemig van de gebruikte hopsoorten. In de smaak is hij voornamelijk fruitig en verfrissend. Dit bier is gebrouwen met gerst en tarwe van Terschelling, dat zorgt voor een verkwikkende afdronk. Scelling 5 heeft de herkenbare blonde smaak, maar een lager alcoholpercentage. Het bier is gewild door fietsliefhebbers want dat trapt een stuk lichter naar huis!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Scelling Gagel

Terschellinger Bieren

Scelling Gagel van Terschellinger Bieren is een zomers bier, met een witte en luchtige schuimkraag. In de geur kun je de wilde gagel herkennen; dit doet wat kruidig aan. Terschellinger wilde gagel, gerst en tarwe van Terschelling en Lublin hop uit Polen maken dit bier bijzonder. Deze ingrediënten zorgen voor een fijne afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin