6,9

Scelling 6

Terschellinger Bieren (10)

Scelling 6 is een goudgeel bier met een volle en compacte schuimkraag. In de geur herken je verschillende soorten zomerfruit dat je doet denken aan Sauvignon Blanc. In de smaak vind je abrikoos, perzik en een droge bitterheid terug wat dit bier een groot dorstlessend vermogen geeft. In de afdronk proef je sinaasappelschil gecombineerd met een vleugje alcohol. Scelling 6 is gebrouwen met havermout, gerstemout en pilsmout

Details

Bierstijl
Alcohol
7.2%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,9

Het oordeel van de Bierista's

Scelling 6 is beoordeeld met een gemiddelde van 6,9 door onze Bierista's

6,9

Smaak

7,0

Zicht

6,9

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,2

"Fris bier met fijne tonen van perzik. Overwegend zoet met een lichtbittere nasmaak "

Marcus Bot

20.435

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Goudgeel, mistig bier met een fijne, volle schuimkraag

7,0 Neus Fruitig aroma van perzik

7,2 Smaak Overwegend zoete smaak, met tonen van perzik. Ietwat droge afdronk, met een lichtbittere nasmaak

Spijssuggestie Gerookte oester met zeevenkel

6,5

"De Scelling bieren worden gebrouwen met ingrediënten van het eiland Terschelling zoals tarwe en haver. Dit bier is niet gebouwen op Terschelling maar bij brouwerij Wolf in Aarschot België. Biertype is een blond (blond en krachtig). Bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. De gebruikte ingrediënten zijn water, hop, gemoute gerst en haver en tarwe. Alcohol gehalte 7,2%. Aanbevolen drinktemperatuur 10-12 Graden. Ik vind het bier wel lekker maar niet helemaal in balans. "

Adjo Pot

3.630

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Wit-gelig schuim met grote bellen. Het schuim blijft stabiel. Het is een goudgeel troebel bier (vanwege het gist depot en de haver/tarwe).

6,8 Neus De geur is niet zo sterk. Ik ruik sinaasappel en een zoetige moutige geur.

6,5 Smaak De eerste smaakbeleving is zoet. De smaak verdwijnt snel. Plakkerig met een klein zuurtje. Zacht in de mond, met een iets volle body. De nasmaak is licht bitter.

Spijssuggestie Zomerse salade, niet sterk gekruide nasi, kaas.

7,0

"Bier wat het moet hebben van de afdronk en nasmaak. Licht geurend bier met tonen van rijp fruit, wat bijna niet in de smaak tot uiting komt. Aangename koolzuur pareling, en een vrij droge afdronk, met fruitige, droge nasmaak. Geen Belgisch blond, maar een heel andere smaak ervaring. Het heeft wel iets."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Mistig, geel (met een ideetje oranje) bier met veel koolzuur pareling, afgetopt met een grote witte kraag van niet al te fijn schuim, die heel langzaam inzakt, en als een klein dekentje overblijft op het bier

7,0 Neus Fruitig, rijp zomers fruit, geen citrus. Perzik /abrikoos is inderdaad herkenbaar, op een frisse basis geur.

7,0 Smaak Vrij weinig smaak in de eerste slok. Wel een uitermate aangename koolzuur pareling op de tong. In de vrij droge afdronk komt de fruitigheid van dit bier beter tot zijn recht dan in de directe smaak. Nasmaak droog, fruitig en niet echt bitter, eerder een licht zuurtje te herkennen. Aangenaam bier om te proeven. Dorstlessend.

Spijssuggestie Lekker bij de barbecue

Bier met een plus: Een diepgaande analyse van vitamines en mineralen in functionele bieren

Ontdek de revolutionaire wereld van functionele bieren. Van natuurlijke vitamines tot toegevoegde mineralen - een expert analyse van de nieuwste ontwikkeling in de bierwereld.

Verder lezen

Winterbierfestival Leiden 2025: Een expert guide voor kenners en food pairing liefhebbers

Ontdek 15 unieke Nederlandse winterbieren en expert food pairing tips tijdens het Winterbierfestival Leiden 2025. Praktische tips voor de ervaren bierproever.

Verder lezen

Bier & Spijs: De geheimen van de perfecte combinatie

Ontdek de geheimen van bier- en spijscombinaties! Leer hoe je smaken kunt versterken of contrasteren voor een ultieme smaakbeleving. Van pilsener tot stout, elke bierstijl heeft ideale gerechten die de smaak versterken. Ontvang praktische tips van bierexperts en probeer verrassende combinaties om je culinaire ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Verder lezen

Groei van biermerk ROEM dankzij crowdfunding: Een stap voor De Zoetermeerse Brouwerij

De Zoetermeerse Brouwerij breidt zijn biermerk ROEM uit dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne. Met al 69.800 euro opgehaald, investeren ze in verbeterde productie en kwaliteit, met als doel de grootste brouwerij van Zuid-Holland te worden.

Verder lezen