Brouwerij Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada Brewing Company is een Amerikaanse bierbrouwerij. De brouwerij brouwt al bier sinds jaar en dag en behoort tot de pioniers van de Amerikaanse Craft Beer Revolutie.

Het eerste bier dat zij brouwden is de Sierra Nevada Pale Ale, een prachtig speciaalbier boordevol Cascade hop, dat zijn tijd bij de lancering al ver vooruit is. Dit is dan ook het bier dat brouwers van over de hele wereld inspireert tot het brouwen van craft beer. Sierra Nevada Torpedo Extra IPA, Sierra Nevada Fantastic Haze, Sierra Nevada Hop Hunter IPA, en Sierra Nevada California IPA zijn naast de al genoemde klassieker Sierra Nevada Pale Ale de meest gedronken bieren van Sierra Nevada Brewing Company.

Sierra Nevada brouwt sinds 2014 onder de naam ‘Beer Camp’ jaarlijks ook 12 collaboration brews. Het eerste jaar deden zij dit alleen in samenwerking met bevriende Amerikaanse craft beer brouwerijen. Ondertussen gaat Beer Camp de hele wereld over.

Onze topbieren

8,1

Sierra Nevada 40th Hoppy Anniversary Ale

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada 40th Hoppy Anniversary Ale is een limited edition ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Dit is een showcase voor een typische West Coast IPA. Stevige harsige aroma's en tonen van citrusfruit volledig in balans met de karameltonen van de mout.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Sierra Nevada Celebration Fresh Hop IPA

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada Celebration Fresh Hop IPA is een American IPA. Het bier komt uit Chicago Californië en bevat naast barley mout ook Innehåller Kornmalt.

American IPA - India Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada Torpedo Extra IPA is geladen met bakken vol met hop. Dit zorgt voor extra bitterheid, maar zeker ook voor extra aroma's. Deze India Pale Ale staat bol van het citrusfruit en van het tropische fruit. Hoe verser je dit bier drinkt, hoe beter deze aroma's tot hun recht komen. Heerlijk met gerijpte cheddar, lamsvlees en wilde eend.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Sierra Nevada Hop Hunter IPA

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada Hop Hunter IPA maakt gebruik van een nieuwe techniek waarmee verse hopbellen al op het land worden verwerkt. Tijdens het brouweproces worden de pure oliën van deze hop gebruikt naast de reguliere hoppellets. Het resultaat is een ongelofelijk aromatische India Pale Ale. Heerlijk bij een gegrilde hamburger of bij verse zalm gegrild op een houtskool vuur.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Sierra Nevada Fantastic Haze

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada Fantastic Haze is een Dubbel New England IPA. Een fruitig bier met smaken als mango, meloen en citrus. De zware IPA heeft vijf verschillende hopsoorten: Amarillo, Azacca, Chinook, Idaho 7 en Strata.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada Pale Ale is een regelrechte klassieker. Het begon ooit als een droom van een brouwer en is inmiddels uitgegroeid tot een iconisch bier dat veel mensen heeft aangezet om ook zelf bier te gaan brouwen. Dit smaakvolle bier kan op vrijwel alle momenten van de dag. Deze Pale Ale smaakt fantastisch bij grilled steak en bij een Thaise curry.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Sierra Nevada California IPA

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada California IPA is een Session IPA. Een laag alcoholisch bier met smaken als ananas en citrus. Tijdens het brouwproces zijn er verschillende hopsoorten toegevoegd als Simcoe, Crystal en Chinook hop.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Sierra Nevada Hazy Little Thing Session Edition

Sierra Nevada Brewing Company

Sierra Nevada Hazy Little Thing Session Edition is een New England Session IPA. Een onbewerkt bier dat rechtstreeks vanuit de tank het blik ingaat. Lekker juicy!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25