Bier Butler Vrijdag: Bratwurst met Sierra Nevada Pale Ale

4 juni 2021
Het is Bier Butler Vrijdag. De gratis app Bier Butler en Bierista delen een simpel en lekker recept om dubbel te genieten van je weekend. Deze vrijdag trakteren we je op een aangekleed broodje bratwurst met daarbij een verse Sierra Nevada Pale Ale. Succes gegarandeerd.

Je hebt van die momenten dat je ontzettend trek hebt. In het team van de Bier Butler werkt een biersommelier, die nauwe banden onderhoudt met de Duitsers. Dat klinkt misschien een beetje fout, maar dat is het zeker niet. Hij is een ambassadeur van Duitse bieren, Weizen in het bijzonder. Maar ook Duitse gerechten worden te pas en te onpas door hem aangedragen. We hebben een broodje bratwurst gekozen op voorwaarde dat er een ander bier gepaird zou worden dan een traditionele Weizen. Het is de moeder aller Pale Ales geworden!

Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada Pale Ale is een klassieker, een bier gebrouwen met Cascade-hop, toen die hopsoort nog een noviteit was. De fruitige aroma's stuiven je glas uit. Citrusfruit, waaronder de duidelijk herkenbare tonen van grapefruit. De nasmaak heeft een ronde, maar duidelijk aanwezige bitterheid. Het geeft deze Pale Ale de nodige pit en dat gaat heel erg goed samen met de zoete tonen van dit broodje bratwurst.

Bier Butler app

Elke vrijdag delen we op Bierista een recept samen met de Bier Butler. Bier Butler is een gratis app vol met bierpairings. Voer een bier in en je krijgt gratis spijssuggesties. Laat je de Bier Butler weten wat jij wilt gaan eten, dan geeft de app je suggesties welke bieren bij dat gerecht passen. Je kunt de app gratis downloaden, zowel Apple als Google Play. Wil je meer leren over bier, bierstijlen, brouwen, biercultuur en het zelf maken van bierpairings, dan is de Bierista Bieropleiding iets voor jou. In twaalf delen leer je alles over bier en ben jij klaar voor het erkende Bierista Bierdiploma!