Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is een ambachtelijke brouwerij uit 1994. Oprichters Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden en breide uit tot een groot en succesvol bedrijf. In 1999 waren er enige tegenslagen waar ze niet bovenop kwamen en werd het bedrijf in 2000 overgedragen aan Jan en Frans Ooms, de neven van Peter van der Eijnden die al betrokken waren bij de brouwerij. Peter ging in dienst als brouwmeester en in 2005 ook als vertegenwoordiger. De brouwerij wilde nog groter en succesvoller worden en moest dus verhuizen. Sinds 2007 bevindt de brouwerij zich in Meer.

Onze topbieren

8,6

Schelde Lamme Goedzak

Scheldebrouwerij

Schelde Lamme Goedzak - what's in the name - is een bier dat vooral gewaardeerd wordt door bierkenners. Zij roemen de toch wel robuuste bitterheid van dit bier. Een bier met ballen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Schelde 'n Toeback

Scheldebrouwerij

Schelde 'n Toeback is een reus van een bier. Het amberkleurige bier heeft een forse hoeveelheid alcohol: 9,5%. De smaak is overwegend zacht en zoet met een licht bittere finish.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,5

Schelde Oesterstout

Scheldebrouwerij

Schelde Oesterstout is gefilterd door gebruik te maken van een bedje van oesterschelpen. Sommige bierliefhebbers beweren dat je daardoor de zee kunt proeven. Bepaal zelf of je bij deze robuuste- maar qua bitterheid milde - Stout de zilte zee kunt ruiken en proeven.

Stout en Porter

Aroma
Bitter

8,0

Schelde Dulle Griet

Scheldebrouwerij

Schelde Dulle Griet geeft veel meer dan de naam doet vermoeden. Dit is een mooie gelaagde Dubbel met invloeden van donkere mouten. Je proeft de aangename tonen van karamel en toast. Daarnaast biedt de Dulle Griet zoveel meer, waaronder een aangename bitterheid.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Schelde De Zomer van '64

Scheldebrouwerij

De Zomer van '64 van de Scheldebrouwerij is een Blond bier. Dit is de derde Special die deze brouwerij uitbrengt. Een smaakvolle Belgische stijl Blond Ale gebrouwen met 6 soorten graan. Zeer smakelijk, verfrissend en vol van smaak. Een echte dorstlesser!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Schelde Strandgaper

Scheldebrouwerij

Schelde Strandgaper is een goudgeel tot oranjekleurig bier met een mooie volle schuimkraag. De smaak van dit bier herbergt veel fruit, vooral citrus en eindigt met een aangenaam bittertje.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Schelde Witheer

Scheldebrouwerij

Schelde Witheer is een heerlijk verfrissend witbier, ideaal voor op het terras onder zomerse omstandigheden. Dit zonnige bier is gebrouwen volgens traditioneel recept met toevoeging van koriander, curacaoschil en wilde bloesem.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Scheldebrouwerij Krab

Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij Krab is een amberkleurig en elegant bier. Deze dorstlesser heeft tonen van karamel en is licht kruidig. Dit bier moet je verdienen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle
Bierista carlo de leeuw.004

Het Pakhuis, Antwerpse bierparel aan de Schelde

3 februari 2017 Bierliefhebber Carlo de Leeuw werkt in België en komt daardoor op onverwachte plekken. Zijn hopradar staat altijd aan en daardoor ontdekt hij mooie locaties. Het Pakhuis in Antwerpen is zo'n bierparel. Carlo wil zijn ervaringen graag met anderen delen Verder lezen