Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is een ambachtelijke brouwerij uit 1994. Oprichters Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden en breide uit tot een groot en succesvol bedrijf. In 1999 waren er enige tegenslagen waar ze niet bovenop kwamen en werd het bedrijf in 2000 overgedragen aan Jan en Frans Ooms, de neven van Peter van der Eijnden die al betrokken waren bij de brouwerij. Peter ging in dienst als brouwmeester en in 2005 ook als vertegenwoordiger. De brouwerij wilde nog groter en succesvoller worden en moest dus verhuizen. Sinds 2007 bevindt de brouwerij zich in Meer.

Onze topbieren

8,7

Schelde Knots

Scheldebrouwerij

Schelde Knots is een weizen bier dat gebrouwen is ter ere van het 25-jarig jubileum van de Scheldebrouwerij. Een heerlijk verfrissend bier met smaken als gember en limoen. Beperkt beschikbaar.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Schelde Hopruiter

Scheldebrouwerij

Schelde Hopruiter bevat veel extra hop. Tijdens het kookproces werd zoals gebruikelijk hop toegevoegd. Aan het einde van het brouwproces werd nog eens hop toegevoegd. Deze methode - dryhopping - zorgt voor extra hopflavors in deze krachtige Hopruiter.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Schelde Oesterstout

Scheldebrouwerij

Schelde Oesterstout is gefilterd door gebruik te maken van een bedje van oesterschelpen. Sommige bierliefhebbers beweren dat je daardoor de zee kunt proeven. Bepaal zelf of je bij deze robuuste- maar qua bitterheid milde - Stout de zilte zee kunt ruiken en proeven.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Schelde Zeezuiper

Scheldebrouwerij

Schelde Zeezuiper is één van de paradepaardjes uit de stal van de Scheldebrouwerij. Het is een goudkleurige tot koperkleurige Tripel, waarin de nodige kruiden zijn verwerkt. Alle ingrediënten samen zijn perfect met elkaar in balans en dat proef je. Schelde Zeezuiper werd tijdens de World Beer Awards 2020 verkozen tot beste Tripel van België.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Schelde Lamme Goedzak

Scheldebrouwerij

Schelde Lamme Goedzak - what's in the name - is een bier dat vooral gewaardeerd wordt door bierkenners. Zij roemen de toch wel robuuste bitterheid van dit bier. Een bier met ballen.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Scheldebrouwerij Tulips Polders Blond

Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij Tulips Polders Blond is een Blond bier. Een ode aan de geliefde, Nederlandse tulp. Een sterk bier met kruidige en fruitige aroma's. Tonen van kruidnagel, nootmuskaat en een subtiel zoete moutsmaak en verfrissende hop bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Schelde Strandgaper

Scheldebrouwerij

Schelde Strandgaper is een goudgeel tot oranjekleurig bier met een mooie volle schuimkraag. De smaak van dit bier herbergt veel fruit, vooral citrus en eindigt met een aangenaam bittertje.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Nieuw jasje voor bieren Scheldebrouwerij

De bieren van Scheldebrouwerij hebben een nieuw jasje. De hele bierlijn van de Belgische brouwerij ziet er nu weer fris en eigentijds uit.

Verder lezen

Zeezuiper in de schaduw van iconen

Zeezuiper van de Scheldebrouwerij, voor slechts € 2,29 een bekroonde Tripel van met een bijzondere naam en een bijzonder etiket.

Verder lezen

Dulle Griet heeft een eigen extra belegen kaas

Scheldebrouwerij heeft een primeur. Je kunt nu smullen van een Dulle Griet extra belegen kaas. En die smaakt het best bij ...

Verder lezen

Bierista's bevelen deze bieren aan

Bierkenners van de Bierista Community proeven wekelijks honderden bieren. Zij wijzen de weg naar bieren de echt de moeite waard zijn.

Verder lezen