Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij is een ambachtelijke brouwerij uit 1994. Oprichters Kees van Loenhout en Peter van der Eijnden en breide uit tot een groot en succesvol bedrijf. In 1999 waren er enige tegenslagen waar ze niet bovenop kwamen en werd het bedrijf in 2000 overgedragen aan Jan en Frans Ooms, de neven van Peter van der Eijnden die al betrokken waren bij de brouwerij. Peter ging in dienst als brouwmeester en in 2005 ook als vertegenwoordiger. De brouwerij wilde nog groter en succesvoller worden en moest dus verhuizen. Sinds 2007 bevindt de brouwerij zich in Meer.

Onze topbieren

8,7

Schelde Knots

Scheldebrouwerij

Schelde Knots is een weizen bier dat gebrouwen is ter ere van het 25-jarig jubileum van de Scheldebrouwerij. Een heerlijk verfrissend bier met smaken als gember en limoen. Beperkt beschikbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Schelde Oesterstout

Scheldebrouwerij

Schelde Oesterstout is gefilterd door gebruik te maken van een bedje van oesterschelpen. Sommige bierliefhebbers beweren dat je daardoor de zee kunt proeven. Bepaal zelf of je bij deze robuuste- maar qua bitterheid milde - Stout de zilte zee kunt ruiken en proeven.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Schelde 'n Toeback

Scheldebrouwerij

Schelde 'n Toeback is een reus van een bier. Het amberkleurige bier heeft een forse hoeveelheid alcohol: 9,5%. De smaak is overwegend zacht en zoet met een licht bittere finish.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Schelde Zeezuiper

Scheldebrouwerij

Schelde Zeezuiper is één van de paradepaardjes uit de stal van de Scheldebrouwerij. Het is een goudkleurige tot koperkleurige Tripel, waarin de nodige kruiden zijn verwerkt. Alle ingrediënten samen zijn perfect met elkaar in balans en dat proef je. Schelde Zeezuiper werd tijdens de World Beer Awards 2020 verkozen tot beste Tripel van België.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Schelde Dulle Griet

Scheldebrouwerij

Schelde Dulle Griet geeft veel meer dan de naam doet vermoeden. Dit is een mooie gelaagde Dubbel met invloeden van donkere mouten. Je proeft de aangename tonen van karamel en toast. Daarnaast biedt de Dulle Griet zoveel meer, waaronder een aangename bitterheid.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Schelde Lamme Goedzak

Scheldebrouwerij

Schelde Lamme Goedzak - what's in the name - is een bier dat vooral gewaardeerd wordt door bierkenners. Zij roemen de toch wel robuuste bitterheid van dit bier. Een bier met ballen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Scheldebrouwerij Tulips Polders Blond

Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij Tulips Polders Blond is een Blond bier. Een ode aan de geliefde, Nederlandse tulp. Een sterk bier met kruidige en fruitige aroma's. Tonen van kruidnagel, nootmuskaat en een subtiel zoete moutsmaak en verfrissende hop bitterheid.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Schelde Hopruiter

Scheldebrouwerij

Schelde Hopruiter bevat veel extra hop. Tijdens het kookproces werd zoals gebruikelijk hop toegevoegd. Aan het einde van het brouwproces werd nog eens hop toegevoegd. Deze methode - dryhopping - zorgt voor extra hopflavors in deze krachtige Hopruiter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Westmalle Tripel maakt status waar

Westmalle Tripel is een stijlicoon. Hét schoolvoorbeeld van een Tripel. Waar anders dan op nummer één in de Tripel Top 10 zou dit bier kunnen staan?

Verder lezen

Zeezuiper beste Belgische Tripel

Schelde Zeezuiper is in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards in Londen. Ook in de Bierista Tripel Top 10 scoort dit bier goede cijfers.

Verder lezen

Binnenkort te proeven: Schelde Ginnegapper Special 6

Voor de zesde Schelde Special brachten de brouwers van de Scheldebrouwerij het beste uit twee ketels bijeen voor een unieke bierbeleving.

Verder lezen

Scheldebrouwerij pakt weer goud

Blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij op de eerste plaats bij de Brussels Beer Challenge.

Verder lezen