Dulle Griet heeft een eigen extra belegen kaas

15 augustus 2021

Scheldebrouwerij heeft een primeurtje! De Belgische brouwerij heeft een heerlijke bierkaas laten maken voor de ware Bourgondiër, gemaakt met het Schelde-bier Dulle Griet.

De ronde, moutige en kruidige smaak van deze Dubbel (6.5%) heeft negen maanden de tijd genomen om volledig samen te vloeien met de geweldige boerderijzuivel van Hoefhuys Boerenkazen. Deze delicatesse van zeer bepekte oplage is op ambachtelijke wijze en vol overgave gemaakt door kaasspecialist Casper van de Wetering. De kaas is romig, vol van smaak, rijk van geur en combineert zalig met alle bieren van de Scheldebrouwerij. Extra aanbevolen voor de pairing zijn de goedlachse Schelde Lamme Goedzak (7%) en uiteraard Schelde Dulle Griet zelf, de vurige vlam in de bierfamilie van de Scheldebrouwerij.

Shoppen

Voor de liefhebbers en nieuwsgierigen is er een Bierkaas Box samengesteld met daarin maar liefst 500 gram Extra Belegen Griet en een selectie zalige Scheldebieren. De XL variant heeft tweemaal zoveel bier en ook nog eens twee proefglaasjes. Kortom, kom lekker shoppen in de webshop van de brouwerij.

Proeftijd

Meer weten over het bier Schelde Dulle Griet? Duik de diepte in met Ruben op YouTube. Hij behandelt alle ins & outs van deze klassieker in slechts twee minuutjes. Ontdek niet alleen alle eigenschappen in smaak en aroma, maar ook inspirerende smaakcombinaties, want dit bier is een feest op tafel. Op dit bierkanaal worden ook andere heerlijkheden van de Scheldebrouwerij uitgelicht.