Bierista's bevelen deze bieren aan

17 juli 2021
Elke dag weer zijn duizenden Bierista's in de weer om bieren te proeven. Hun bevindingen leggen ze vast in zogenaamde expert-reviews. Deze waarderingen vind je terug op Bierista. Het oordeel van deze kenners wijst jou de weg naar de beste bieren en voorkomen dat jouw aankopen uitmonden in een kater ...

Uit al die expert-reviews maakt de redactie van Bierista wekelijks een selectie. We zetten een aantal bieren in de spotlights die hoog gewaardeerd worden door de gediplomeerde bierkenners. Wil jij ook proeven en expert-reviews schrijven? Begin dan met het behalen van je bierdiploma. Start hier vandaag nog je Bierista Bieropleiding.

Kwaremont Blond

Het eerste bier dat we op de bühne zetten is een echt wielerbier. Aangezien de Tour France komende zondag aankomt in Parijs leek ons dat een mooie kapstok. Kwaremont Blond is echter vooral een Vlaams bier en heeft derhalve meer met de Ronde van Vlaanderen dan met de Tour de France. Deze Blond heeft een alcoholpercentage van 6,6%, dat gelijk is aan het stijgingspercentage van de berg Kwaremont. Rond met een lichte kruidgheid en in de finish een kuitenbijtende bitterheid. Door Bierista's gewaardeerd met een 7,5!

Le Fort Tripel

We blijven nog even in België. Natuurlijk kennen we allemaal de Westmalle Tripel. Dat is een stijlicoon. Maar er zijn nog zoveel andere Tripels die meer dan de moeite waard zijn. Le Fort Tripel is hier een sprekend voorbeeld van. Dit bier is een vaste waarde in de Top 10 Beste Tripels. Le Fort Tripel is met 8,8% een krachtig bier. Lichte kruidige accenten, een mooie bitterheid en een uitstekende balans bezorgen dit bier een gemiddelde waardering van een 8,0! Le Fort Tripel is verkrijgbaar bij de betere slijterijen en ook in supermarkten met een uitgebreider bierassortiment is deze topper steeds vaker in de schappen te vinden.

Schelde Hopruiter

Het bier met het hoogste rapportcijfer in dit rijtje met aanbevelingen is Schelde Hopruiter. Dit bier scoort liefst een 8,5. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit bier een sterk hopkarakter door de grote hoeveelheden hop die tijdens het brouwen aan de ketel zijn toegevoegd. Dit is geen kleine jongen. Met 8% alcohol en een uitstekende doordrinkbaarheid is het een beetje oppassen dat je niet van het padje raakt. Schelde Hopruiter is een heerlijk degustatiebier. Probeer dit bier maar eens in combinatie met een gedroogde ham of met een belegen kaas. Beide topcombinaties!