Brouwerij Rock City Brewing

Rock City Beers is een bierbrouwerij in Amersfoort. De brouwerij is opgericht door drie ambitieuze brouwers; Wiebe Groeneveld en de broers Koen en Walter Overeem. Zij hebben een naam voor de brouwerij gekozen die verwijst naar Amersfoorts bijnaam ‘de Keistad’. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

Tot in 2018 werden de bieren gebrouwen in ketels van andere brouwerijen. Dankzij een succesvolle crowdfunding kan de brouwerij dit jaar haar eigen deuren openen midden in Amersfoort. Naast dat de brouwers van Rock City Beers altijd de droom hebben gehad om een eigen brouwerij te openen, zijn zij ook van plan een brewpub in de brouwerij te bouwen. Een gezellige toegankelijke plek waar alles om de ambacht van bier draait.

De Amersfoortse Pale Ale die door Rock City Beers wordt gebrouwen is het trots van Amersfoort!

Onze topbieren

Nieuw
9,0

Rock City Makers Monk

Rock City Brewing

Rock City Makers Monk is een Brown Ale. Een vol, lichtzoet abdijbier, maar dan ook nog Bourbon infused. Dit bier won een zilver bij de Barcelona Beer Challenge in 2018.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Rock City Amersfoorts Hoppen 1475

Rock City Brewing

Amersfoorts Hoppen 1475 van Rock City Beers is de reproductie van de eerste bierstijl die Amersfoortse brouwen in de middeleeuwen produceerde met het gebruik van hop. Volgende puristen is dit het oudste en meest waarheidsgetrouw geproduceerde bier van verloren Nederlandse bierstijlen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Rock City Pater Pek

Rock City Brewing

Pater Pek is een Russian Imperial Stout van Rock City Beers in Amersfoort. Een zeer donker bier met stoere smaken en aroma's van pure chocolade, drop en geroosterde koffiebonen. Een zwaar bier om even lekker voor te gaan zitten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Rock City Dutch Summer

Rock City Brewing

Dutch Summer is een Wheat Ale van Rock City Beers in samenwerking met bierbrouwerij Kleine Beer in Lemmer. Een summer Wheat Ale met dryhopped Amarillo hop en sinaasappelschil.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Rock City TikiBock

Rock City Brewing

TikiBock van Rock City Beers is de opvolgende herfstbock in een rij van mooie bockbieren met een spannende twist. Na de Espressobock en Bockolade is het dit keer de TikiBock geworden: een dubbelbock met kokos en rum aroma's.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Rock City KWOK

Rock City Brewing

Rock City KWOK is een Weizen. KWOK is een Amersfoortse collab waarbij goed bier, slechte woordgrappen en een vleugje banaan samenkomen in een zomerse, heerlijk doordrinkbare Weizen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Rock City Bock Marley

Rock City Brewing

Rock City Bock Marley is een Bockbier met een alcoholpercentage van 6,6%. Een standaard Bockbier zonder toevoegingen.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

Rock City Chocoporter

Rock City Brewing

Rock City Chocoporter is een dikke Porter gebrouwen met cacao en geroosterde mouten zoals chocolademout. Een mooie balans tussen het zoete van een porter met de bitters van de cacao.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

SMaSH: Een hop, een soort mout

Zes Nederlandse brouwers hebben meegedaan aan het SMaSH-experiment om op basis van een hopsoort en een soort mout een bier te maken.

Verder lezen

Van Moll Fest brengt 36 top bierbrouwers naar Eindhoven

In augustus strijken 36 Nederlandse én buitenlandse brouwers neer op het iconische terrein van het Evoluon in Eindhoven.

Verder lezen

Rock City Brewing komt met Ik Willem, Wij Amersfoort

De koning en zijn gezin vieren Koningsdag dit jaar in Amersfoort. Als Amersfoortse brouwerij is het aan Rock City Brewing om daar een koninklijk bier voor te brouwen.

Verder lezen

Body & Soul: nu al meer dan 45k voor ALS

De release party van het bier voor ALS was een historische biergebeurtenis. Een bierfeest waarin wederom werd bewezen hoezeer bier verbroedert.

Verder lezen