Brouwerij Rock City Brewing

Rock City Beers is een bierbrouwerij in Amersfoort. De brouwerij is opgericht door drie ambitieuze brouwers; Wiebe Groeneveld en de broers Koen en Walter Overeem. Zij hebben een naam voor de brouwerij gekozen die verwijst naar Amersfoorts bijnaam ‘de Keistad’. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

Tot in 2018 werden de bieren gebrouwen in ketels van andere brouwerijen. Dankzij een succesvolle crowdfunding kan de brouwerij dit jaar haar eigen deuren openen midden in Amersfoort. Naast dat de brouwers van Rock City Beers altijd de droom hebben gehad om een eigen brouwerij te openen, zijn zij ook van plan een brewpub in de brouwerij te bouwen. Een gezellige toegankelijke plek waar alles om de ambacht van bier draait.

De Amersfoortse Pale Ale die door Rock City Beers wordt gebrouwen is het trots van Amersfoort!

Onze topbieren

8,0

Rock City Pater Pek

Rock City Brewing

Pater Pek is een Russian Imperial Stout van Rock City Beers in Amersfoort. Een zeer donker bier met stoere smaken en aroma's van pure chocolade, drop en geroosterde koffiebonen. Een zwaar bier om even lekker voor te gaan zitten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Rock City Dutch Summer

Rock City Brewing

Dutch Summer is een Wheat Ale van Rock City Beers in samenwerking met bierbrouwerij Kleine Beer in Lemmer. Een summer Wheat Ale met dryhopped Amarillo hop en sinaasappelschil.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Rock City TikiBock

Rock City Brewing

TikiBock van Rock City Beers is de opvolgende herfstbock in een rij van mooie bockbieren met een spannende twist. Na de Espressobock en Bockolade is het dit keer de TikiBock geworden: een dubbelbock met kokos en rum aroma's.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Rock City Raging Red

Rock City Brewing

Raging Red van Rock City Beers in Amersfoort is een opmerkelijk, donkere Red Ale met aroma's van bosbessen, meloen en grapefruit. Een onverwacht zacht bier voor zo’n woedend gehopte IPA op een complexe donkere moutbasis met smaken van chocolade en koffie.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Rock City Peach Squeezer

Rock City Brewing

Rock City Brewing Peach Squeezer is een Tarwebier van deze Amersfoortse brouwerij. Zoals de naam als zegt, kun je mooie smaken en geuren van perzikken verwachten. Fris als een zomerbier, en flink romig als een milkshake. Door de gebruikte dryhop-technieken ook nog eens behoorlijk juicy.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Rock City Hofmeester

Rock City Brewing

Hofmeester van Rock City Beers is een bier dat gebrouwen is voor Alberts Eten & Drinken in Amersfoort. Het resultaat is een lekker, fris seizoensbier. Een mooie pale ale met een fijne balans tussen hop en mout waardoor het een smakelijk en goed doordrinkbaar bier is.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Rock City Koene Ridder

Rock City Brewing

Koene Ridder van Rock City Beers is een ambachtelijk gebrouwen tripel van hoge gisting. Het bier heeft een goudkleurige blonde body en romige schuimkraag. Aroma's van koriander, verse fruitige hop een een fijne moutsmaak. Een zachte afdronk met toetsen van citrusvruchten en zoethout maken dit een frisse maar krachtige tripel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Rock City Bock Marley

Rock City Brewing

Rock City Bock Marley is een Bockbier met een alcoholpercentage van 6,6%. Een standaard Bockbier zonder toevoegingen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Toon alle

Van Moll Fest brengt 36 top bierbrouwers naar Eindhoven

In augustus strijken 36 Nederlandse én buitenlandse brouwers neer op het iconische terrein van het Evoluon in Eindhoven.

Verder lezen

Rock City Brewing komt met Ik Willem, Wij Amersfoort

De koning en zijn gezin vieren Koningsdag dit jaar in Amersfoort. Als Amersfoortse brouwerij is het aan Rock City Brewing om daar een koninklijk bier voor te brouwen.

Verder lezen

Body & Soul: nu al meer dan 45k voor ALS

De release party van het bier voor ALS was een historische biergebeurtenis. Een bierfeest waarin wederom werd bewezen hoezeer bier verbroedert.

Verder lezen