Brouwerij Rock City Brewing

Rock City Beers is een bierbrouwerij in Amersfoort. De brouwerij is opgericht door drie ambitieuze brouwers; Wiebe Groeneveld en de broers Koen en Walter Overeem. Zij hebben een naam voor de brouwerij gekozen die verwijst naar Amersfoorts bijnaam ‘de Keistad’. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

Tot in 2018 werden de bieren gebrouwen in ketels van andere brouwerijen. Dankzij een succesvolle crowdfunding kan de brouwerij dit jaar haar eigen deuren openen midden in Amersfoort. Naast dat de brouwers van Rock City Beers altijd de droom hebben gehad om een eigen brouwerij te openen, zijn zij ook van plan een brewpub in de brouwerij te bouwen. Een gezellige toegankelijke plek waar alles om de ambacht van bier draait.

De Amersfoortse Pale Ale die door Rock City Beers wordt gebrouwen is het trots van Amersfoort!

Onze topbieren

Nieuw
8,7

Rock City Dark Barleywine (oude Jenever Infused)

Rock City Brewing

Samen met de brouwers van Onder de Linden heeft Rock City een donkere Barleywine gebrouwen infused met hun Oude Jenever.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Rock City Records (Yellow Edition)

Rock City Brewing

Rock City Records (Yellow Edition) is een Imperial Double Fruited Papaya passion Fruit Kettle Soured Popsicle Berliner Weisse. Gebrouwen door Rock City Brewing.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Rock City Three Amigos PX Barrel Aged Stout

Rock City Brewing

Een pittige keizerlijke Mexicaanse cake stout met kaneel, cacaonibs, vanille en habanero pepers.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Rock City TikiBock

Rock City Brewing

TikiBock van Rock City Beers is de opvolgende herfstbock in een rij van mooie bockbieren met een spannende twist. Na de Espressobock en Bockolade is het dit keer de TikiBock geworden: een dubbelbock met kokos en rum aroma's.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Rock City Pater Pek

Rock City Brewing

Pater Pek is een Russian Imperial Stout van Rock City Beers in Amersfoort. Een zeer donker bier met stoere smaken en aroma's van pure chocolade, drop en geroosterde koffiebonen. Een zwaar bier om even lekker voor te gaan zitten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Rock City Amersfoorts Hoppen 1475

Rock City Brewing

Amersfoorts Hoppen 1475 van Rock City Beers is de reproductie van de eerste bierstijl die Amersfoortse brouwen in de middeleeuwen produceerde met het gebruik van hop. Volgende puristen is dit het oudste en meest waarheidsgetrouw geproduceerde bier van verloren Nederlandse bierstijlen.

Old Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Rock City Campfire Stout

Rock City Brewing

Rock City Campfire Stout is een Imperial Double Pastry Stout. Gebrouwen met marshmallows en gerookte mouten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Craft Club: de beste bieren voor nu

Een aantal brouwerijen slaat de handen ineen en biedt kneitervers bier via een nieuw initiatief: de Craft Club.

Verder lezen

Craft Beer Conference; alles over bier

Dutch Craft Beer Conference is een online informatiedag voor en door brouwers, waaraan elke bierliefhebber kan deelnemen.

Verder lezen

SMaSH: Een hop, een soort mout

Zes Nederlandse brouwers hebben meegedaan aan het SMaSH-experiment om op basis van een hopsoort en een soort mout een bier te maken.

Verder lezen

Van Moll Fest brengt 36 top bierbrouwers naar Eindhoven

In augustus strijken 36 Nederlandse én buitenlandse brouwers neer op het iconische terrein van het Evoluon in Eindhoven.

Verder lezen