Craft Beer Conference; alles over bier

18 april 2021
Elk jaar houden de craft bierbrouwers van Nederland een conferentie. Door corona is het dit jaar anders dan anders. De conferentie is online en opengesteld voor alle bierliefhebbers. Dat betekent dat ook jou op woensdag 21 april kunt deelnemen aan online sessies met de grote namen uit de Nederlandse bierwereld.

De conferentie duurt de hele dag. Met jouw ticket kun je de hele dag meekijken en veel kennis opdoen, maar je kunt natuurlijk ook aan cherry-picking doen en alleen die presentaties eruit pikken, die jij interessant vindt. De dag begint om 09.00 uur met een openingswoord van Bart van Kleef, voorzitter van Craft, de belangenvereniging van craft brouwers in ons land. Aansluitend staat al een absolute topper voor de camera: Pete Brown. Deze bierschrijver heeft een heel eigen kijk op de bierwereld en hij neemt geen blad voor de mond. De keynote van Pete Brown is op voorhand een aanrader.

Gulpener

's Middags kun je kiezen uit verschillende sessies. Zo geeft Jos Haeck van mouterij The Swaen een presentatie over mout. Hij vertelt onder meer over de laatste trends en ontwikkelingen. Brouwmeester Steven van den Berg van Gulpener Bierbrouwerij (foto) deelt zijn kennis over duurzaamheid. Gulpener is al jarenlang voorloper als het gaat om duurzaamheid en bier brouwen. Afgelopen jaar werd het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen. Steven vertelt over zijn ervaringen en deelt de opgedane kennis.

Ticket

Het zijn slechts enkele voorbeelden van een interessante dag met deskundigen die informatie delen over grondstoffen en brouwen. Ook is er uitgebreid aandacht voor de stand van zaken in bierland, de trends en ontwikkelingen. De serieuze dag wordt luchtig afgesloten met een online pubquiz. Deze Dutch Craft Beer Conference is gericht op brouwers, maar bevat waanzinnig veel interessante informatie voor de bierliefhebber met een bovengemiddelde belangstelling voor bier. Voor slechts 25 euro heb je een ticket en kun je je een dag lang laven aan de kennis van de toonaangevende brouwers van Nederland.